Podpisz Petycję!
-
Scar Beal
- OPJ - Mistrz Jedi

- Imię Postaci: Scar Beal
- Xfire: Dahu07
- GaduGadu: 11118742
Podpisz Petycję!

"Nie chce patrzeć jak GoSW się odradza, Chce patrzeć jak żyje."
Scar Beal
"Gdyby Bóg nie istniał, koniecznością stałoby się wynalezienie go. " Voltaire- Skulldron
- NGI - Mroczny Lord Sith

- Imię Postaci: Skulldron/Zoey
- Xfire: raven570
- GaduGadu: 8940709
Re: Podpisz Petycję!
Róbta co chceta, mnie to pierd**i, ja narkomanem nie jestem ;]
"Lece bo chceee, lece bo psionik goniiii mnieeee, czy są apteczkiii czy nieee, lece bo wciąż zabiiiić go chcę..." By Drey & Kosa
CD-Action \/3rgIL

CD-Action \/3rgIL

Taa, najpierw pozwolimy ludziom chodzić z narkotykami w kieszeni a co potem? Oczywiście ludzie będą chcieli legalizacji ich sprzedaży.
Dajcie spokój z takimi petycjami, im mniej na wolności ludzi maczających ręce w narkotykach i ich rozprowadzaniu tym lepiej. Każdy typ prędzej czy później zacznie proponować kolegom, znajomym a później obcym osobom narkotyki żeby móc sobie zarobić.
Ja i tak nie mam nic do tego, kto chce sobie i innym życie niszczyć narkotykami niech to robi... Ja trzymam się z dala od tego.
Dajcie spokój z takimi petycjami, im mniej na wolności ludzi maczających ręce w narkotykach i ich rozprowadzaniu tym lepiej. Każdy typ prędzej czy później zacznie proponować kolegom, znajomym a później obcym osobom narkotyki żeby móc sobie zarobić.
Ja i tak nie mam nic do tego, kto chce sobie i innym życie niszczyć narkotykami niech to robi... Ja trzymam się z dala od tego.
-
Scar Beal
- OPJ - Mistrz Jedi

Zielony, kolor wolności, przez który ją tracisz.
O to walczę, i nie uważam że "ćpuny" są święte, ale wiele razy miałem problemy, przez podejrzenia narkotykowe, jako że noszę luźne spodnie, jestem potencjalnym "ćpunem", a po za tym, za 1 gram marihuany można iść 3 lata do więzienia, zaś za pobicie człowieka 2. Coś jest nie tak? Nie powiem już nic o leczniczych właściwościach marihuany, bo byście chrapali przed monitorem. Dodam że kto nie chce nie musi tego podpisywać, a z drugiej strony, nie zostanie ukamienowany.
O to walczę, i nie uważam że "ćpuny" są święte, ale wiele razy miałem problemy, przez podejrzenia narkotykowe, jako że noszę luźne spodnie, jestem potencjalnym "ćpunem", a po za tym, za 1 gram marihuany można iść 3 lata do więzienia, zaś za pobicie człowieka 2. Coś jest nie tak? Nie powiem już nic o leczniczych właściwościach marihuany, bo byście chrapali przed monitorem. Dodam że kto nie chce nie musi tego podpisywać, a z drugiej strony, nie zostanie ukamienowany.

Scar Beal
"Gdyby Bóg nie istniał, koniecznością stałoby się wynalezienie go. " Voltaire- Dzykk
- Imię Postaci: Azah Raan
- Xfire: firebusterpl
- GaduGadu: 1858749
Phi... A potem czekać, aż po ulicach się będą szlajać ludzie "na fali". Ny ny ny!

- Xardas348
- Technik

- Imię Postaci: Reyzer
- Xfire: tfesek1
- GaduGadu: 7298141
Ja ćpunem nie jestem i legalizacji też nie chce, to moje zdanie, a narkotyki i tak potrafią zpiepszyć życie więc ludzie powinni się nauczyć jaki to syf...

Internet [Odetnij]
I co teraz?! ^.^
- Zattara
- ŚM - Nowo Przybyły

- Imię Postaci: Zattara
- Xfire: vampirekenshin
- GaduGadu: 912421
I przez takich jak wyżej będzie dupsko a nie legalizacja... Zresztą nawet jeśli by się zgadzali wiele by to nie dało...
"Nigdy nie zwyciężysz wroga, którego twoja wyobraźnia uczyniła niepokonanym."
"Tak to już bowiem jest, że właśnie z cienia najlepiej dostrzec mrok, a blask tylko oślepia źrenice"
"Niebezpieczeństwem zadawania pytań jest to, iż możecie otrzymać odpowiedź"
"Kiedy patrzysz w otchłań, otchłań może zacząć patrzeć w Ciebie"
"Odważni nie żyją wiecznie, lecz tchórze nie żyją wcale"
Mordimer Madderin
"Tak to już bowiem jest, że właśnie z cienia najlepiej dostrzec mrok, a blask tylko oślepia źrenice"
"Niebezpieczeństwem zadawania pytań jest to, iż możecie otrzymać odpowiedź"
"Kiedy patrzysz w otchłań, otchłań może zacząć patrzeć w Ciebie"
"Odważni nie żyją wiecznie, lecz tchórze nie żyją wcale"
Mordimer Madderin
Brawo za inicjatywe Scar!
Takie wytwory jak marihuana i ''szałwia'' powinny być legalne. Alkohol i papierosy są bardziej niezdrowe, a są legalne. Mówicie o niszczeniu sobie zdrowia, ''syfie'' itp, a gówno o tym produkcie wiecie, a co dopiero, żebyście kiedykolwiek spróbowali. Jestem całkowicie ZA. Jeśli ktoś jeszcze znajdzie petycje, za legalizacją prostytucji i opodatkowaniem kościoła to wrzucać na forum.
Takie wytwory jak marihuana i ''szałwia'' powinny być legalne. Alkohol i papierosy są bardziej niezdrowe, a są legalne. Mówicie o niszczeniu sobie zdrowia, ''syfie'' itp, a gówno o tym produkcie wiecie, a co dopiero, żebyście kiedykolwiek spróbowali. Jestem całkowicie ZA. Jeśli ktoś jeszcze znajdzie petycje, za legalizacją prostytucji i opodatkowaniem kościoła to wrzucać na forum.
''Dyplomata to ktoś, kto potrafi powiedzieć ci, abyś poszedł do diabła w ten sposób, że poczujesz narastające podniecenie na myśl o zbliżającej się podróży.''
''Dopóki nie skorzystałem z Internetu nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów''
Mam jedną ważną ceche. Jeśli nie umiem czegoś zrobić, potrafię znaleźć ludzi, którzy zrobią to za mnie.
Faveks
''Dopóki nie skorzystałem z Internetu nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów''
Mam jedną ważną ceche. Jeśli nie umiem czegoś zrobić, potrafię znaleźć ludzi, którzy zrobią to za mnie.
Faveks
- seicel koss
- NGI - Imperator

- Imię Postaci: Seicel Koss
- Xfire: seicel
- GaduGadu: 766115
- Kontakt:
Kiedyś też byłem całkowitym przeciwnikiem legalizacji narkotyków, ale poczytałem trochę i to ma w sumie ręce i nogi. Więc w punktach:
1. Państwo będzie na to miało wgląd, tak samo jak na papierosy czy alkohol, czyli nie dadzą do sprzedaży jakiegoś gówna, które po pierwszym zażyciu zabija. Przyjmijmy taką sytuację, że alkohol i papierosy są tak samo nielegalne jak narkotyki. Mafia zaczyna czerpać zyski tylko, że ich nie obchodzi jakość tego. Konsekwencja? Na rynek trafiają alkohole gorsze niż denaturat i papierosy, które mogą zabić tak samo jak przedawkowany narkotyk. Wolę, żeby moje dzieci (jeśli będę je miał) kupiły lekki narkotyk w sklepie, który mi da gwarancję, że przeżyją, niż mają je kupić od jakiegoś handlarza, który Bóg wie co tam dodał.
2. Kwestia uzależnienia to w ogóle nie jest argument. Można uzależnić się od telewizji, komputera, Internetu, alkoholu, papierosów, sexu, ba nawet jedzenia. W takim razie powinniśmy i tego zakazać?
3. Każdy powinien decydować o swoim życiu. Tzn. jeśli ktoś chce sobie to życie zwalić to nie mamy prawa go na siłę uszczęśliwiać. Możemy pomagać itd. ale nic na siłę.
1. Państwo będzie na to miało wgląd, tak samo jak na papierosy czy alkohol, czyli nie dadzą do sprzedaży jakiegoś gówna, które po pierwszym zażyciu zabija. Przyjmijmy taką sytuację, że alkohol i papierosy są tak samo nielegalne jak narkotyki. Mafia zaczyna czerpać zyski tylko, że ich nie obchodzi jakość tego. Konsekwencja? Na rynek trafiają alkohole gorsze niż denaturat i papierosy, które mogą zabić tak samo jak przedawkowany narkotyk. Wolę, żeby moje dzieci (jeśli będę je miał) kupiły lekki narkotyk w sklepie, który mi da gwarancję, że przeżyją, niż mają je kupić od jakiegoś handlarza, który Bóg wie co tam dodał.
2. Kwestia uzależnienia to w ogóle nie jest argument. Można uzależnić się od telewizji, komputera, Internetu, alkoholu, papierosów, sexu, ba nawet jedzenia. W takim razie powinniśmy i tego zakazać?
3. Każdy powinien decydować o swoim życiu. Tzn. jeśli ktoś chce sobie to życie zwalić to nie mamy prawa go na siłę uszczęśliwiać. Możemy pomagać itd. ale nic na siłę.
Strasznie mi z tego powodu wszystko jedno.
Są na to trzy sposoby: dobry zły i… i mój.
Imperator Seicel Koss
Imperator Seicel Koss
- Kranek
- ŚM - Nowo Przybyły

- Imię Postaci: Lanz
- Xfire: darthkranek
- GaduGadu: 10099658
Widziałem co to gówno robi z człowiekiem...
Całkowicie na NIE, dla mnie koniec i kropa.
-
Scar Beal
- OPJ - Mistrz Jedi

Seicel, oraz Faveks, ciesze się że ktoś myśli o tym, również boje się o moje dzieci bardziej niż o innych "użytkowników" legalnych narkotyków. Dziękuję za poparcie, a jeżeli nikt nie wierzy, to nikt na świecie nie zginął z powodu nad użycia marihuany. To tyle ode mnie, pozdrawiam, nie tylko degustujących narkotyki
(Niczego oprócz marihuany (tylko sianej w dogodnych warunkach) nie miałem w ustach, ani nozdrzach)

Scar Beal
"Gdyby Bóg nie istniał, koniecznością stałoby się wynalezienie go. " VoltaireRe: Podpisz Petycję!
Masz zdecydowaną rację, ale i to co powiedział Seicel ma w sobie sporo sensu. Niemniej, narkotyki są szkodliwe i tyle, nawet marihuana. I nie, nie próbowałem sam i nie mam najmniejszego zamiaru, ale wystarczy mi to co wiem i widziałem na własne oczy. Fakt, uzależnić można się od wszystkiego, ale narkotyki to po prostu substancje najbardziej oddziałowujące na organizm uzależniając go i to niestety czysto medyczny fakt. I alkohol i papierosy również są niebezpieczne, czasem nawet bardziej i tutaj zgadzam się z Faveksem, ale...to naprawdę nie to samo.Kranek pisze:Widziałem co to gówno robi z człowiekiem...
W sumie, to dla mnie jedyny argument przemawiający za legalizacją - to po prostu swego rodzaju zło mniejsze, ale też przy okazji popularyzacja.1. Państwo będzie na to miało wgląd, tak samo jak na papierosy czy alkohol, czyli nie dadzą do sprzedaży jakiegoś gówna, które po pierwszym zażyciu zabija. Przyjmijmy taką sytuację, że alkohol i papierosy są tak samo nielegalne jak narkotyki. Mafia zaczyna czerpać zyski tylko, że ich nie obchodzi jakość tego. Konsekwencja? Na rynek trafiają alkohole gorsze niż denaturat i papierosy, które mogą zabić tak samo jak przedawkowany narkotyk. Wolę, żeby moje dzieci (jeśli będę je miał) kupiły lekki narkotyk w sklepie, który mi da gwarancję, że przeżyją, niż mają je kupić od jakiegoś handlarza, który Bóg wie co tam dodał.
- seicel koss
- NGI - Imperator

- Imię Postaci: Seicel Koss
- Xfire: seicel
- GaduGadu: 766115
- Kontakt:
Skutki zależą od tego jaki to jest narkotyk. Tak samo jak różnica jest w piciu tyskiego, a spirytusu. Jeśli widziałeś co narkotyki z człowieka robią to trzeba się jeszcze zastanowić jakie to były narkotyki. Jeśli się okaże, że jakieś LSD pomieszane z HWDP to nie ma się co dziwić. Nie dużo lepiej by ten człowiek wyglądał jakby wypił sobie jakiegoś ruskiego bimbru. Przypomnijcie sobie jak były kiedyś w telewizji informacje, że ludzie kupują alkohol na jakimś ryneczku, a później w szpitalu lądują, bo w tym alkoholu są jakieś świństwa, że człowiek po 3 kieliszkach może wykitować. Co prawda takich newsów jest mało, ale zastanówcie się dlaczego. Po prostu większość woli iść do sklepu i kupić coś co jest sprawdzone. Tak samo mogłoby być z narkotykami.
Strasznie mi z tego powodu wszystko jedno.
Imperator Seicel Koss
Imperator Seicel Koss
- KameLeon
- Maskotka

- Imię Postaci: Khan
- Xfire: siwylisek
- GaduGadu: 6945259
Od alkoholu rocznie ginie około 100k ludzi - Legalne
Od papierosów ginie około 200k ludzi rocznie - Legalne
Od marihuany rocznie ginie około 0k ludzi - Nielegalne
Samo w Sobie i o Tobie
Oczywiście jeśli chodzi o narkotyki typu dopalacze czy białe itp to oczywiście mówię ostro STOP.
Ale marihuana powinna być od 18+ lat dozwolona i takie moje zdanie. Jedynie po tym możesz mieć radochę, albo zwałe ;>.
Od papierosów ginie około 200k ludzi rocznie - Legalne
Od marihuany rocznie ginie około 0k ludzi - Nielegalne
Samo w Sobie i o Tobie
Oczywiście jeśli chodzi o narkotyki typu dopalacze czy białe itp to oczywiście mówię ostro STOP.
Ale marihuana powinna być od 18+ lat dozwolona i takie moje zdanie. Jedynie po tym możesz mieć radochę, albo zwałe ;>.