Projekt RTS.

Obrazek
Awatar użytkownika
Zattara
ŚM - Nowo Przybyły
ŚM - Nowo Przybyły
Imię Postaci: Zattara
Xfire: vampirekenshin
GaduGadu: 912421

Re: Projekt RTS.

Post autor: Zattara »

A ja powiem tyle że przy obecnym rozkładzie sił NGI bardzo szybko opanuje wszystkie planety i cała gra się skończy...
"Nigdy nie zwyciężysz wroga, którego twoja wyobraźnia uczyniła niepokonanym."
"Tak to już bowiem jest, że właśnie z cienia najlepiej dostrzec mrok, a blask tylko oślepia źrenice"
"Niebezpieczeństwem zadawania pytań jest to, iż możecie otrzymać odpowiedź"
"Kiedy patrzysz w otchłań, otchłań może zacząć patrzeć w Ciebie"
"Odważni nie żyją wiecznie, lecz tchórze nie żyją wcale"
Mordimer Madderin
gligorax
Imię Postaci: Sitrian Vo'
Xfire: gligorax
GaduGadu: 9948516

Post autor: gligorax »

Co walk na planetach Scar- to nie jest tak, że jak już jest owy system RTS to nigdy już na żadnej planecie walczyć nie będziecie. RTS to dodatek, nie będzie zabierał jakichś fajnych i ciekawych motywów gry.
Ogólnie, jak zauważymy, że RTS sie nie sprawdza, to się go zniesie.

Co do kredytów i kosztów statków - trzeba ponownie omówić ten temat. Binol dobrze mówi ;)
Nieodżałowanej pamięci Favcia. [*]
Favciu, czekamy.[*]
Awatar użytkownika
Liga/Darxul
ŚM - Fenker
ŚM - Fenker
Imię Postaci: Darxul
Xfire: liga997
GaduGadu: 10018175

Post autor: Liga/Darxul »

Kredyty kredytami, ale też można przejąć fabryke robotów i tylko surowce zbierać xd
Fenker Darxul
Awatar użytkownika
seicel koss
NGI - Imperator
NGI - Imperator
Imię Postaci: Seicel Koss
Xfire: seicel
GaduGadu: 766115
Kontakt:

Post autor: seicel koss »

A co to moja wina, że NGI opanowało dużo planet, a Seicel został wybrany kanclerzem Republiki? W sumie moja :) ale co na to poradzić? Wszystko zostało rozegrane. Zawsze może być jakiś bunt/ruch oporu itp. Wszystko można dopracować. Generalnie ważne jest wprowadzenie jakichś systemów obronnych dla planet, a waluta jest mi totalnie obojętna. Chociaż chyba skłaniam się ku kredytom, czysto z przyzwyczajenia.
Strasznie mi z tego powodu wszystko jedno.
Są na to trzy sposoby: dobry zły i… i mój.

Imperator Seicel Koss
Scar Beal
OPJ - Mistrz Jedi
OPJ - Mistrz Jedi
Imię Postaci: Scar Beal
Xfire: Dahu07
GaduGadu: 11118742

Post autor: Scar Beal »

SEICEL NA IMPERAT... a sory.
Obrazek

"Nie chce patrzeć jak GoSW się odradza, Chce patrzeć jak żyje."

Scar Beal

"Gdyby Bóg nie istniał, koniecznością stałoby się wynalezienie go. " Voltaire
Awatar użytkownika
Xardas348
Technik
Technik
Imię Postaci: Reyzer
Xfire: tfesek1
GaduGadu: 7298141

Post autor: Xardas348 »

Hmm...
No więc tak sam system RTS jest dobry i jest jedną z moich wizji które kiedyś tam podsuwałem ale jako mały głupi zarodek, który nie miał sensu, ale no więc tak:

CO do Cen dla mnie Ceny powinny być dużo wyższe no bo przecież nie będę porównywał blastera za 100 $ z miastem za 10000$ za kilka pistoletów można wybudować Big Town. Bo to nielogiczne, a po za tym chyba każdy wie o co mi chodzi za 10 karabinów nikt by miasta nie wybudował.

Mapa... Teraz Dreydahh mnie zabije ale okey ;D. No to mała zmiana skupienia nie powinniśmy się skupiać na planetach ale układach Gwiezdnych taki jak układ Słoneczny. Kilka powodów:
- Po pierwsza podróż w czasach w których jest GoSW po układzie trwała by mikroumałem sekundy, dlaczego? Otóż wiemy że światło odbywa 7 min drogi od Słońca do Ziemi, a na koniec Układu Słonecznego Około tygodnia czy jakoś tak, nie pamiętam dokładnie. Więc w takim razie żeby szybko przemieszczać się po wszechświecie trzeba by latać z prędkością do kilku razy większą niż Światła. Więc nasze podróże powinno się opisywać na podróżach do Gwiazd, a dopiero później do danych planet w układzie...
- Kolejną rzeczą jest fakt że przy jednej gwieździe nie ma po jednej planecie że trzeba się na planetach skupiać. Ale wręcz przy jednej gwieździe jest kilka planet a przy planetach mogą być księżyce często ważne dla nas.

Ekonomia frakcji.
Tu już nie raz padał ten pomysł żeby zrobić małe stronki, podstronki statystycznego. Gdzie będzie zliczany zarobek frakcji. Będzie skrót do aktualnych misji. Szybka historia (mam na myśli ostatnie wydarzenie i cały ogół z połączeniem o szersze opisy na wiki) I inne tego typu rzeczy związane z Treningami itd Takie ogólne staty frakcji spis ich planet zarobki wojsko decyzje imperatora oczywiście tam dalej połączenia z forum i mapą itd)

Sam wygląd mapy to nic wielkiego tylko ze zamiast planet to gwiazdy z linkami układów gdzie będzie rozpis z planetami itd. Można do opisów planet dodać pozycję typu aktualne wydarzenia itd.

Jak na razie to tyle,
Obrazek
Internet [Odetnij]
I co teraz?! ^.^
gligorax

Jakby się czepiać, to za 100 karabinów a nie za 10 [after]
Ale co racja to racja.

Teraz dalej, trochę się będę czepiał.
Mapa... Teraz Dreydahh mnie zabije ale okey ;D. No to mała zmiana skupienia nie powinniśmy się skupiać na planetach ale układach Gwiezdnych taki jak układ Słoneczny. Kilka powodów:
I tak jest póki co. Na układ słoneczny składa się jak wiemy, merkury, wenus, ziemia, mars, jowisz, saturn, uran i neptun.
Na mapie, zaznaczamy po prostu tylko taką ziemię, bo reszta z tych planet po prostu jest bezużyteczna. Co nam po gazowych olbrzymach pokroju Jowisza czy Saturna, albo hot&cold merkurym.
- Po pierwsza podróż w czasach w których jest GoSW po układzie trwała by mikroumałem sekundy, dlaczego? Otóż wiemy że światło odbywa 7 min drogi od Słońca do Ziemi, a na koniec Układu Słonecznego Około tygodnia czy jakoś tak, nie pamiętam dokładnie. Więc w takim razie żeby szybko przemieszczać się po wszechświecie trzeba by latać z prędkością do kilku razy większą niż Światła. Więc nasze podróże powinno się opisywać na podróżach do Gwiazd, a dopiero później do danych planet w układzie...
Tak, tego motywu nigdy w samym SW nie rozumiałem. Podróże ponad świetlne są niemożliwe z punktu widzenia fizyki. Jak mówi fizyka relatywistyczna, gdy obiekt porusza się z prędkością światła, zaczyna się stopniowo zmiejszać, aż zamieni się w czystą energię. Statki gwiezdne które śmigają więc grubo ponad prędkość światłą wogle nie powinny istnieć. No, ale Lucas wymyślił coś takiego, jak podróż w czwartym wymiarze. Według Star Warsowej nauki, odległość wtedy nie ma żadnego znaczenia, a za każdym razem daną odegłość z punktu a do b, pokona się w jednakowym czasie.
No, pamiętacie akcje z 3 ep nowych Gwiezdnych Wojen?
Anakin powiedział Padme, że leci na Mustafar. W tym samym czasie, Obi wan poleciał do Padme, namawiał ją , nęcił, kręcił, aż ta zdradziła mu gdzie jest anakin. Ostatecznie, na Mustafar, oddalonym pewnie o kilka milonów lat świetlnych od Curuscant , dotarł w pare sekund, no i zdążył porozcinać Aniego na miliard części.
Myśle więc, że nie ma znaczenia czy ruszamy na planete w danym układzie czy na przełomie galaktyki, a za każdym razem czas dotarcia będzie jednakowy.
- Kolejną rzeczą jest fakt że przy jednej gwieździe nie ma po jednej planecie że trzeba się na planetach skupiać. Ale wręcz przy jednej gwieździe jest kilka planet a przy planetach mogą być księżyce często ważne dla nas.
Odpowiedział tam, kawałek wyżej.
Sam wygląd mapy to nic wielkiego tylko ze zamiast planet to gwiazdy z linkami układów gdzie będzie rozpis z planetami itd. Można do opisów planet dodać pozycję typu aktualne wydarzenia itd.
No, reasumując, myśle że to niepotrzebne. W przełomie galaktycznym, umieszczamy najważniejsze planety po prostu. Podobny zabieg, został wykonany w samej mapie SW, gdzie na galaktyke narzucone są właśnie od razu planety.
Ekonomia frakcji.
Tu już nie raz padał ten pomysł żeby zrobić małe stronki, podstronki statystycznego. Gdzie będzie zliczany zarobek frakcji. Będzie skrót do aktualnych misji. Szybka historia (mam na myśli ostatnie wydarzenie i cały ogół z połączeniem o szersze opisy na wiki) I inne tego typu rzeczy związane z Treningami itd Takie ogólne staty frakcji spis ich planet zarobki wojsko decyzje imperatora oczywiście tam dalej połączenia z forum i mapą itd)
Pomysł świetny, ale co z realizacją?
Favciu, czekamy.[*]
Binol
Xfire: binol
GaduGadu: 2255225

Post autor: Binol »

gligorax pisze:Ostatecznie, na Mustafar, oddalonym pewnie o kilka milonów lat świetlnych od Curuscant , dotarł w pare sekund, no i zdążył porozcinać Aniego na miliard części.
Kłóciłbym się ;) To, że nie było pokazanej w filmie podróży nie znaczy to, że jej w ogóle nie było. Chciałbyś oglądać Padme trzymającą ster i gapiącą się w komputer pokładowy? :P
W książkach jest to trochę bardziej rozpisane. Nie wiem jak dokładnie ale wiem, że takie podróże trochę jednak trwały.
gligorax

Binol pisze:
gligorax pisze:Ostatecznie, na Mustafar, oddalonym pewnie o kilka milonów lat świetlnych od Curuscant , dotarł w pare sekund, no i zdążył porozcinać Aniego na miliard części.
Kłóciłbym się ;) To, że nie było pokazanej w filmie podróży nie znaczy to, że jej w ogóle nie było. Chciałbyś oglądać Padme trzymającą ster i gapiącą się w komputer pokładowy? :P
W książkach jest to trochę bardziej rozpisane. Nie wiem jak dokładnie ale wiem, że takie podróże trochę jednak trwały.
Gdy w gre wchodzą odległości w milionach lat świetlnych i podróżowanie z prędkością grubo ponad światlo - dotarcie na mustafar tego samego dnia co Anie świadczy o tym, że czas podróży jest śmiesznie niski.
Aczkolwiek, podróże w SW zawsze mnie ciekawiły, mechaniki ich może za dobrze nie poznałem, jednak jak ktoś dysponuje konkretnymi informacjami, to chętnie się dokształce [bigsmile] ( Ale nie w tym temacie, koniec offtopu.)
Favciu, czekamy.[*]
Scar Beal
OPJ - Mistrz Jedi
OPJ - Mistrz Jedi
Imię Postaci: Scar Beal
Xfire: Dahu07
GaduGadu: 11118742

Post autor: Scar Beal »

Hmm, to jak już wróciliśmy do tematu. Wnoszę o to aby każda frakcja wybrała żołnierzy, oraz ich ekwipunek. Chodzi tu oto by jednostki różniły się od siebie, posiadały wady i zalety. Wszystko na podstawie Ogień pali Roślinę, Woda gasi ogień. Specjalny dobór ekwipunku dla zwykłych jednostek doda indywidualizm na polu bitwy.
Obrazek

"Nie chce patrzeć jak GoSW się odradza, Chce patrzeć jak żyje."

Scar Beal

"Gdyby Bóg nie istniał, koniecznością stałoby się wynalezienie go. " Voltaire
ODPOWIEDZ

Wróć do „Postulaty”