Likwidacja frakcji Nowego Galaktycznego Imperium

Obrazek
gligorax
Imię Postaci: Sitrian Vo'
Xfire: gligorax
GaduGadu: 9948516

Likwidacja frakcji Nowego Galaktycznego Imperium

Post autor: gligorax »

Z dniem dzisiejszym, po blisko dwóch latach gry , frakcja Nowego Galaktycznego imperium przestaje istnieć. Te 2 lata, były świetnym czasem dla was drodzy gracze, ale i dla mnie osobiście. Właśnie z tą frakcją, jestem najbardziej emocjonalnie związany. TO dzięki niej właśnie, narodziła się idea Galaxy of Star Wars - klanu w klanie.
Odbyliśmy wiele wspaniałych misji. Poprzez bunty lordów, szarych sith, kampanie polegającą na odzyskaniu mocy, na Kuobelaghu czy organizacji bladego półksiężyca kończąc.
Wiąże z wami wiele niesamowitych wspomień. Razem z NGI, kończy się pewna era w GoSW.
Era, która niebezpiecznie zbliża nas do rozwiązania organizacji całkowicie. ( naszczęście, przypuszczalnie dopiero za 2 lata, gdy zrealizujemy wszystkie wątki ;)
Jeszcze raz, dziękuje wszystkim za grę.

Co do obecnych 11 bodajże członków NGI - po fabularnym skończeniu z frakcją NGI, każdy z was musi skontaktowac się ze mną, by omówić ew. przeniesienie postaci do innej frakcji. ( Musimy wymyślić grywalne, fabularne podłoże).

Zapalcie dzisiaj świeczke przy oknie, wspominając te wszystkie wspaniałe wspomnienia.

Frakcje Sith, uważam oficjalnie za zamkniętą.

NGI - Rest in Peace [*]
Nieodżałowanej pamięci Favcia. [*]
Favciu, czekamy.[*]
Awatar użytkownika
KameLeon
Maskotka
Maskotka
Imię Postaci: Khan
Xfire: siwylisek
GaduGadu: 6945259

Re: Likwidacja frakcji Nowego Galaktycznego Imperium

Post autor: KameLeon »

Powiem tak, wiem tyle, że jest problem z Imperatorem, ale są do tego osoby
- Travis jest najdłużej w GoSW i zna się na rzeczy. Długo był Wielkim Lordem robił misje, i prowadził graczy, ja tego nie rozumiem.
- Syriusz długo jest w GoSW jest ogarnięty i również potrafi organizować :)..
- Xardas - Zgadnijcie dlaczego 0.o
Mówicie, że to wszystko ma być fajnie i ładnie ruszamy, ta pięknie. Ruszymy, teraz GoSW po usunięciu NGI ma wykryty nowotwór, jeżeli tak dalej będzie to po GoSW i tutaj Xardas jak się wypowie to chyba, zabije wszystkich...
Obrazek
Awatar użytkownika
Vash

Post autor: Vash »

Na Wielkiego Penisa ja się kur*a nie zgadzam...czy widzie, żebym wcześniej pisał jakieś bluzgi kur*a? Tak nie może być...Ale nowa frakcja Sith...albo NGI. Ja się nie odnajdę u Jedi :/ a do mieszańców nie dojdę...wszystko tylko nie to. Mogę ja się zająć NGI....ja tak nie chę ;-(
Awatar użytkownika
Carla
Imię Postaci: Carla Cymes
Xfire: jungabunga

Post autor: Carla »

Popieram yogurtta.

Śmieszy mnie sam fakt że NGI nie ma, bez przesady , mieliśmy się rozwinąć bo wiele osób wróciło a tu nagle NGI ZAMKNIĘTE>
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Venril
OPJ - Padawan
OPJ - Padawan
Imię Postaci: Venril
Xfire: valudax
GaduGadu: 7100331
Kontakt:

Post autor: Venril »

[21:02] Venril: przynajmniej ja tak to odbieram
[21:02] Venril: że ludzie wybierali gosw dlatego, że była możliwość powiedzmy walki między Jedi a Sith
[21:03] Venril: mogło opowiedzieć się po którejś ze stron i walczyć z przeciwną frakcją
[21:03] Venril: i dlatego ludzie szli do gosw, nie do AYIV
[21:03] Venril: a teraz oba klany schodzą się w jeden cel
[21:04] Venril: co z tego że jedi i neutral frakcja są, jeżeli walka z Sithami to będzie bot vs człowiek, a nie człowiek vs człowiek?
[21:04] Venril: sith & jedi to był największy potencjał gosw

Nie chce mi się teraz tego układać w zdania, forma jest nieważna, liczy się treść. Według mnie gosw bez Sithów to nie gosw, a podróba AYIV z dodaną neutralną frakcją. Dlatego jestem za Vashem imperatorem i niech NGI toczy się dalej. NGI właśnie się odradzało po dość długiej, mniej więcej półrocznej przerwie, miało być jak za dawnych czasów "przedkampaniowowrześniowych" i "kampaniowrześniowych", a tu nagle z powodu jednej osoby ma sie rozpaść cała frakcja, od której zaczęło się GoSW? Nie popieram.

P.S. Może ten post wyszedł tak, że ŚM jest niepotrzebne, ale raczej chodziło mi o czasy "przed-ŚM-owe".
"Dopóki GoSW jest, ja jestem"

Nie klikaj w ten link!
Awatar użytkownika
KameLeon
Maskotka
Maskotka

Przecież NGI nawet bez Imperatora by dało radę jest
- Syriusz Mistrz - Imperator
- Travis Wielki Lord - Imperator
- Dreydahh Wielki Lord - Imperator
- Xardas Mistrz - Imperator
- Skulldron Lord - Imperator

Jest aż 4 kandydatow na Impa, a z tego mam pewność, że Syriusz i Travis by się zajeli ponieważ
- Ciągle są aktywni
- Długo są w GoSW
- Długo grają w RPG
- Doszli do taki wysokich rang, chyba nie bez powodu ?
Co do Xardasa to nie wiem, bo on ma dużo roboty, ale też by się nadał.
Obrazek
Awatar użytkownika
Shadow
Imię Postaci: Xavar
Xfire: vatrus

Post autor: Shadow »

Sam nie wiem co o tym mysleć...dołączyłem niedawno do NGI...miała być kampania wrześniowa....odeszło kilka członków....potem seicel....a teraz to. Skoro to od NGI się zaczęło to było ono w swoim rodzaju źródłem...silnikiem, który napędzał całe GoSW. Wydaje mi się, że niestety ale to dopiero początek przykrych wydarzeń związanych z GoSW. Miejmy jednak nadzieje, że się mylę... :(

edit:
Zgadzam się z Anubisem. Odwieczna walka dobra ze złem...podobno gdyby nie było zła nie byłoby też dobra.

W wypadku GoSW wyglądałoby to tak...gdy nie ma Sithów...Jedi są niepotrzebni. Ludność cywilna buntuje się, powstają zamieszki...następują ataki na akademie Jedi. Po jakimś czasie ich Zakon przestaje istnieć...pozostają już tylko Świadomi. Ukrywają się i doskonalą swoje idee Jedności Mocy. Jednak...po wielu tysiącleciach Rakatanie budują Gwiezdną Kuźnię i przypadkowo natrafiają się na Świadomych. Zakon bezbronny wobec potęgi Bazkresnego Imperium zostaje zniszczony...Rakatanie niszczą wszelką poznaną wiedzę przez inne cywilizacje co sprowadza wszystkie pozostałe rasy do epoki kamienia łupanego (no i potem jeszcze powstaje rasa sithów na Korriban). Kończy się Era GoSW....nastaje era SW.

Według mnie taki jest zamysł Gliga...to byłoby nawet dobre podłoże fabularne aby wpasować się w uniwersum Star Wars. Ale z drugiej strony...ludzie grający w GoSW chcą rpić bo...to świetna zabawa...
Ostatnio zmieniony 2 wrz 2009, o 21:33 przez Shadow, łącznie zmieniany 1 raz.
Mythh

Post autor: Mythh »

Ja to ujmę tak...

Likwidacja NGI = 1 krok do zrujnowania GoSW...

Za przeproszeniem ale kogoś tu naprawdę ostro pogięło, to posunięcie naprawdę jest potężnym ciosem dla całego GoSW.
NGI istniało z tego co pamiętam najdłużej ze wszystkich frakcji i było ważnym elementem w fabule. Co będzie bez NGI? Nic dobrego.
Takie usunięcie kluczowego elementu fabuły to duuuuży błąd, czemu po prostu nie wybrać nowego imperatora?
Awatar użytkownika
Phoenix
NGI - Wielki Lord Sith
NGI - Wielki Lord Sith
Imię Postaci: Van Sin | Exarius
Xfire: vansin
GaduGadu: 10570044

Post autor: Phoenix »

Gligorax.. NGI to jak korzenie wielkiego drzewa... A drzewo usycha bez korzeni.. Więc bez NGI nie będzie GoSW... Tyle ode mnie. Według mnie NGI to najlepsza frakcja jaka była. Rest in peace [*].
Wagner
ŚM - Wielki Mistrz
ŚM - Wielki Mistrz
Imię Postaci: Arhael
Xfire: wagnerthenecromancer
GaduGadu: 4549862

Post autor: Wagner »

Choćbym pisał wiele, na prawdę nie każdy zrozumie tego posta. Mam tu na myśli nowych a także byłych członków frakcji Nowego Galaktycznego Imperium (w skrócie: NGI). Poprzedni czas we wcześniejszej kampanii był na prawdę owocny. Początki NGI bez wątpienia dały najmocniejszą siłę Galaxy of Star Wars, ale te czasy już niestety przeminęły. Gdyby była zaufana i na tyle odpowiedzialna osoba, aby przejąć ów frakcję - dawno pełniłaby stanowisko jej CL'a. Niestety, rozważyliśmy WSZYSTKICH jej członków i nikogo takiego nie było. Teraz pomyślicie? - Jak to nie?! A tak to. Funkcja ClanLeadera to nie typowa ta dla gracza. Wymaga cholernie dużo czasu, powagi, dyplomacji i szeroko innych rozwiniętych cech charakteru. Seicel był idealnym kandydatem, niestety; zanegowało u niego odejście ze względu na czas (Przynajmniej tak przypuszczam). Co do rozpadu... Przypominam, że przed sierpniem NGI było martwe, jałowe... Niczego warte. Jedynie katorgą w celu ustalenia czegoś. Teraz, możliwe iż to się jakoś zmieniło, niestety nie na długą skalę, dlatego obalam całą tezę ruiny z GoSW albowiem sytuacja z czymś takim miała miejsce przez bardzo długi okres czasu. Myślicie, że mi i Gligoraxowi ulżyło? Wprost przeciwnie, jesteśmy wewnętrznie załamani (W co pewnie ciężko Wam uwierzyć).

Długo nie chcę mi się wyjaśniać. Niech NGI pozostanie w naszej pamięci.
Obrazek
Mistrz Wagner
ClanLeader frakcji "Świadomi Mocy".
... i od niedawna WGM (Wielki GameMaster)
Awatar użytkownika
Vash

Wagner pisze: Myślicie, że mi i Gligoraxowi ulżyło? Wprost przeciwnie, jesteśmy wewnętrznie załamani (W co pewnie ciężko Wam uwierzyć)
Żebyś wiedział Wagner, nie wierzę, bo niby czemu miało by być Ci ciężko? Prawie nic z NGI Ciebie nie łączy. A mnie łączy...i to dużo. Tyle godzin spędzonych na servach. Tyle trenów i rp. A teraz co? Zostałem wyrzucony na bruk, jak Carla. Bo niby co mamy zrobić? Jak mam przenieść swoją postać do ŚM czy jedi?? Jak skoro zawsze odgrywałem roli sitha, a w innych się nie odnajduję. Fajnie wam pozbywać się graczy z takiego powodu? "Jak Faveks się nie zgodzi to NGI upadnie" - co za bzdury. Ja mógłbym równie dobrze zostać CL. Czy kiedykolwiek Gligo lub ktoś inny miał do mnie jakieś zastrzeżenia pomimo mojej roboty i rodziny? I co z tego, że nie mam dużo czasu dla siebie. Ale - tak mi się wydaje - więcej siedziałem na serverach itd. niż Seicel.
Nawet z mojego ukochanego wieczorowego pokera z kumplami jestem w stanie poświęcić by znaleźć jeszcze więcej czasu. Mogę się założyć, że równie dobrze ktoś inny mógłby zostać CL.
Wagner
ŚM - Wielki Mistrz
ŚM - Wielki Mistrz
Imię Postaci: Arhael
Xfire: wagnerthenecromancer
GaduGadu: 4549862

Post autor: Wagner »

Vash pisze:
Wagner pisze: Myślicie, że mi i Gligoraxowi ulżyło? Wprost przeciwnie, jesteśmy wewnętrznie załamani (W co pewnie ciężko Wam uwierzyć)
Żebyś wiedział Wagner, nie wierzę, bo niby czemu miało by być Ci ciężko? Prawie nic z NGI Ciebie nie łączy. A mnie łączy...i to dużo. Tyle godzin spędzonych na servach. Tyle trenów i rp. A teraz co? Zostałem wyrzucony na bruk, jak Carla. Bo niby co mamy zrobić? Jak mam przenieść swoją postać do ŚM czy jedi?? Jak skoro zawsze odgrywałem roli sitha, a w innych się nie odnajduję. Fajnie wam pozbywać się graczy z takiego powodu? "Jak Faveks się nie zgodzi to NGI upadnie" - co za bzdury. Ja mógłbym równie dobrze zostać CL. Czy kiedykolwiek Gligo lub ktoś inny miał do mnie jakieś zastrzeżenia pomimo mojej roboty i rodziny? I co z tego, że nie mam dużo czasu dla siebie. Ale - tak mi się wydaje - więcej siedziałem na serverach itd. niż Seicel.
Nawet z mojego ukochanego wieczorowego pokera z kumplami jestem w stanie poświęcić by znaleźć jeszcze więcej czasu. Mogę się założyć, że równie dobrze ktoś inny mógłby zostać CL.
Oprócz CL ŚM, *jestem także Wielkim GameMasterem. Względnie bardzo zależy mi na całym, odpowiednim prosperowaniu GoSW. Ta robota i rodzina widocznie niegdyś bardzo Cię ograniczało, bo zauważyłem (Nie twierdze, że tak było) iż rzadko kiedy wchodziłeś na serwer i grałeś. Przy braniu Twojej osoby pod uwagę, dowiedziałem się, że miałeś już raz pod władaniem NGI i niestety nie wyszło. Czy logiczne byłoby brać więc osobę mającą rodzinę, pracę oraz własne rozrywki w prywatnym życiu dokładając mu bardzo odpowiedzialną funkcję zarządcy frakcji? To chyba zbyt proste i niepewne. CL nie poświęca jednego wieczoru - On cały czas musi mieć na pulsie fale działania frakcji. Bądźmy realistami. Kiedy NGI było w kryzysie, praktycznie żaden nie wyciągnął ręki... a teraz? No nic. Obgadam tą sprawę z Gligoraxem i zobaczymy co da się zrobić, choć nie ukrywam, że Wasze zachowanie jest typowo dziecinne.
Obrazek
Mistrz Wagner
ClanLeader frakcji "Świadomi Mocy".
... i od niedawna WGM (Wielki GameMaster)
Awatar użytkownika
KameLeon
Maskotka
Maskotka

Ja mam załamke, jestem tak wkurzony na to wszystko, na ten cały syf się dzieje. Tylko powiedz mi GLigo bo nie odpisujesz, dlaczego nie dasz NGI w ręce Syriusza czy Travisa, wiesz dobrze, że daliby radę. Nie wiem to jest jakiś foch bo coś ci zrobiliśmy, nie rozumiem tego. Wiesz dobrze, że nawet NGI dałoby sobie radę bez Imperatora. Nawet RPG by wyglądało b.dobrze i wszystkim by się dobrze grało, gdyby był 1 Mistrz Sith i 10 Akolitów i uwierz mi, że nawet na coś takiego Travis - Exarius - Syriusz.

Teraz zrobiłeś jedno wielkie bagno, wszyscy odchodzą z GoSW. Według mnie to jest ukartowane i na kimś się odgrywasz, albo w coś pogrywasz.
Obrazek
Awatar użytkownika
Vash

Wagner...to, że posiadam rodzinę nie tak bardzo mnie ogranicza, a Ty robisz z tego wielkie Halo. Realia są takie, że spędzam dużo czasu ze znajomymi i przed kompem. Nie wiem po czym wywnioskowałeś, że rzadko gram skoro należysz do zupełnie innej frakcji. I piszesz O CL frakcji tak jakby wykonywał wielką robotę, tyle, że nie zauważyłem, by Seicel takową wykonywał. Więc albo skrzętnie sięz tym ukrywał, albo naprawdę mało działał. Ja mogę tylko obiecać, że starałbym się, bo tylko to mogę zrobić.
Awatar użytkownika
Sworski
NGI - Akolita
NGI - Akolita
Imię Postaci: Khali
Xfire: sworski1991
GaduGadu: 9746901

Post autor: Sworski »

I tak miałem w jakiś sposób lecieć w poszukiwania Reyzera i przyłączyć się do Jedi, ale szkoda mi teraz NGI :/ Wszędzie gdzie gdzieś ide i się dołączam to za chwilę to znika xD Kurde, a tyle miałem planów..
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kantyna”