Koniec zabawy - Na poważnie!

Obrazek
Awatar użytkownika
Xardas348
Technik
Technik
Imię Postaci: Reyzer
Xfire: tfesek1
GaduGadu: 7298141

Koniec zabawy - Na poważnie!

Post autor: Xardas348 »

Słowem wstępu...

Nie było mnie około 10 dni, jak większość z was wie. Po powrocie miałem zastać już rozpoczętą rekrutacje mimo nieskończonych prac. A tak naprawdę podczas mojej nie obecności nie zostało zrobione nic! A na dodatek nie ma naszych WGM, więc decyzje które trzeba podjąć będą nielegalne, ale od razu mówię że spływa to po mnie i tak biorę się do roboty i was również do niej zaciągnę bo nie skończymy niczego przed kampanią wrześniową, która ja nazwał bym Kampanią 2009/2010. Dobrze mogę być trochę męczący przez ten czas, ale taka moja sprawa zadbać o GoSW.

Kwestia Forum:

1. Czytelność forum:
Jak wszyscy wiemy jest z nią słabo, dlatego zostanie utworzony specjalny regulamin.
Po pierwsze zostaną wprowadzone ograniczenia co do Awatarów i długości Sygnatur.
Po drugie zmienimy styl wyświetlania reklam ponieważ powodują problemy z czytelności forum.
Po trzecie panel logowania przeniosę na górę forum.
2. Treści forum:
Zaostrzę działanie przeciwko spamowi i off-topowi który zaczyna działać mi na nerwy.
Również mam pretensje do wypowiedzi moderatorów i adminów tego typu (to jest przykład faktycznie nic takiego nie padło):
[Xardas348 - A właśnie że nie i gówno cie to obchodzi]
Jak jakiś mod/admin chce napisać posta to niech napisze, a tego typu wiadomości powinny być upomnieniami itd. do warnów etc. A nie służyć do komunikacji bo powodują trudna czytelność forum!
Trzeba też ustalić styl pisania raportów itd. Po to aby wszystko można było znaleźć szybko i wygodnie, oraz dodać do nich ważną rzecz, a dokładnie odsyłacze do Wiki i innych powiązanych tematów.

Układ działów i for jest w porządku, ale brakuje wielu rzeczy i o tym za chwile.

Handel/Kantyna/Areny

Potrzeba zrobić i rozplanować system handlowy. Wagner ponoć miał to zrobić, ale nie mam zamiaru na nikogo czekać po prostu ktoś będzie się musiał tego podjąć za niego. Nie mam tu za złe Wagnerowi że wyjechał na wakacje żebyście tego tak nie odbierali ani Gligowi każdy musi odpocząć, ja też odpoczywałem. Ale wracając do tematu na czym to ma polegać.
Będzie to ogólny dział klimatyczny. Ale jakie ma mieć sens i osoby które się nim zajmą o czym mają myśleć.
- ma w nim być kantyna w której wszyscy bez bójek itd będą klimatycznie rozmawiać ma to być coś w stylu zajazdu gdzie będą dokonywane różne transakcje, rozmowy, kłótnie, wspólne picie piwa w klimatycznym opisach na forum. Ale nie moze tam dochodzić do walk itd.
- kolejny fragment to hangar, sklep itd. Ma to być coś w stylu temat o nazwie danego przedmiotu w pierwszym poście odpis przedmiotu według konkretnego schematu a w kolejnych postach mają być podania o kupno, a moderator będzie je zatwierdzał.
-kolejne mają być areny czyli pojedynki za kredyty w arenie, od walk 1 na 1 do walk 5 na 5, Oczywiście wszystko za kasę i o kasę...
-mogą też być specjalne wyścigi Swoop'ów albo turnieje w lataniu statkami kosmicznymi,
-ma się tam też pojawić giełda,
-oraz kantyna materialna
-Kantyna realna oraz pojedynki i wyścigi wszelkiego typu na mapach mają być normalnie itd. Będą do tego zrobione specjalne.

I tu pierwsza propozycja pracy będzie potrzeba do tego:
1 Admina działów, 2 moderatorów oraz kogoś kto zajmie się grafiką i modelowaniem map. (przy mapach mogę pomóc i przy grafice)

Admini i Moderatorzy:
Będzie 7 Adminów. Ja, drey i CL'owie, WGM i ktoś jeszcze.
Czyli na dzień dzisiejszy:
-Ja, Xardas348,
-Dreydahh,
-Gligo,
-Wagner,
-Faveks,
-(ktoś z OPJ musicie się dogadać),
-I ktoś neutralny jeszcze,

I tu od razu rzucam zakaz czyszczenia logów i w miarę możliwości dopiszę do skryptu tworzenie pliku HTML, który potem będzie wysyłany na mojego mail'a.

Moderatorzy:
-Będzie po 2 moderatorów w każdej frakcji zajmujących się działem frakcji,
-Po 2 modów w działach Dane Galaxy of Star Wars i HydePark
-1 mod w dziale Nasza twórczość,
-Oraz jeden moderator Globalny,

(Oczywiście ja też będę się zajmował częścią rzeczy nadal i kontrolował wszystko)

Teraz potrzeba kolejnych ludzi:

3 Osoby zajmujące się Wiki i pilnujące artów czy wszytko jest w porządku z nich niech wybiorą osobę która będzie głównym zarządcą wiki. A i dołączę i ich zadaniem będzie się zająć wygląd nie mówię stworzyć layout, ale przynajmniej go zaplanować.

(ja mogę robić za support)

Potrzeba Kilka osób do obsługi danych ale po ich skończeniu a codo nowych funkcji i pomysłów proszę wypowiedzieć się w specjalnie stworzonym do tego dziale.

Będzie trzeba również pomóc przy tworzeniu Mapy Galaktycznej i wypełnianiu jej Dreydahh'owi ale t już zostawiam jemu.

Potrzeba jednej, albo dwóch osób które rozplanują Galerie, albo znajdą jakiś skrypt który wystarczy tylko do edytować

Potrzeba ludzi od PHP co najmniej 3, 4 osoby.
No ja i drey już jesteśmy.
I osoby od MySQL.
Czyli tylko ja na razie.

Potrzeba też ludzi do supportu przynajmniej 3.

Oraz grupę interwencyjną i kogoś od fabuły (to drugie ogólnie to we własnym zakresie frakcji).

A rzeczy które trzeba stworzyć to:
-Rozpis umiejętności i sposób ich zdobywania,
-Stworzyć kalendarium aktywne czyli:
Data - krótki opis wydarzenia - link do wiki z pełnym opisem,
-Trzeba zaplanować rozsądny regulamin GoSW, ale nie tylko zasad RP, ale użytku forum danych wiki itd.

UWAGA! Na razie odbieram wszyściutkim admy i mody itd będzie się do po nie zgłaszać!

UWAGA! Jeśli nie zobaczę zbyt wielu chętnych to karnie wyłączę forum na 24H możliwe że więcej!

Z poważaniem, Reyzer!
Obrazek
Internet [Odetnij]
I co teraz?! ^.^
Mythh

Re: Koniec zabawy - Na poważnie!

Post autor: Mythh »

Ja z miłą chęcią pomogę we wszystkim (prócz spraw dot. php, mysql itp).
Najbardziej zależało by mi na możliwości moderowania forum, sprzątania bajzlu i ogólnego pilnowania porządku.
Mogę też pomóc przy grafice na tyle na ile będę w stanie.

Co do zorganizowania handlu itp, tym by się w tym przypadku musiała zająć jedna osoba z głową na karku i sporą ilością czasu, albo duża grupa osób przydzielona do zrobienia konkretnej rzeczy (W czym również chętnie pomogę).
Widać że nie jest to robota na parę dni tylko na dłużej, elementów ogółem jest dużo a więc pracy do zrobienia będzie naprawde wiele w tym zakresie.

Jeśli chodzi o Wiki to proponuję wybrać po 1 osobie z każdej frakcji do zajmowania się tym, w ŚM zajmuje się tym bodajże Rezo w chwili obecnej a w pozostałych frakcjach to nie wiem.

Sprawą fabuły kierują CLowie danej frakcji, to chyba oczywiste więc z tym problemu nie ma.

Rozpisem umiejętności zająć się mogę ja, a opisanie sposobu ich zdobywania zostawiam bardziej doświadczonym członkom GoSW. Regulaminem zapewne zajmie się któryś z CLów, stawiam na Wagnera bądź Gligoraxa.
A co do kalendarium to też parę osób by się do tego przydało, poza tym ostatnio jak widziałem to w kalendarium(historii) GoSW brakowało wpisów z przeciągu ostatnich paru miesięcy lub nawet dłuższego okresu. Mógłbym napisać historie GoSW ładnie i starannie od nowa i postarać się uzupełnić o te brakujące wpisy.

To chyba tyle ode mnie...

~~~~~~

Będe czekać na wieści o zadaniu dla mnie [victory]
Ostatnio zmieniony 7 sie 2009, o 17:36 przez Mythh, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
KameLeon
Maskotka
Maskotka
Imię Postaci: Khan
Xfire: siwylisek
GaduGadu: 6945259

Post autor: KameLeon »

W końcu ktoś zaczął działać. Co do Wiki już dawno o to pytałem Gligoraxa i pomagałem mu tam leciutko w planetach. Wcześniej na starych forach, stworzyłem chyba z 12 planet z dokładnym opisem krajobrazowym wraz z danymi i cywilizacją, więc jeżeli potrzeba więcej planet wystarczy aktywować stare forum.
Tak jeśli chodzi o Moderatora, który zbiera śmieci i czyści forum to zgłaszam się, również na wiki mogę pomagać. Co do LY to zrobiłem wcześniej Xardas i wysłałem ci kiedyś, ale co z nim zrobiłeś to już nie moja sprawa :P.
A i Historie GoSW trzeba edytować, ponieważ są duże babole :P.
Obrazek
Awatar użytkownika
Revel
ŚM - Świadomy
ŚM - Świadomy
Imię Postaci: Revel
Xfire: revel91
GaduGadu: 11786066

Post autor: Revel »

Ja chciałbym zgłosić się na moderatora działów frakcji ŚM. Gdyż czasami jest problem z częstymi aktualizacjami niektórych tematów, między innymi w download. Dostając to jakże zaszczytne stanowisko obiecuje wykonywać moje obowiązki. Ponieważ, bardzo chce mieć szanse, wspomagania GoSW, nie tylko w RP, ale i na forum.
Awatar użytkownika
Phoenix
NGI - Wielki Lord Sith
NGI - Wielki Lord Sith
Imię Postaci: Van Sin | Exarius
Xfire: vansin
GaduGadu: 10570044

Post autor: Phoenix »

W sumie możnaby utworzyć team mapperów i grafików. A co do admina to się zgłaszam. Wielkie brawa Rey. Nareszcie ktoś to ruszy :>
Bart
 VIP
 VIP
Xfire: jedibartek
GaduGadu: 12921425
Kontakt:

Post autor: Bart »

-I ktoś neutralny jeszcze
Jak ktoś taki jest potrzebny to sie mogę zgłosić. Chociaż imho za "neutrala" może robić Gligo, jako niezrzeszony ;O

Btw proponowalbym zrobić porządek w grupach userów. Okrutny bajzel
Ostatnio zmieniony 7 sie 2009, o 23:08 przez Bart, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Xardas348
Technik
Technik

Chyba źle zrozumieliście sens tego tematu, tu nie chodzi o zgłaszanie się na dane stanowiska że ewentualnie mogę coś zrobić, ja mam na myśli odpowiedź w stylu że ktoś konkretnie przyjmuje postawę daną a i dodam ze to nie są zadanie tymczasowe, ale stałe i jeśli myślicie że np. bycie modem bezie proste to się mylicie bo na każdym z tych stanowisk zsypie na was górę pracy. Nie mówię że nie obejdzie się bez nagród [grimace] . Ale podkreślam że w przeciwieństwie do Gliga czy Wagnera ja się nie piepsze jak nie dostanę konkretnej i kompetentnej odpowiedzi czym kto się może zająć i w jakim stadium czyli ile czasu może poświęci itd. Rozumiem są wakacje itd. Ale chyba nie chcecie tego robić podczas kampanii, ale przesunąć ją. A jeśli nie znajdą się chętni dogadam się z ludźmi wejdę na serwy zobaczę kto erpi i sam wybiorę ludzi. Wiem że teraz zachowuję się jak pewne osoby które chętnie spaliliście byście na stosie, ale jako jedyny nie będę się piepszył z tym wszystkim i zaczynam to robić na poważnie bo jestem już trochę tym zły i nie kryję tego.
A co do propozycji Phoenix'a co do grupy Mapperów i Grafików nie głupi pomysł. A i informuję że wkrótce będzie kolejne tym razem proste i ciekawe stanowisko pracy mianowicie kogoś od reklamowania GoSW.

Do listy dokładam jeszcze jedną osobę, która zajmie się Wizją strony i rozgrywki.

A jeśli chcecie sie czymś zająć a brakuje wam umiejętności chętnie mogę udzielić lekcji podać strony, wystarczą tylko dobre chęci [matrix] oraz pewna smykałka w rzeczy której chcecie się douczać bo nie każda rzecz jest dla wszystkich w końcu wszyscy jesteśmy inni.
Obrazek
Internet [Odetnij]
I co teraz?! ^.^
Mythh

Post autor: Mythh »

Xar jak mówiłem ^^ mogę pomóc prawie we wszystkim, głównie jako adm/mod zajmując się forum.
Awatar użytkownika
Cread
OPJ - Adept
OPJ - Adept
Imię Postaci: Xantos Het'tir
Xfire: deco103

Post autor: Cread »

Każdy chciał by moda a robić nie ma komu :D (joke)
Osobiście chętnie zajął bym się Areną Pojedynków. Jeśli chodzi o czas jaki mogę na to poświęcić, to mam go mnóstwo.
Adept Xantos Het'tir
Awatar użytkownika
KameLeon
Maskotka
Maskotka
Imię Postaci: Khan
Xfire: siwylisek
GaduGadu: 6945259

Post autor: KameLeon »

Zajmuję posadę na Wiki :)
Obrazek
Scar Beal
OPJ - Mistrz Jedi
OPJ - Mistrz Jedi
Imię Postaci: Scar Beal
Xfire: Dahu07
GaduGadu: 11118742

Post autor: Scar Beal »

Nasz sztab naukowców systemowych (Cread, Ragnar, Scar) zajmie się sklepem.
Obrazek

"Nie chce patrzeć jak GoSW się odradza, Chce patrzeć jak żyje."

Scar Beal

"Gdyby Bóg nie istniał, koniecznością stałoby się wynalezienie go. " Voltaire
Awatar użytkownika
Xardas348
Technik
Technik

Revel co do moderator'a frakcji ŚM, nie mam nic przeciwko, ale nie wiem co na to Wagner, także jeśli nikt z ŚM itd nie ma za złe to Cię wezmę.

Ben Azive - przydzielam Ci pierwszą posadę na Wiki na razie.
Do ciebie należy:
- nadzór czy powstają wystarczająco szybko artykuły,
- przydzielanie linków, mam tu an myśli ze jeśli ktoś np. wymienia w swoim artykule innej postaci a nie podał linka do artykułu opisującą ta postać masz to zrobić za niego i nie tylko,
- stworzyć różne wzory artykułów na wiki,
- sprawdzanie czy wszystko jest w porządku, nie ma złośliwych edycji itd.
- masz zaprojektować pomysł layouta wiki, nie odbiegający od pozostałych stron,
- masz zaprojektować stronę główną wiki, Moja propozycja tak jak np tu:
http://wiki.phpbb3.pl/wiki/Strona_g%C5%82%C3%B3wna
http://wiedzmin.wikia.com/wiki/Strona_g%C5%82%C3%B3wna
Możesz zaprojektować taki wyglądać stronę główną ogólny spis wydarzeń tam listę postaci z GoSW itd. By wszystko można było znaleźć.
- dopilnować by wszyscy napisali swoje artykuły,

Niby nic, a jednak trochę pracy zalecam poszukać jeszcze Ci dwóch osób do pomocy i wybrać z pośród siebie kogoś kto się zajmie tym jako główna osoba.

Anubis ty (po rozmowie na XFire) zdecydowałeś się zająć moderacją działu Dane Galaxy of Star Wars.
Tak tobie do roboty daję tak:
- zamykanie wszystkich tematów przyjętych, i tematów odrzuconych oczywiście przed zamknięciem masz napisać post ze stosowną informacją według wzoru: ZAMYKAM TEMAT, GDYŻ UWAŻAM ŻE WSZYSTKO ZOSTAŁO WYJAŚNIONE! - Kolejnym twoim zadaniem będzie obmyślić jak ładnie, a zarazem funkcjonalnie bez tworzenia nowych for ułożyć informacje odnośnie serwerów, i co z nimi zrobić póki ich nie mamy,
- W pod forum Galaxy of Star Wars:
a. Historię masz powiązać z artami z wiki w ten sposób:
Rok - krótki opis - link do arty na wiki jeśli jakieś arty opisujące dany rok nie powstały zgłoś się do zajmujących się wiki,
b. W herosach również podobnie postąp jak powyżej z tą różnicą że masz dać również informację odnośnie arta na Wiki, lub tez możesz zrobić zamiast opisów na forum, temato-linki przekierowujące na wiki, jak uznasz za dobre,
c. Jeśli chodzi o opowiadani'a masz sprawdzić ich poprawność, czy nie ma błędów itd. Jeśli się pojawiły poinformuj tego kto napisał artykuł i oczywiście powiąż go z wiki, najlepiej stawiając notkę na początku dokumentu np.:
Tytuł: Nazwa arta,
Autor: autor,
Data Utworzenia: data napisania arta, o ile można ją uzyskać,
Wiki-GoSW: link do artykułu,
Długość: długość artykuły ilość znaków i wyrazów,
Skrócona treść artykułu: zależnie od długości od 3 do 10 zdań,
d. Download
W dziale download musisz zachować dbałość o treść tak jak to wygląda do tej pory, ale dodając obok linków w miarę możliwości datę ich dodania i wielkość pliku z jego nazwą oraz wersje pliku + serwer na którym jest plik np.
:arrow: Reyzer [2009-08-03, 12 MB, Wersja 2.0, filefront.com]

e. w dziale galaktyka masz zachować znowu połączenie z Wiki,

f. cel ten dział będzie dopiero rozwijany,

g. w dziale członków masz zadbać o stałą i poprawną informację o członkach każdej frakcji,

Scar
Tak jak zalecałeś działami zajmie się Cread, a wy już resztę sami obmyślicie jak ma to wyglądać według wcześniejszych moich zaleceń, tudzież tu uważam że nie muszę nic wyjaśniać.

pozdrawiam Reyzer,
Obrazek
Internet [Odetnij]
I co teraz?! ^.^
Awatar użytkownika
Rezo
OPJ - Adept
OPJ - Adept
Imię Postaci: Aaron
Xfire: rezo95
GaduGadu: 2460273

Post autor: Rezo »

Po rozmowie z Anubisem chciałbym zostać moderatorem działu Dane Galaxy of Star Wars (by pomóc Anubisowi, razem będziemy uzupełniać wszelkie braki i niedociągnięcia, podzielimy się obowiązkami) oraz Hyde Parku jeśli można (by posprzątać ten cały syf). Jestem dość często Online.
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Xardas348
Technik
Technik

Dobrze, więc tak dam Ci dostęp do danych Hyde Park dam komuś innemu bo tam to dopiero III Wojna światowa jest ;-)

Ale ogólnie moda już masz może zacząć pomagać czekam na kolejne osoby póki jest motywacja.
Obrazek
Internet [Odetnij]
I co teraz?! ^.^
gligorax
Imię Postaci: Sitrian Vo'
Xfire: gligorax
GaduGadu: 9948516

Post autor: gligorax »

Sprawa areny została rozpisana i załatwiona. Wkrótce pojawią się odpowiednie grafiki i tematy.
Nieodżałowanej pamięci Favcia. [*]
Favciu, czekamy.[*]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kodeks Sith”