Reen - podanie(OPJ) - PRZYJĘTY
-
Reen
- Imię Postaci: Reen Seen
- Xfire: reened
- GaduGadu: 6657995
Reen - podanie(OPJ) - PRZYJĘTY

a. Imię / Nick - Przemek/Ichchi
b. Wiek - 16 lat
c. Kontakt
- gg:6657995
- xfire:reened
- email:polasn@interia.pl
d. Prędkość internetu - 2mb/s
e. Coś o sobie - Nazywam się Przemek i chodzę do III klasy gimnazjum. Mieszkam w Gdańsku w województwie pomorskim. W tym roku wybieram się do liceum do klasy o profilu matematyczno-fizycznym - z tego też powodu mam dużo nauki ale czas na jk zawsze znajdę. Jestem osobą miłą i towarzyską. Zawsze do końca staram się wykonać powierzone mi zadanie i spełnić oczekiwania wobec mojej osoby. Uprawiam również dużo sportu - gram w szkolnej reprezentacji w piłkę nożną (aktualnie jesteśmy vice-mistrzami Gdańska). Lubię ciastka
f. Zainteresowania - Piłka nożna, czasem pobrzdąkuje na gitarze no i oczywiście Star Wars (aktualnie czytam Han Solo i utracona fortuna
g. Umiejętności? (Przydatne do rozwoju Zakonu) - hmmm... przyznam że niewiele mogę zaoferować - aktywność oraz drobną wiedzę o SW
h. Skąd dowiedziałeś się o GoSW? - Od znajomego o nicku Phoenix

a. Staż - 2 lata
b. Broń - Single, Staff
c. Co możesz zaoferować Zakonowi? - aktywnego członka
d. Dlaczego chcesz dołączyć do Zakonu? - Słyszałem od wielu ludzi, że jest to najlepszy zakon RP w tej grze - jako że sam często grywam w tradycyjne RPG i bardzo lubię jk3 chciałbym do takiej organizacji należeć…
e. Poprzednie Klany/Zakony/Bractwa - RJO (jestem tam członkiem od 1,5 roku)
f. Link do www lub forum poprzedniego Klanu/Zakonu/Bractwa - http://www.rjoclan.fora.pl/
g. Krótka historia - Ok 3 lat temu kolega wkręcił mnie do gry jedi knight - jedi outcast

a. Imię i Nazwisko: Reen Seen
b. Wiek: 18 lat
c. Pochodzenie: Rodia
d. Rasa: Rodianin
e. Opis zewnętrzny: Młody, typowy przedstawiciel swojego gatunku: Niebiesko skóry mężczyzna z wydłużoną twarzą (w kształcie ryjka). Para uszu przypominająca na pierwszy rzut oka dwie trąbki. Przez środek głowy przebiega żółty grzebień. Duże, szare oczy. Średnio umięśniony (postura normalnego człowieka)
f. Historia:
Przez okno wpadały jasne promienie zachodzącego słońca. Towarzyszyła im lekka bryza działająca jak balsam na zmęczone twarze osobników znajdujących się w środku. Co jakiś czas dało się słyszeć jęki płaczącej kobiety i pomruki mężczyzn stojących wokół niej:
-Tracimy ją!
-Musimy ratować dziecko!
-Zróbcie coś – ona umiera! – odezwał się mężczyzna stojący w rogu sali.
Po niedługiej chwili w pomieszczeniu rozległ się płacz dziecka…
-Reen! – krzyk dobiegał z korytarza. Chłopak rozejrzał się jeszcze po pokoju, chwycił torbę, po czym szybko pobiegł w kierunku drzwi wyjściowych zawieszając ją sobie na plecach.
-Spóźnisz się do szkoły… - powiedział Forn – jego ojciec. Był to średniego wzrostu mężczyzna odziany w bordowo-fioletową togę (takie właśnie ubranie nosili przedstawiciele rządu Rodii) Forn pracował jako minister spraw zagranicznych, a jego podstawowym zadaniem było utrzymywanie dobrych kontaktów z sąsiednimi planetami.
Chłopak uśmiechnął się do taty, rzucił krótkię "narazie" i wyszedł na dosyć zatłoczoną ulicę – w końcu była to pora, kiedy wszyscy udawali się do miejsc wykonania swoich codziennych zajęć. Reen chodził do prywatnej szkoły – było go na to stać, gdyż jego ojciec zarabiał sporo pieniędzy. Matka młodzieńca umarła podczas porodu – Reen nigdy jej nie poznał, a ojciec niechętnie mu o niej opowiadał.
Chłopiec jak co dzień udał się w stronę gmachu szkoły…
Reen otworzył oczy. Był ranek. Smuga światła łagodnie oświetlała jego twarz - czas wstwać. Chłopak ubrał się szybko i skierował w kierunku drzwi. Zatrzymał się na chwilę. Dzisaj są moje urodziny! - pomyślał - ciekawe co dla mnie przygotował... Zszedł powoli na dół.
-Niespodzianka! - krzyknął Forn - wszystkiego najlepszego!
Pomieszczenie było bogato przystrojone różnymi balonikami i wstążeczkami. Na środku pokoju zaś stał wielki tort na którym było napisane: "wszystkiego najlepszego w dniu twoich 18 urodzin Reen" Jedyną dziwną rzeczą była dwójka mężczyzn siedzących w rogu sali. Byli to dwaj mężczyźni ubrani w bardzo długie, brązowe szaty. Kaptury zasłaniały ich twarze przez co nie można było stwierdzić, na co patrzą.
-To moi goście - wtrącił ojciec widząc zaciekawienie młodzieńca - nie przejmuj się nimi.
Reen wzruszył tylko ramionami i zajął się ciekawszą rzeczą - prezentami...
Po przyjęciu jeden z tych dziwnych przybyszów podszedł do chłopca:
-wszystkiego najlepszego Reen - powiedział całkiem miłym głosem. Zdjął kaputr i podał chłopakowi dłoń:
-jestem Nark.
Młodzieniec niepewnie odwzajemnił uścisk ręki. Nark przyglądał mu się chwilę.
-chcę abyś coś dla mnie zrobił - wystaw rękę.
chłopak posłusznie wyciągnął dłoń. Mężczyzna wyciągnął dziwne urządzenie i przycisnął je do skóry Reen'a:
-au - krzyknął chłopiec, a strużka krwi popłynęła pomiędzy jego palcami. Nark spojrzał na urządzenie po czym rzekł spokojnym głosem - jest tak jak myślałem... Pakuj się - odlatujemy!
Gdzie lecimy!? - spytał w biegu Reen. W jego głowie kłębiło się tyle myśli: Jakie midichloriany? Czym są? Co mają wspólnego ze śmiercią jego matki?
-szybciej, nie mamy czasu! - usłyszał ponaglenie z przodu. Przyspieszył kroku.
-statek jest tuż za rogiem...
Nagle obaj mężczyźni zatrzymali się - Reen mało co na nich nie wpadł.
-Odsuń się chłopcze - rzekł lekko przyciszonym głosem Nark po czym spokojnym ruchem ręki dobył broni przypominającej rączkę miecza. Podobnie zrobił jego towarzysz.
Przed statkiem stała dwójka mężczyzn w czarnych szatach. Oni równierz dobyli swoich mieczy. Rozgorzała walka! Reen z łatwością potrafił wyczuć emocję walczących. Od Nark'a i jego towarzysza emanował spokój. Od użytkowników czerwonych mieczy zaś mnóstwo emocji - gniew, rozpacz, nienawiść.
-Zatrzymam ich mistrzu! - krzyknął przyjaciel Nark'a - wy uciekajcie!
Mężczyzna tylko kiwnął głową, chwycił chłopca wpół i pobiegł w kierunku statku. Kątem oka chłopak zobaczył, jak uczeń i przyjaciel Nark'a zostaje przecięty na pół. Potem tylko ciemność...
-Co się stało? - spytał drżącym głosem chłopak.
-Zemdlałeś - odpowiedział również spokojnie Nark
-Gdzie jestem?
-Na statku - lecimy do akademii...
Chłopiec szeroko otworzył oczy. Zaiste lecieli statkiem. Reen siedział na fotelu drugiego pilota.
-Do akademii? - powtórzył po nim.
-tak, wyszkolimy cię tam na jedi. I zanim cokolwiek powiesz - pozwól, że wszystko ci dokładnie wyjaśnię...
Przez całą drogę tłumaczył mu, czym są midichloriany, że to właśnie przez nagły wypływ mocy jego matka umarła, że to między innymi dzięki nim można korzystać z mocy, że chłopak tę moc posiada i że leci na szkolenie, aby poznać jej tajniki i nauczyć się nią władać...
Autor: Reen
-
Scar Beal
- OPJ - Mistrz Jedi

- Imię Postaci: Scar Beal
- Xfire: Dahu07
- GaduGadu: 11118742
Re: Reen - podanie
Zgadzam się z moim przedmówcą 

"Nie chce patrzeć jak GoSW się odradza, Chce patrzeć jak żyje."
Scar Beal
"Gdyby Bóg nie istniał, koniecznością stałoby się wynalezienie go. " VoltaireRe: Reen - podanie
W ciekawy sposób przedstawiłeś swoją postać. Nie wiem czy mój głoś się liczy, ale jestem na TAK
"This is where the fun begins"
"I have a bad feeling about this"
"I don't think so"
Phil Wogni
"I have a bad feeling about this"
"I don't think so"
Phil Wogni
Re: Reen - podanie
Zdecydowanie TAK. Dobra, długa historia, ciekawie opisana twoja postać. W sumie to nie ma żadnych wątpliwości. Chciałbym tylko jeszcze coś zauważyć, a mianowicie: spójrzcie na cztery ostatnie podania i na punkt ''Skąd dowiedziałeś się o Galaxy of Star Wars''.

Ostatnio Phoenix zaproponował mi, abym napisał podanie i tak też uczyniłem.
Od znajomego o nicku Phoenix
Z reklamy Phoenixa
Tylko pogratulować. Oby tak dalej Pho.Od tutejszego jednego z mistrzów, Phoenixa.
''Dyplomata to ktoś, kto potrafi powiedzieć ci, abyś poszedł do diabła w ten sposób, że poczujesz narastające podniecenie na myśl o zbliżającej się podróży.''
''Dopóki nie skorzystałem z Internetu nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów''
Mam jedną ważną ceche. Jeśli nie umiem czegoś zrobić, potrafię znaleźć ludzi, którzy zrobią to za mnie.
Faveks
''Dopóki nie skorzystałem z Internetu nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów''
Mam jedną ważną ceche. Jeśli nie umiem czegoś zrobić, potrafię znaleźć ludzi, którzy zrobią to za mnie.
Faveks
- Pete_Be(a)st
- OPJ - Mistrz Jedi

- Imię Postaci: Azagoth'
- Xfire: petebeast997
- GaduGadu: 10062089
Re: Reen - podanie(OPJ)
Fabuła +/- Całokształt wygląda bardzo estetycznie. Fabuła nie robi duzego wrażenia, ale jest łądnie poukładana. Nie ma tam zbytniego napięcia, które wręcz uwielbiam w takich, intrygujących historiach. Mimo wszystko czyta się bardzo miło. Daje ci +/- , ponieważ widzę że byłoby cię stać na o wiele więcej. Uznaj to także za moją częsciową mobilizacje bo jak juz... akademii to masz pisać wyśmienite historie :>
Słownictwo + Jak już mówiłem na wpływ całej historii ma także słownictwo, które w twoim wypadku zdało egzamin. Nie masz z tym problemów. Twoje wyrażenia są używane w jak najstosowniejszych miejscach...
Znajomość Uniwersum Star Wars + Nie jest to historia długa, chociaż udało ci się w niej wykorzystać pare znaczących terminów. Spodobało mi się to także ze to już 2-a postać z pogranicza innych ras niż człowiek
Spójność Historii + Następny aspekt, który ma duży wpływ na twoją historię. Nie powiedziałbym że jest idealnie, ale tak czy siak jest na +. Znajdują się opisy, czasem nie są "zredukowane" w niektorych momentach historii, czuć lekki niedosyt, lecz to taki mały szczególik zbytnio nic nie znaczący.
<Ciepłym, pobłażliwym wzrokiem, patrzy na rekruta szukając odpowiedniego momentu na oddanie swojego głosu...>Z pewnością, na TAK
P.S. Chciałem jeszcze tylko powiedzieć, że cieszę się że złożyłeś podanie do naszej akademii. Brakuje nam takich ludzi. Myślę że masz możliwości i postawisz klimat na nogi
Masz ponadto fajne zainteresowania, z tego co wyczytałem. Nie ośmielę się nawet powiedzieć że drzwi do akademii są już dla ciebie otwarte. Jednak poczekajmy na odpowiednie zdanie rady. Bywaj.
Słownictwo + Jak już mówiłem na wpływ całej historii ma także słownictwo, które w twoim wypadku zdało egzamin. Nie masz z tym problemów. Twoje wyrażenia są używane w jak najstosowniejszych miejscach...
Znajomość Uniwersum Star Wars + Nie jest to historia długa, chociaż udało ci się w niej wykorzystać pare znaczących terminów. Spodobało mi się to także ze to już 2-a postać z pogranicza innych ras niż człowiek
Spójność Historii + Następny aspekt, który ma duży wpływ na twoją historię. Nie powiedziałbym że jest idealnie, ale tak czy siak jest na +. Znajdują się opisy, czasem nie są "zredukowane" w niektorych momentach historii, czuć lekki niedosyt, lecz to taki mały szczególik zbytnio nic nie znaczący.
<Ciepłym, pobłażliwym wzrokiem, patrzy na rekruta szukając odpowiedniego momentu na oddanie swojego głosu...>Z pewnością, na TAK
P.S. Chciałem jeszcze tylko powiedzieć, że cieszę się że złożyłeś podanie do naszej akademii. Brakuje nam takich ludzi. Myślę że masz możliwości i postawisz klimat na nogi
-
Reen
Dziękuję bardzo za tak miłe słowa
Rozumiem, że jestem teraz na "okresie próbnym"?
[Poczekaj, jeszcze przyjęty nie jesteś - Venril]
[Poczekaj, jeszcze przyjęty nie jesteś - Venril]
-
Aven Zild
- Imię Postaci: Aven Zild
- Xfire: sonnydrak
- GaduGadu: 109771
Nie wiem czy mogę głosować(więc tego nie robię) i czy mogę się wypowiadać, ale się wypowiem.
Uważam, że Reen jest bardzo w porządku człowiekiem. Jest kulturalny co jest IMHO dużą zaletą podczas RPG.
Znam go z RJO, więc jakąś o nim wiedzę posiadam. (ja bym go przyjął ; ) )
//pozdrawiam
Uważam, że Reen jest bardzo w porządku człowiekiem. Jest kulturalny co jest IMHO dużą zaletą podczas RPG.
Znam go z RJO, więc jakąś o nim wiedzę posiadam. (ja bym go przyjął ; ) )
//pozdrawiam
-
Scar Beal
- OPJ - Mistrz Jedi

- Imię Postaci: Scar Beal
- Xfire: Dahu07
- GaduGadu: 11118742
Witam wszystkich.Nowy, ambitny, pracowity (jeszcze się okaże) kandydat.Przypomina mnie .. xD Oczywiście zawsze lubiłem takich ludzi.Tak

"Nie chce patrzeć jak GoSW się odradza, Chce patrzeć jak żyje."
Scar Beal
"Gdyby Bóg nie istniał, koniecznością stałoby się wynalezienie go. " VoltaireRe: Reen - podanie(OPJ)
Baardzo ładnie napisana historia - porządna fabuła, dobra stylistyka, oprócz tego znalazłem raptem 1 błąd ortograficzny, jedyne co kłuje w oczy to częste rozpoczynanie zdań w dialogach z małej litery. Do tego profesjonalne podejście do informacji o sobie samym i swej grze w JK3 - a to też bardzo ważne.
Wspomnijmy jeszcze o wysokiej randze - Jedi Knight - w zakonie JA+ RJO. Po tym zdecydowanie widać, że jest to osoba chcąca iść naprzód i aktywna w tym co robi - no i skoro do takiej rangi doszedł, na pewno nie było problemów z jego osobą samą w sobie.
Innymi słowy - brać go!xP
Wspomnijmy jeszcze o wysokiej randze - Jedi Knight - w zakonie JA+ RJO. Po tym zdecydowanie widać, że jest to osoba chcąca iść naprzód i aktywna w tym co robi - no i skoro do takiej rangi doszedł, na pewno nie było problemów z jego osobą samą w sobie.
Innymi słowy - brać go!xP
-
Reen
też mam tą "dysleksje" - ale mam nadzieję, iż udowodniłem, że jak się chce to można 
- Phoenix
- NGI - Wielki Lord Sith

- Imię Postaci: Van Sin | Exarius
- Xfire: vansin
- GaduGadu: 10570044
Zostałeś PRZYJĘTY!!
- Pobierz potrzebne pliki
- Zapoznaj się z systemem RolePlay
- Zapoznaj się z historią i ostatnimi raportami
- Napisz do Mistrza Gry, z prośbą o wprowadzenie
- Pobierz potrzebne pliki