O nowościach słów kilka...

Obrazek

Jesteśmy Bractwem, który uważa, że tylko efektowna współpraca i wzajemny szacunek pozwoli zyskać nam władzę.
Masz jakieś pytania, prośby bądź postulaty? Napisz, a z pewnością razem pomożemy Ci przezwyciężyć kłopot, który cię gnębi.

Moderator: Revel

Wagner
ŚM - Wielki Mistrz
ŚM - Wielki Mistrz
Imię Postaci: Arhael
Xfire: wagnerthenecromancer
GaduGadu: 4549862

O nowościach słów kilka...

Post autor: Wagner »

Witam wszystkich należących do ŚM.

Na początku chciałem powiedzieć, że maj będzie okresem w którym frakcja "Świadomi Mocy" wprowadzi do siebie kilka nowości. Warto abyście dowiedzieli się o nich teraz ni jeżeli później zasypywaliście mnie falą protestów ;).

SAMODZIELNE TRENINGI Obrazek Samodzielne treningi to dość specyficzna forma od tych, które mieliśmy dotychczas. Albowiem mistrz bądź dany opiekun skupi się tylko na jednej bądź dwóch osobach, które zabierze na trening. Warto wspomnieć, że na takowych treningach będą pojawiać się liczne, ciekawe wątki fabularne, które być może będą miały jakieś późniejsze znaczenie.

+ Możliwość zorganizowania treningu na innej mapce niż standardowa Akademia.
+ Skupienie się na maksymalnie dwóch graczach.
+ Pojawiające się poboczne wątki fabularne.

- Istnieje wariant częstego braku grających.

MISJE DLA OKREŚLONEJ GRUPY Obrazek Przytłaczające było jak na jednej misji spotykali się wszyscy z Zakonu Świadomych Mocy i opuszczali grę w środku sesji robiąc wielkie zamieszanie. Czas zapobiec temu i wprowadzić Misje tylko i wyłącznie dla określonych osób. Cały Zakon podzielimy na dwie grupy, każda otrzyma GameMastera, który będzie miał za zadanie organizowanie misji, dopilnowanie samodzielnych treningów etc. Chciałbym także dodać, że wprowadzone są tzw. "Misje poboczne". W dziale Świadomych Mocy jest podforum "Lethan", które w przyszłości będzie miało bardzo wiele funkcji, np. kto zdąży (albo nawet z innej przyczyny), zapiszę się będzie mógł wykonać w określonym gronie poboczne zadanie przy którym najczęstszym wynagrodzeniem będą kredyty.

GRUPY:

----
GRUPA I
Przewodzi grupą: Darxul.

- Reseken.
- Phil.
- Belial.
- Cain.

GRUPA II
Przewodzi grupą: Veryus.

- Ensis.
- Revel.
- Sult.
- Lee.

+ Mniejsza liczba grających pozwoli na mniej chaotyczną sesję RPG.
+ Gracz w końcu będzie czuł, że odgrywa swoją postać a nie, że jest nieznaczącą masą znajdującą się w tłumie innych RP'iących.

- Istnieje wariant częstego braku grających.

POŁĄCZENIE ROZRYWKI Z FORUMOWĄ SESJĄ RPG Obrazek Niedługo "Świadomi Mocy" będą mogli część spraw załatwiać właśnie przez forumową sesję RPG. Waluta "Kredyty" zyskają na wartości i dzięki nim gracze będą mogli kupić broń do ekwipunku postaci, przyjąć zadanie poboczne i wiele innych.

+ Szybsze załatwianie spraw dotyczących różnych aspektów własnych postaci, m.in wyposażenie ekwipunku.
+ Lepsza jakość ogólnej gry.

- Aktualizacje.

Komentarze, wnioski i opinie - mile widziane.
Obrazek
Mistrz Wagner
ClanLeader frakcji "Świadomi Mocy".
... i od niedawna WGM (Wielki GameMaster)
Awatar użytkownika
Phil

Re: O nowościach słów kilka...

Post autor: Phil »

Moje zdanie już znasz Wagner i całkowicie popieram podane tutaj nowości ;)
"This is where the fun begins"
"I have a bad feeling about this"
"I don't think so"

Phil Wogni
Wagner
ŚM - Wielki Mistrz
ŚM - Wielki Mistrz

Dzięki Phil za wczorajsze pomysły na temat nowego szablonu wyboru postaci na misjach.

Uwaga. Od II Kampanii na misje nie będą lecieć wszyscy aktywni członkowie.
Sytuacja na sesji robi się wtedy bardzo chaotyczna, GM nie może ogarnąć wszelkich wątków a sami grający zostają "zapominani" co później daje bezsensowne łażenie po lokacjach. Czas położyć temu kres.

Dopowiadam, że nowymi GameMasterami są:

- Veryus.
- Ensis.
- Darxul.

Wyżej wymienione osoby mają prawo mieć swoich uczniów, szlifować ich umiejętności a także organizować misje dla wybranych przez siebie graczy.

Jakieś sugestie, pytania, postulaty? [scorn[
Obrazek
Mistrz Wagner
Awatar użytkownika
Phil

Post autor: Phil »

Luzik, chce żeby osoby grające w GoSW miały jak najwiekszą frajdę z gry i wczuły się w świat SW, toteż lepsza organizcja może tylko sprawić, że wszyscy będą zadowoleni. Myślę, że można zrobić temat w SM dotyczący postępów każdego ucznia znajdującego się w grupie, żeby jego mistrz mógł wszystko ogarnąć i wiedzieć kto jest w czymś lepszy a co jeszcze musi ćwiczyć.
"This is where the fun begins"
"I have a bad feeling about this"
"I don't think so"

Phil Wogni
Wagner
ŚM - Wielki Mistrz
ŚM - Wielki Mistrz

Phil pisze:Luzik, chce żeby osoby grające w GoSW miały jak najwiekszą frajdę z gry i wczuły się w świat SW, toteż lepsza organizcja może tylko sprawić, że wszyscy będą zadowoleni. Myślę, że można zrobić podforum w SM dotyczące postępów każdego ucznia znajdującego się w grupie, żeby jego mistrz mógł wszystko ogarnąć i wiedzieć kto jest w czymś lepszy a co jeszcze musi ćwiczyć.
Również dobry pomysł. Na pewno już niedługo powstanie odpowiedni dział w "Sala medytacji".

Chciałbym teraz poruszyć kolejną kwestię. Czy istnieje możliwość, aby graliście w Wolne RP częściej niż przed misją? Jak widzieliśmy wczoraj, każdy chciał odegrać coś "Swojego" i misja opóźniła się ok. pół godziny - miejmy na uwadze fakt, że niektórzy rezerwują sobie czas na określone godziny. Większość dni serwer stoi pusty, a naprawdę szkoda.
Obrazek
Mistrz Wagner
Awatar użytkownika
Veryus
Imię Postaci: Veryus Arsher
Xfire: Veryus
GaduGadu: 4237871

Post autor: Veryus »

Cóż. Ja mam na to pomysł. Chodzi mi o alternatywę ''Samodzielnych treningów''. Proponowałbym zrobić też częstsze ogólne treningi dla danej grupy o ustalonych godzinach np. 2-3 razy w tygodniu. W ten sposób poza treningiem będzie RP, gdzie każdy będzie mógł odegrać coś swojego.
Wagner
ŚM - Wielki Mistrz
ŚM - Wielki Mistrz

Veryus pisze:Cóż. Ja mam na to pomysł. Chodzi mi o alternatywę ''Samodzielnych treningów''. Proponowałbym zrobić też częstsze ogólne treningi dla danej grupy o ustalonych godzinach np. 2-3 razy w tygodniu. W ten sposób poza treningiem będzie RP, gdzie każdy będzie mógł odegrać coś swojego.
Jeżeli zachęci Was to do częstszego Wolnego RP na serwerze to na pewno się zgodzę.
Obrazek
Mistrz Wagner
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sala medytacji”