Koniec GoSW to nie koniec GoSW

Obrazek
Awatar użytkownika
Faveks
NGI - Imperator
NGI - Imperator

Koniec GoSW to nie koniec GoSW

Post autor: Faveks »

Dziwny tytuł co? Żaden inny nie przyszedł mi do głowy.

Minął dzień, więc czas przestać użalać się nad decyzjami WGM, obwiniać siebie nawzajem za zamknięcie zakonu i planować samobójstwa. Myślałem, że ktoś do tego dojdzie, ale widzę, że jestem jednym z nielicznych, którzy zrozumieli przekaz ukryty w zamknięciu GoSW. Czas na zmiany. Tak właśnie i zmiany mogą nastąpić i to bardzo szybko jeśli tylko odpowiednio się zmobilizujecie. Wiem, że wielu z was spamiło Gligowi xf z najróżniejszymi pomysłami reaktywacji GoSW. Myślicie pewnie, że Gligorax ma was w dupie i wcale nie chce odbudowywać klanu. Gówno prawda. Reaktywacja=Sensowny pomysł+Sensowny Lider+Sensowni Ludzie. Jeden z tych warunków został spełniony. Gligorax kilka razy wspominał o zrobieniu tzw. ''GoSW-owego Kotora'' czyli odegranie wydarzeń z przeszłości, a mianowicie z czasów Ery Spotkań. Z każdym razem gdy o tym mówił, ja marzyłem by do tego doszło, a podejrzewam, że wy dojdziecie do tego samego wniosku, gdy przeczytacie (pewnie po raz pierwszy) zapiski z Ery Spotkań. Powstawanie ścieżek mocy, bunt Garr Donna na Kryo'ran, powstanie ciemnej ścieżki itp, itd. Ciekawe? Też tak sądze. Doszedłem z Gligoraxem do wniosku, że to ostatnia deska ratunku dla GoSW. Całkowicie nowy klan, z goswiańską fabułą może być oddechem świeżości dla naszej organizacji. To według mnie jedyna szansa na uratowanie naszej grupy w obecnym składzie, ponieważ:

- Wagner i ŚM się odłączają co zabiera nam sporą liczbe naprawdę konkretynych ludzi no i conajmniej jednego konkretnego CL-a.
- Jeśli ten plan przejdzie będą tylko dwie frakcje co wiąże się z mniejszą liczbą CL-ów i mniejszą ilością pracy.
- Możemy zacząć wszystko od nowa. Być na początku zwykłym klanem, który ma forum, server i gra RP. Jeśli to wypali możliwe, że pójdziemy dalej.

Jak widzicie pomysł jest, potrzeba planu, który układa mi się już w głowie i ludzi, którzy pomogą to zrealizować. Wpisywać się w tym temacie kto byłby za takim pomysłem. Można podawać swoich kandytatów na WGM (nie zgłaszajcie Gligoraxa, on definitywnie kończy swoją przygodę). No i pisać wasze opinie. Chce tutaj konkretnych postów.

Pozdrawiam

Favcio.
''Dyplomata to ktoś, kto potrafi powiedzieć ci, abyś poszedł do diabła w ten sposób, że poczujesz narastające podniecenie na myśl o zbliżającej się podróży.''

''Dopóki nie skorzystałem z Internetu nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów''

Mam jedną ważną ceche. Jeśli nie umiem czegoś zrobić, potrafię znaleźć ludzi, którzy zrobią to za mnie.

Faveks
Scar Beal
OPJ - Mistrz Jedi
OPJ - Mistrz Jedi
Imię Postaci: Scar Beal
Xfire: Dahu07
GaduGadu: 11118742

Re: Koniec GoSW to nie koniec GoSW

Post autor: Scar Beal »

Pomogę, ale wolał bym stworzenie świata z SW. Pomysł z przed historii wszystkiego jest fajny. Aczkolwiek bez zgody gliga nie mam zamiaru nic modernizować.

Peace & Love.
Obrazek

"Nie chce patrzeć jak GoSW się odradza, Chce patrzeć jak żyje."

Scar Beal

"Gdyby Bóg nie istniał, koniecznością stałoby się wynalezienie go. " Voltaire
Mythh

Post autor: Mythh »

Drogi Faveksie, przykro mi przypominać Tobie fakt że nie jesteś już członkiem GoSW gdyż odszedłeś.
Po drugie, to działanie za plecami Gligoraxa może źle się skończyć dla Ciebie i całego GoSW.
Po trzecie, próbując odbudować GoSW za plecami Gliga jeszcze bardziej je pogrążysz.
Po czwarte, OPJ pozostanie jedyna frakcją w GoSW jeżeli spróbujecie coś zrobic gdyż cała ekipa NGI tworzy już nowy projekt klanu, do którego zostaną zebrani wszyscy członkowie GoSW a co za tym idzie nie przetrwacie długo bo albo wszystko się rozpadnie z przyczyn naturalnych albo Gligorax wam zamknie wejście na forum.

Faveks, nie rób błędu, nie baw się w herosa za plecami Gligoraxa wiedząc że nawet nie jesteś członkiem GoSW.
To koniec i nic tego nie zmieni, a przedłużając męki tego klanu tylko zniszczycie jego dobre imię, które wszyscy chcemy aby zapamiętano jak najlepiej.
Ragnar
Imię Postaci: Ragnar
Xfire: Rydholt
GaduGadu: 2124297

Post autor: Ragnar »

Doszedłem z Gligoraxem do wniosku, że to ostatnia deska ratunku dla GoSW.
Więc Gligorax o tym wie? Czytanie ze zrozumieniem się kłania?
Rycerz Jedi Ragnar
Uczeń Rycerza Cread'a
Mythh

Post autor: Mythh »

No chyba że tak, w takim razie widzę że NGI również może wrócić gdyż odnalazł sie zagubiony dział, który uważaliśmy za usunięty, wszystko wrócić do normy.

[victory] [victory] [victory] [victory] [victory] [victory] [victory] [victory] [victory] [victory] [victory] [victory] [victory] [victory] [victory] [victory] [victory] [victory] [victory] [victory] [victory] [victory] [victory] [victory] [victory] [victory] [victory] [victory] [victory] [victory] [victory] [victory] [victory] [victory] [victory] [victory]
Awatar użytkownika
flaber6
Imię Postaci: Kerv
Xfire: flaber6

Post autor: flaber6 »

Całkowicie jestem za :0 Już nie mogę się doczekać Bastilli :D(jeśli to będzie w tych czasach)
Obrazek
Ragnar
Imię Postaci: Ragnar
Xfire: Rydholt
GaduGadu: 2124297

Post autor: Ragnar »

flaber6 pisze:Całkowicie jestem za :0 Już nie mogę się doczekać Bastilli :D(jeśli to będzie w tych czasach)
Z tego co ja rozumuję to nie będzie Bastilli ponieważ to ma być chyba uniwersum GoSW ( Czasy Ery spotkań)
Rycerz Jedi Ragnar
Uczeń Rycerza Cread'a
Awatar użytkownika
Faveks
NGI - Imperator
NGI - Imperator

Post autor: Faveks »

Drogi Faveksie, przykro mi przypominać Tobie fakt że nie jesteś już członkiem GoSW gdyż odszedłeś.
Po drugie, to działanie za plecami Gligoraxa może źle się skończyć dla Ciebie i całego GoSW.
Po trzecie, próbując odbudować GoSW za plecami Gliga jeszcze bardziej je pogrążysz.
Po czwarte, OPJ pozostanie jedyna frakcją w GoSW jeżeli spróbujecie coś zrobic gdyż cała ekipa NGI tworzy już nowy projekt klanu, do którego zostaną zebrani wszyscy członkowie GoSW a co za tym idzie nie przetrwacie długo bo albo wszystko się rozpadnie z przyczyn naturalnych albo Gligorax wam zamknie wejście na forum.

Faveks, nie rób błędu, nie baw się w herosa za plecami Gligoraxa wiedząc że nawet nie jesteś członkiem GoSW.
To koniec i nic tego nie zmieni, a przedłużając męki tego klanu tylko zniszczycie jego dobre imię, które wszyscy chcemy aby zapamiętano jak najlepiej.
1. Wróciłem do GoSW jakiś tydzień temu. Widać jak bardzo jesteś poinformowany w sprawach swojej frakcji.
2. Myślisz, że napisałbym coś takiego bez zgody Gligoraxa? Dostałem oficjalnie prawa do wykorzystywania Ery Spotkań z Uniwersum GoSW na potrzeby tego klanu. Więc ogłaszam: Gligorax wie o całym tym pomyśle.
3. Nie musisz mi tego wszystkiego pisać. Chcecie tworzyć własny klan? Spoko macie do tego pełne prawo. Ja dałem konkretną propozycję i oczekuje konkretnych odpowiedzi.
4. Cała ekipa NGI czyli wszyscy nowi akolici, którzy (tak nie boję się tego powiedzieć) nie mają pojęcia o RP + Reyzer, który również nie ma o nim pojęcia+ jedyny mądry w tym towarzystwie Travis? Bardzo proszę. Życzę powodzenia. (Bez zgryźliwości)

Jeszcze jedno: Chyba niektórzy źle mnie zrozumieli. Nie mam zamiaru odgrywać wydarzeń z KOTORA SW. Mam zamiar odegrać wydarzenia z uniwersum GoSW, które są zapisane w historii, ale nie były odgrywane. Czyli czasy przed Imperatorem Gligoraxem.

Edit: Mam nadzieje na więcej odpowiedzi. Chcecie klan RP, o którym będzie można powiedzieć, że jest na fundamentach GoSW to odpowiadajcie.
''Dyplomata to ktoś, kto potrafi powiedzieć ci, abyś poszedł do diabła w ten sposób, że poczujesz narastające podniecenie na myśl o zbliżającej się podróży.''

''Dopóki nie skorzystałem z Internetu nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów''

Mam jedną ważną ceche. Jeśli nie umiem czegoś zrobić, potrafię znaleźć ludzi, którzy zrobią to za mnie.

Faveks
Awatar użytkownika
Venril
OPJ - Padawan
OPJ - Padawan
Imię Postaci: Venril
Xfire: valudax
GaduGadu: 7100331
Kontakt:

Post autor: Venril »

Jestem całkowicie za tym pomysłem, gdyż mnie zawsze lepiej grało się rp w uniwersum GoSW niż Star Wars [bigsmile]
"Dopóki GoSW jest, ja jestem"

Nie klikaj w ten link!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kantyna”