Frakcja Miesiąca
-
gligorax
- Imię Postaci: Sitrian Vo'
- Xfire: gligorax
- GaduGadu: 9948516
Frakcja Miesiąca
Postanowiłem, że na nowym forum GoSWiański konkurs będzie miał swój własny temat.
Jak wszyscy wiedzą, frakcją Marca zostali "Świadomi Mocy". Powodów było wiele, nikt jednak nie miał wątpliwości, że nagroda trafiła w słuszne ręce.
Jednakże, miesiąc kwiecień wiele zmienił, a ja nie miałem już takiego łatwego wyboru.
W ŚM odbyło się dużo mniej sesji ( swego czasu ówczesny CL na jakis czas znikl), Frakcja Jedi dopiero zaczęła powstawac, a Sith jak nie grali tak nie grają.
Frakcja OPJ naprawdę dobrze zaczyna prosperowac. Kilku mistrzów tworzących rade jedi, ciekawe RP ( pomijam Det mecz, ktorego nie pochwalam) uczyniły zwycięzcom Marca godną konkurencję.
Nie mniej jednak, nagroda frakcji miesiąca trafia w ręce...... Świadomych Mocy ponownie.
Organizacja tam mnie naprawdę zadziwia. Jak tylko Wagner wrócił, zorganizował tuziny nowych RP, uprzątnął sprawy z rekrutantami, no i te raporty pojawiające się BŁYSKAWICZNIE i większośc z obrazkami z misji.
Żadna frakcja, nie ma tak klarownej sytuacji z opisami. W NGI jest jeden wielki chaos, OPJ dopiero zaczyna swoją przygodę, siłą rzeczy nie jest ich zbyt wiele.
Nie ukrywam, że na moją decyzję wpłynęło też "echo" poprzedniego miesiąca.
Wystarczy spojrzec, na niesamowiocie zadbaną Karte Podania, mnóstwo grafik na mapie czy stronie.
Mógłbym się naprawdę długo rozpisywac, ale nie widze w tym wiekszego sensu.
Gratulacje.
Innym frakcją, radzę brac sie do roboty - nie wstyd wam, ze frakcja liczaca 2 miesiące jest najaktywniejszą w gosw mającycym prawie 2 lata?
( temat można komentowac.)
Jak wszyscy wiedzą, frakcją Marca zostali "Świadomi Mocy". Powodów było wiele, nikt jednak nie miał wątpliwości, że nagroda trafiła w słuszne ręce.
Jednakże, miesiąc kwiecień wiele zmienił, a ja nie miałem już takiego łatwego wyboru.
W ŚM odbyło się dużo mniej sesji ( swego czasu ówczesny CL na jakis czas znikl), Frakcja Jedi dopiero zaczęła powstawac, a Sith jak nie grali tak nie grają.
Frakcja OPJ naprawdę dobrze zaczyna prosperowac. Kilku mistrzów tworzących rade jedi, ciekawe RP ( pomijam Det mecz, ktorego nie pochwalam) uczyniły zwycięzcom Marca godną konkurencję.
Nie mniej jednak, nagroda frakcji miesiąca trafia w ręce...... Świadomych Mocy ponownie.
Organizacja tam mnie naprawdę zadziwia. Jak tylko Wagner wrócił, zorganizował tuziny nowych RP, uprzątnął sprawy z rekrutantami, no i te raporty pojawiające się BŁYSKAWICZNIE i większośc z obrazkami z misji.
Żadna frakcja, nie ma tak klarownej sytuacji z opisami. W NGI jest jeden wielki chaos, OPJ dopiero zaczyna swoją przygodę, siłą rzeczy nie jest ich zbyt wiele.
Nie ukrywam, że na moją decyzję wpłynęło też "echo" poprzedniego miesiąca.
Wystarczy spojrzec, na niesamowiocie zadbaną Karte Podania, mnóstwo grafik na mapie czy stronie.
Mógłbym się naprawdę długo rozpisywac, ale nie widze w tym wiekszego sensu.
Gratulacje.
Innym frakcją, radzę brac sie do roboty - nie wstyd wam, ze frakcja liczaca 2 miesiące jest najaktywniejszą w gosw mającycym prawie 2 lata?
( temat można komentowac.)
Nieodżałowanej pamięci Favcia. [*]
Favciu, czekamy.[*]
Favciu, czekamy.[*]
-
gligorax
Re: Frakcja Miesiąca
Czas na podanie zwycięscy, frakcji miesiąca maja.
Jako, że w momencie pisania tego posta nadal nie wiem kto nią zostanie - me kryteria będę pisał na bieżąco , tutaj.
Wprowadzę system punktowy, by ułatwić sobie sprawę. Za każde kryterium, frakcja może dostać 10 punktów.
Frakcja miesiąca:
1. Forum
- Aktywność członków poszczególnych frakcji na forum.
Nowe Galaktyczne Imperium: 3
Ostatnie Praxeum Jedi: 6
Świadomi Mocy: 5
- Porządek na pod forum frakcji, segregacja tematów:
Nowe Galaktyczne Imperium: 4
Świadomi Mocy: 9
- Estetyka, gratisy, dodatki uatrakcyjniające frakcje:
Nowe Galaktyczne Imperium: 2
Świadomi Mocy: 10
- Częstotliwość aktualizacji:
Świadomi Mocy: 6
2. Role Play Game
- Ilość misji, spotkan Role Play, wolnych RP
Ostatnie Praxeum Jedi: 8
- Fabularny poziom misji
Nowe Galaktyczne Imperium: 6
- Ważne wydarzenia, nie ustalone wcześniej z WGM, które mogły by popsuć plan WGM na dalszy cykl fabularny( koniecznie uzasadnienie):
Nowe Galaktyczne Imperium: 10 ( Nic niezmiernie ważnego się nie działo, w związku z tym Seicel nie musiał mnie o niczym informować szczególnym)
Ostatnie Praxeum Jedi: 5 ( Było wiele zachowań NON-RP. O wielu mówił mi Ravist, CL Jedi - wiec informacje z pierwszej ręki)
Świadomi Mocy: 1 ( Szale goryczy przelała ostatnia misja. Wątek organizacji, nowy lider organizacji, przetrzymywany Arhael pod szwadronem żołnierzyl - i o tym wszystkim nic nie wiedziałem.- znacznie popsuło mi pewien wątek fabularny.
- Opisy misji, raporty
Nowe Galaktyczne Imperium: 5
- Ilość aktywnych członków:
Ostatnie Praxeum Jedi: 7
Świadomi Mocy: 7
- Umiejętności Role Play, członków frakcji:
Nowe Galaktyczne Imperium: 9 ( jako , że w frakcji jest tylko 3 członków - ale naprawdę dobrze grających, problemu nie miałem)
Ostatnie Praxeum Jedi: 7 ( Więcej członków, więc i poziom gry się rozkłada. Przeważyła tu misja gdzie ja GMowałem, i wielokrotnie musiałem upominać o nawiasach, ale i musiałem uspokajać)
Świadomi Mocy: 8 ( Jest naprawdę nieźle, choć również muszę uspokajać.)
- Ogólna grywalność frakcji:
< Maszyna zlicza punkty:
Nowe Galaktyczne Imperium: 50 pkt.
Ostatnie Praxeum Jedi: 72 pkt.
Świadomi Mocy: 79
( możliwe, że pomyliłem się przy zliczaniu punktów. Nie jestem z matmy dobry, poprawcie mnie jak coś.)
Frakcją miesiąca zostaje " Świadomi Mocy".
Gratuluję.
Jako, że w momencie pisania tego posta nadal nie wiem kto nią zostanie - me kryteria będę pisał na bieżąco , tutaj.
Wprowadzę system punktowy, by ułatwić sobie sprawę. Za każde kryterium, frakcja może dostać 10 punktów.
Frakcja miesiąca:
1. Forum
- Aktywność członków poszczególnych frakcji na forum.
Świadomi Mocy: 5
- Porządek na pod forum frakcji, segregacja tematów:
- Estetyka, gratisy, dodatki uatrakcyjniające frakcje:
Świadomi Mocy: 10
- Częstotliwość aktualizacji:
2. Role Play Game
- Ilość misji, spotkan Role Play, wolnych RP
- Fabularny poziom misji
Nowe Galaktyczne Imperium: 6
- Ważne wydarzenia, nie ustalone wcześniej z WGM, które mogły by popsuć plan WGM na dalszy cykl fabularny( koniecznie uzasadnienie):
Nowe Galaktyczne Imperium: 10 ( Nic niezmiernie ważnego się nie działo, w związku z tym Seicel nie musiał mnie o niczym informować szczególnym)
Ostatnie Praxeum Jedi: 5 ( Było wiele zachowań NON-RP. O wielu mówił mi Ravist, CL Jedi - wiec informacje z pierwszej ręki)
Świadomi Mocy: 1 ( Szale goryczy przelała ostatnia misja. Wątek organizacji, nowy lider organizacji, przetrzymywany Arhael pod szwadronem żołnierzyl - i o tym wszystkim nic nie wiedziałem.- znacznie popsuło mi pewien wątek fabularny.
- Opisy misji, raporty
Nowe Galaktyczne Imperium: 5
- Ilość aktywnych członków:
Świadomi Mocy: 7
- Umiejętności Role Play, członków frakcji:
Nowe Galaktyczne Imperium: 9 ( jako , że w frakcji jest tylko 3 członków - ale naprawdę dobrze grających, problemu nie miałem)
Ostatnie Praxeum Jedi: 7 ( Więcej członków, więc i poziom gry się rozkłada. Przeważyła tu misja gdzie ja GMowałem, i wielokrotnie musiałem upominać o nawiasach, ale i musiałem uspokajać)
Świadomi Mocy: 8 ( Jest naprawdę nieźle, choć również muszę uspokajać.)
- Ogólna grywalność frakcji:
< Maszyna zlicza punkty:
Nowe Galaktyczne Imperium: 50 pkt.
Ostatnie Praxeum Jedi: 72 pkt.
Świadomi Mocy: 79
( możliwe, że pomyliłem się przy zliczaniu punktów. Nie jestem z matmy dobry, poprawcie mnie jak coś.)
Frakcją miesiąca zostaje " Świadomi Mocy".
Gratuluję.
Favciu, czekamy.[*]
Favciu, czekamy.[*]
-
Wagner
- ŚM - Wielki Mistrz

- Imię Postaci: Arhael
- Xfire: wagnerthenecromancer
- GaduGadu: 4549862
Dziękujemy za wzajemną rywalizacje.
A teraz, dawno obiecałem sobie zamieścić kiedy ponownie zdobędziemy tytuł frakcji miesiąca... i tak się stało.
Queen - We Are The Champions
A teraz, dawno obiecałem sobie zamieścić kiedy ponownie zdobędziemy tytuł frakcji miesiąca... i tak się stało.
Queen - We Are The Champions
Mistrz Wagner
ClanLeader frakcji "Świadomi Mocy".
... i od niedawna WGM (Wielki GameMaster)
-
gligorax
Jako, że skończyło się pierwsze półrocze roku 2009 dla GoSW, warto ogłosić zwycięsce pierwszej edycji "Frakcji Miesiąca".
Nie będzie zaskoczenia, że frakcją tą nadal pozostają " Świadomi Mocy".
Historia Frakcji
Pewnie wszyscy pamiętają zakon Role Play HoDS, który jakoś w lutym zaproponował nam odegranie jakiejś wspólnej sesji. Kto by wtedy pomyślał, że fuzja z owym Zakonem da początek nowej -trzeciej-frakcji w GoSW - Świadomych Mocy.
Było wiele opinii sceptycznych. Sądzono, że GoSW powinno zająć się własnymi problemami , niż mieszać w nie kogoś trzeciego.
Jak się okazało, nowa frakcja stała się najlepszą frakcją we wszystkich etapach "Frakcji Miesiąca".
Charakterystyka frakcji
Konstruktorem fabuły, klimatu i mistrzem gry jest Wagner. To on stworzył trzecią siłę w uniwersum GOSW, z własnymi zasadami, kodeksem i porządnym podparciem fabularnym. O dziwo - poszło mu to błyskawicznie.
"Świadomi Mocy" to frakcja która nie dzieli mocy na część dobrą, czy złą. Same wojny mocy uważają za coś niepotrzebnego i zbędnego. Żywy przykład "jedności" dają w swoim zakonie, gdzie nauczają zarówno o Jasnej jak i Ciemnej stronie.
Świadomi, bezpośrednio bazują na naukach Gligoraxa i Geaveriusa, często je poszerzając.
Fabularnie, skupiali się na pojedynczej planecie. Przyszła kampania znacząco to zmieni, a świadomi znacznie zaczną wpływać na przyszłe losy galaktyki.
Aktualizacje
Wagner wprowadził tysiące zmian. Jego widoczne działania sprawiły, że "Świadomi" byli najatrakcyjniejszą frakcją dla rekrutów. Wszystkie reformy wprowadzone przez Wagnera, były strzałem w dziesiątke.
Postanawiam, że jako że się sprawdziły - zostaną wprowadzone do każde frakcji ( włącznie z filmikami dodawanymi przed misją).
http://www.sendspace.com/file/rqjrch - oto poradnik, z którym zapoznać się mają wszyscy CL frakcji. Zebrane są tutaj wszystkie zmiany, jakie wprowadzić mają do swoich frakcji.
CO do samych filmików - jest tutaj nawet dokładny tutorial, za którego pomocą jesteście w błyskawicznym stanie nakręcić film przed misją. Wagnerowi zajmuje to średnio 30 minut - a 30 minut CL z całą pewnością może ( teraz musi) poświęcić dla swej frakcji.
Nie będzie zaskoczenia, że frakcją tą nadal pozostają " Świadomi Mocy".
Historia Frakcji
Pewnie wszyscy pamiętają zakon Role Play HoDS, który jakoś w lutym zaproponował nam odegranie jakiejś wspólnej sesji. Kto by wtedy pomyślał, że fuzja z owym Zakonem da początek nowej -trzeciej-frakcji w GoSW - Świadomych Mocy.
Było wiele opinii sceptycznych. Sądzono, że GoSW powinno zająć się własnymi problemami , niż mieszać w nie kogoś trzeciego.
Jak się okazało, nowa frakcja stała się najlepszą frakcją we wszystkich etapach "Frakcji Miesiąca".
Charakterystyka frakcji
Konstruktorem fabuły, klimatu i mistrzem gry jest Wagner. To on stworzył trzecią siłę w uniwersum GOSW, z własnymi zasadami, kodeksem i porządnym podparciem fabularnym. O dziwo - poszło mu to błyskawicznie.
"Świadomi Mocy" to frakcja która nie dzieli mocy na część dobrą, czy złą. Same wojny mocy uważają za coś niepotrzebnego i zbędnego. Żywy przykład "jedności" dają w swoim zakonie, gdzie nauczają zarówno o Jasnej jak i Ciemnej stronie.
Świadomi, bezpośrednio bazują na naukach Gligoraxa i Geaveriusa, często je poszerzając.
Fabularnie, skupiali się na pojedynczej planecie. Przyszła kampania znacząco to zmieni, a świadomi znacznie zaczną wpływać na przyszłe losy galaktyki.
Aktualizacje
Wagner wprowadził tysiące zmian. Jego widoczne działania sprawiły, że "Świadomi" byli najatrakcyjniejszą frakcją dla rekrutów. Wszystkie reformy wprowadzone przez Wagnera, były strzałem w dziesiątke.
Postanawiam, że jako że się sprawdziły - zostaną wprowadzone do każde frakcji ( włącznie z filmikami dodawanymi przed misją).
http://www.sendspace.com/file/rqjrch - oto poradnik, z którym zapoznać się mają wszyscy CL frakcji. Zebrane są tutaj wszystkie zmiany, jakie wprowadzić mają do swoich frakcji.
CO do samych filmików - jest tutaj nawet dokładny tutorial, za którego pomocą jesteście w błyskawicznym stanie nakręcić film przed misją. Wagnerowi zajmuje to średnio 30 minut - a 30 minut CL z całą pewnością może ( teraz musi) poświęcić dla swej frakcji.
Favciu, czekamy.[*]
Favciu, czekamy.[*]
- Sworski
- NGI - Akolita

- Imię Postaci: Khali
- Xfire: sworski1991
- GaduGadu: 9746901
Frakcja nie w moim stylu, nie miałem szansy z nimi zagrać, ale ogólnie ze strony historii, zorganizowania i ogółem frakcji jestem pod wrażeniem. Najbardziej podoba mi się oryginalność frakcji. Własny kodeks, rangi podzielone na tych którzy używają częściej ciemnej strony mocy i jasnej. Historia całkiem niezła i klimatyczna. Widać że, należy im się ten tytuł z perspsepktywy forum.
Nie chcę się podlizywać ani nic, po prostu piszę jakie mam zdanie o frakcji.
@Down: Po prostu Sworski, kolego :]
Nie nabijam postów, jakbym chciał nabić to by już forum było zaspamione.
W tych tematach które mnie interesują piszę to o myślę i to co lubię.
Po za tym inni skarżą się na brak aktywności ze strony graczy na forum a inni, że jest jej nadmiar.
Rozumiesz?
Nie chcę się podlizywać ani nic, po prostu piszę jakie mam zdanie o frakcji.
@Down: Po prostu Sworski, kolego :]
Nie nabijam postów, jakbym chciał nabić to by już forum było zaspamione.
W tych tematach które mnie interesują piszę to o myślę i to co lubię.
Po za tym inni skarżą się na brak aktywności ze strony graczy na forum a inni, że jest jej nadmiar.
Rozumiesz?
Ostatnio zmieniony 8 sie 2009, o 22:39 przez Sworski, łącznie zmieniany 1 raz.

-
Ragnar
- Imię Postaci: Ragnar
- Xfire: Rydholt
- GaduGadu: 2124297
Przepraszam że udzielam się w tym temacie Ale czy to nie jest nabijanie postów przez Pana Sworski ?
Rycerz Jedi Ragnar
Uczeń Rycerza Cread'a
Uczeń Rycerza Cread'a
Frakcją września zostaje NGI. Nie ma co, zaskoczyliśmy wszystkich. Tak jak się rozwijaliśmy tak nagle nas nima. Hardcore to nasze motto. Jakiś sprzeciw??