Lotrein

Awatar użytkownika
Faveks
NGI - Imperator
NGI - Imperator

Lotrein

Post autor: Faveks »

LOTREIN

Powierzchnia:
115 671 003 km2

Opis: Planeta podobna do Courascant (przeludniona), 37% - woda, 63% ziemia, w wiekszosci zabudowana,
Zaludniajac tę planetę wyznaczono bagienny teren ktory mial odpowiadac za Park Przyrody
(poczatkowo 6%, obecnie władze Imperium zmniejszyly rozmiary Parku do 3% by wybudowac bloki
mieszkalne, jednak mimo tego wciaz mowi sie ze dla wielu ludzi zabraknie "dachu nad głową"
toteż planowane jest całkowite zniszczenie Parku...

Ludność: Okolo 75% ludnosci stanowia ludzie, pozostale 25% to mieszanka kulturowa (m.in. Rodianie)
93% mieszkanców popiera Republike, lecz tylko garstka z nich wyraża to publicznie, reszta - zastraszona
boi sie wyznawców "Ciemnej Strony". Przyczyna tak wielkiego niezadowolenia sa czeste egzekucje na ludności
dokonywane przez Sith. Pozostałe 7% to odwieczni wrogowie Republiki, głownie najemnicy
zwerbowani przez Imperium do ochrony głownych budynków.

Przemysł: Ilość surowców pozwala na zaspokojenie potrzeb mieszkanców, jaki i cześć z nich jest sprzedawana
innym planetą z czego Lotrein rownierz czerpie zyski. Mimo że ludność nie popiera obecnych władz nie było żadnych strajków
(głównym powodem jest ogólny strach), dlatego tez nie ma tu zadnych kłopotów gospodarczych.

Plotki: Krążą pogłoski albo raczej legenda jakoby mial odbyć się jeden strajk wśród pracowników,
został on ponoć krwawo stłumiony (95% pracowników zostala zabita) nie wiadomo jednak czy jest
to prawda, czy też plotka rozpuszczona przez Imperium w celu jeszcze wiekszego zastraszenia ludności.

Wsród prostej ludności powstały powieści, o Jedi który przybędzie i wraz z swoją Święta Armią uwolni planetę od żądów
Imperatora i ocali mieszkańców od śmierci, ponieważ Lotrein wie, że Sith potrafią siać jedynie śmierć.
''Dyplomata to ktoś, kto potrafi powiedzieć ci, abyś poszedł do diabła w ten sposób, że poczujesz narastające podniecenie na myśl o zbliżającej się podróży.''

''Dopóki nie skorzystałem z Internetu nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów''

Mam jedną ważną ceche. Jeśli nie umiem czegoś zrobić, potrafię znaleźć ludzi, którzy zrobią to za mnie.

Faveks
ODPOWIEDZ

Wróć do „Galaktyka”