Podanie Entu [OPJ] - PRZYJĘTY
Podanie Entu [OPJ] - PRZYJĘTY

a. Imię / Nick -Mateusz / Entu
b. Wiek -15
c. Kontakt : X-fire retis
d. Prędkość internetu -2 mb/s
e. Coś o sobie -Mam 15 lat interesuje się Mitologią Grecką oraz piłką nożną ;]
f. Zainteresowania -Star wars,Mitologia Grecka,Filmy Kyiminalne i Horrory
g. Umiejętności? (Przydatne do rozwoju Zakonu)-ekhemn...Nie wiem jakie umiejętności są wam potrzebne ;] w każdym razie znam dobrze fabułę Star Wars ehhh...
h. Skąd dowiedziałeś się o GoSW? -Od mojego kolegi Nightmare z klanu Mof ;] Nie znam jego nicku w owym zakonie

a. Staż - 3 lata
b. Broń - Single
c. Co możesz zaoferować Zakonowi? -Kulturę,Dobrą zabawę,No i oczywiście samego Siebie.
d. Dlaczego chcesz dołączyć do Zakonu? -Ponieważ uwielbiam Star Wars a co z tym idzie Gry Rpg od dawna szukam klanu Rpg na modzie ojp jak wiadomo w grze rpg się nie lami no oczywiście na base czy na modzie + też kiedyś lamiłem teraz staram się tego nie robić a na pewno nie w tym klanie.
e. Poprzednie Klany/Zakony/Bractwa -Mof,Sr
f. Link do www lub forum poprzedniego Klanu/Zakonu/Bractwa -Mof.cal.pl,Sithreborn.fora.pl
g. Krótka historia -Oczywiście moja historia zaczeła się od tego gdy mój kolega (Dess) Pożyczył mi Jedi Academy gra od razu mnie wciągnęła gram w nią od 12 roku życia nauczył mnie on grać jak i lamić (nie jestem z tego dumny) W końcu nadszedł czas na klany Sr,Mof Tam poznałem Nightmare oraz Phoenixa Dess powiedział mi że jest on idiotą i że można go lamić (za to wyleciałem z klanu) po tym wydarzeniu zmieniłem swoje postępowanie w grze i zmieniam je dalej...

a. Imię i Nazwisko: Entu Sharr
b. Wiek:23
c. Pochodzenie:Tatooine
d. Rasa:Człowiek
e. Opis zewnętrzny:180 cm wzrostu Długie włosy związane w kok przeciętnej budowy z mechaniczną Lewą ręką
f. Historia:
Cz.1 Napad.
Spałem...Nagle usłyszałem strzały z blastera do pokoju wpadła moja matka krzyknęła chowaj się i tylko tyle zdążyła powiedzieć strzał z blastera przebił się przez drzwi trafiając ją w prawe płuco padła na posadzkę po dosłownie paru sekundach wszedł do pokoju jaszczur nie wiedziałem co to było podszedł do mnie szybkim krokiem i uderzył w głowę straciłem przytomność...
Cz.2 Lochy.
Obudziłem się w klatce, którą chroniła jakaś wiązka energii. Ale nie byłem w niej sam - obok mnie był chłopiec w moim wieku. Obudził mnie, spytałem go gdzie jestem, lecz odpowiedział że sam nie wie, ale musimy się stąd wydostać. Jakiś Twi'lek podszedł do nas i powiedział, że te jaszczury to trandoshańscy łowcy głów, oraz że może nam pomóc. Zgodziliśmy się a on powiedział, że na chwile wiązka energii zostanie przerwana a my będziemy mogli uciec. Udało się! Zdążyliśmy uciec z klatki, po czym zaczęliśmy biec w stronę drzwi ale zaczęli nas gonić 4 strażnicy. Nagle potknąłem się o kamień. Strażnik który był za mną trzymał wielki blaster którym celował mi w głowę - jeden strzał z takiej broni i mojej głowy by już nie było. Nacisnął na spust i nagle wszystko się zatrzymało. Wyciągnąłem prawą rękę przed siebie, poczułem niewiarygodny przypływ energii. wiązka laserowa zmieniła kierunek niestety na moją lewą rękę .Leżałem na posadzce strażnik leżał martwy a na nim jakaś ręka, lecz po chwili ku swojemu przerażeniu sobie sprawę że to moja ręka. Zacząłem krzyczeć... Mój przyjaciel wziął mnie na barki. Z nadmiaru bólu zemdlałem...
Cz.3 Farma Wilgoci
Oggul niósł mnie na plecach ból po utracie ręki był nie do zniesienia...Po 4 godzinach doszliśmy do Farmy Oggul powiedział że ta farma pozyskuje wilgoć stąd nazwa farma wilgoci on wie tyle niesamowitych rzeczy opatrzył mi rany gdyby nie on umarłbym. W każdym razie gdy doszliśmy do farmy już czekał na nas właściciel spodziewałem się kolejnego jaszczura ale on był człowiekiem był wysoki ogolony na łyso i miał nietypową brodę zaprosił nas do środka za bandażował mi rany powiedział że możemy tu zostać jeżeli będziemy pracować na farmie zgodziliśmy się po chwili zwrócił się do Ogulla „Możesz nas zostawić samych ?” gdy mój przyjaciel wyszedł mężczyzna przedstawił się jako Jamie Bindo zaproponował mi mechaniczne Ramie powiedziałem że chętnie czuję się nie swojo tylko z jedną ręką powiedział zaraz wyjeżdżamy do centrum medycznego spytałem czemu pan nam pomaga ? podniósł nogawkę od lewej nogi zobaczyłem mechaniczną nogę „ponieważ jesteśmy do siebie bardzo podobni”.
Cz.4 Droga Jedi
Jamie traktował nas jak synów, ale już na nas była pora mieliśmy po 19 lat. Chcieliśmy coś osiągnąć w życiu a dokładniej wyruszyć na Naboo jest to jedna z największych politycznych planet Środkowych Rubieży. Jamie dał nam trochę kredytów, uściskał nas i pojechaliśmy jego ścigaczem do miasta, Nie zapomniałem o ludziach którzy napadli na moją rodzinę, chciałem się na nich zemścić a okazja właśnie się znalazła .W końcu wyjechaliśmy do miasta gdy już byliśmy przed Hangarami, Oggul powiedział mi że ma inne plany na przyszłość i nie chce zostać politykiem. Ja natomiast powiedziałem , że też nie zamierzam polecieć na Naboo tylko chcę stać po jasnej stronie mocy, popytać ludzi czy wiedzą coś o Akademii Jedi. Uścisneliśmy sobie dłonie po przyjacielsku i poszliśmy w swoją stronę. Zabrałem ścigacz i pojechałem w stronę mojego starego domu. Gdy byłem na miejscu wspomnienia nawiedziły moją głowę przypomniałem sobie matkę jej straszną śmierć łzy zebrały mi się w oczach ale nie płakałem. Miałem szczęście spotykając Jamiego nie dość że był dla mnie jak ojciec to jeszcze pomógł mi znaleźć bandę zbirów która napadła na mój dom okazuje się że to grupa Rodianów która napada na domy niszczy je zabiera wszystko co cenne a w ostateczności sprzedają dzieci na targi niewolników .Dobrze że nie ma ze mną Oggula Jamie ostrzegał mnie przed zadzieraniem z nim mówił że jest w nim coś złego nie wierzyłem w to ale gdy pewnego razu Jamie opowiadał nam o Mocy zobaczyłem błysk w jego oczach on dąży do potęgi jest on moim przyjacielem ale możliwe że stanie się moim wrogiem. Wyruszyłem na poszukiwania popytałem tu i tam gdzie znajduje się grupa morderców dowiedziałem się że zwą się Kar’Task do dziś nie mam pojęcia co to znaczy po godzinie szukania pewien mężczyzna powiedział mi gdzie się znajdują. Wyruszyłem na łowy-wsiadłem na ścigacz i pojechałem na zachód tam podjechał do mnie dziwny mężczyzna powiedział że wie po co jadę i gdzie jadę i chce jechać ze mną zgodziłem się. Gdy dojechaliśmy na miejsce zobaczyłem ich w małym domku świętowali coś, zapytałem mojego towarzysza broni „Hej jak się nazywasz”
Odpowiedział „A po co ci to wiedzieć ?” bez zastanowienia odpowiedziałem „Muszę znać twoje imię na wypadek gdyby któryś z nas potrzebował pomocy” po tym zdaniu szeroko się uśmiechnąłem przedstawił się jako Dratuk Ro A jak ty się nazywasz spytał ? Odpowiedziałem Entu Sharr przyjacielu po tych słowach Dratuk podniósł się i zniszczył drzwi za pomocą mocy przez chwilę byłem zdumiony wyjąłem wibroostrze i wbiegłem do domu rozpoczęła się zacięta walka. Krew była wszędzie nasi przeciwnicy leżeli na posadzce podszedłem do jednego z nich przyłożyłem mu broń do klatki piersiowej akurat gdy miałem zamiar go pchnąć pomyślałem sobie „Co ja do licha robię” schowałem wibroostrze za pas i wyszedłem z chaty mężczyzna podbiegł do mnie i powiedział że zachowałem się prawidłowo że jestem gotowy spytałem „Na co ?” nic nie odpowiedział odsłonił szatę, moim oczom ukazał się miecz świetlny zakrył go spowrotem po czym rzekł możesz wyruszyć ze mną do akademii albo zostać tutaj po czym poszedł w stronę ścigaczy po zastanowieniu pobiegłem za nim...
Autor:Entu
Specjalne podziękowania dla Flaberta6 za współpracę.Oraz dla Nightmare za nieocenioną pomoc ;]
Ostatnio zmieniony 1 sie 2009, o 22:16 przez Entu, łącznie zmieniany 7 razy.

- Venril
- OPJ - Padawan

- Imię Postaci: Venril
- Xfire: valudax
- GaduGadu: 7100331
- Kontakt:
Re: Podanie Entu [OPJ]
Zacznijmy od początku:
1. Historia to nie opowiadanie, w którym uczestniczy Twoja postać, a opis jej życia, dzieciństwo i co tam jeszcze można wymyślić.
2. Błędy ortograficzne, prawie całkowity brak znaków interpunkcyjnych, dziwnie złożone zdania, ogółem historia napisana na szybko i byle jak.
3.
Można popełnić błąd ortograficzny, ale przy takim wyrazie?
4. Historia ma 293 słowa, co nie spełnia wymagań.
Ogółem, jestem na nie.
1. Historia to nie opowiadanie, w którym uczestniczy Twoja postać, a opis jej życia, dzieciństwo i co tam jeszcze można wymyślić.
2. Błędy ortograficzne, prawie całkowity brak znaków interpunkcyjnych, dziwnie złożone zdania, ogółem historia napisana na szybko i byle jak.
3.
Entu pisze:znam dobrze fabułę Star Wars
Przeczysz sam sobieEntu pisze:Akademia Sitch
4. Historia ma 293 słowa, co nie spełnia wymagań.
Jak na to wpadłeś?Entu pisze:jak wiadomo w grze rpg się nie lami
Ogółem, jestem na nie.
-
Infanymous
- OPJ - Padawan

Well, well, well...
Więc mój drogi Entu, pozwolę sobie zacytować pewien całkowicie dobijający mnie kawałek (właściwie jedno słowo) :
Jestem na uzasadnione, twardo stojące na ziemi Nie.
Więc mój drogi Entu, pozwolę sobie zacytować pewien całkowicie dobijający mnie kawałek (właściwie jedno słowo) :
Nie wiedziałem, czy mam się śmiać czy płakać. Nie dość, że dla mnie karygodny błąd (bo to literówka z pewnością nie była), to widać, że nie czytałeś historii GoSW, mało tego, nie czytałeś raczej żadnych książek/komiksów/artykułów czy czego tam jeszcze dotyczącego Star Wars. Dla mnie podanie opłakane, w historii naliczyłem 4 (!) przecinki. W ogóle praktycznie całe podanie to słowotok bez interpunkcji (nie licząć wielokropków).Sitch
Jak to trafnie stwierdził Venril : "Epic fail"oraz Phoenixa Dess powiedział mi że jest on idiotą i że można go lamić (za to wyleciałem z klanu)
Jestem na uzasadnione, twardo stojące na ziemi Nie.
Człowiek mądry więcej uczy się od swoich wrogów, niż głupiec od przyjaciół.
— Benjamin Franklin
Odwaga jest to brak wyobraźni.
— Rudyard Kipling
— Benjamin Franklin
Odwaga jest to brak wyobraźni.
— Rudyard Kipling
Przepraszam za te błędy ale mam dysortografie :/ a to "Sitch" napisałem przez przypadek musiałem za szybko pisać sorki...Napiszę nową Historię o ile mogę
postaram sie nie narobić błędów.

-
Scar Beal
- OPJ - Mistrz Jedi

- Imię Postaci: Scar Beal
- Xfire: Dahu07
- GaduGadu: 11118742
Sceptycznie podchodzimy Venrilu... Co do pierwszej części podania jestem na tak, podoba mi się. Historia postaci nie przekonała mnie w ogóle. Uważam, że potrzebujemy informacji dotyczących osobowości i przeszłości twojej postaci. Dla dodania smaku całemu opowiadaniu przydały by się fakty z uniwersum GoSW (którego historię trzeba przeczytać przed napisaniem własnej historii).
Jesteś ambitny, co sprawia że mam nadzieje iż napiszesz nową, lepszą historię.
Pozdrawiam!
Jesteś ambitny, co sprawia że mam nadzieje iż napiszesz nową, lepszą historię.
Pozdrawiam!

"Nie chce patrzeć jak GoSW się odradza, Chce patrzeć jak żyje."
Scar Beal
"Gdyby Bóg nie istniał, koniecznością stałoby się wynalezienie go. " Voltaire- Cread
- OPJ - Adept

- Imię Postaci: Xantos Het'tir
- Xfire: deco103
Historia może miała jakiś nie głupi zamysł, ale wykonanie pozostawia wiele do życzenia. Interpunkcja leży, dysortografia.. dobra wymówka.. czyż nie?? Ale na dyktandach z polskiego, a nie w podaniach u nas, wkońcu technika poszła na przód i Word sam wytknie ci błędy. Btw. też podobno mam tą 'dys..coś'.
Twierdzisz, że napiszesz nową 'histeryjkę', tak więc z ostateczną decyzją jeszcze poczekam, puki co jednak jestem na Nie.
Twierdzisz, że napiszesz nową 'histeryjkę', tak więc z ostateczną decyzją jeszcze poczekam, puki co jednak jestem na Nie.
Adept Xantos Het'tir
- Pete_Be(a)st
- OPJ - Mistrz Jedi

- Imię Postaci: Azagoth'
- Xfire: petebeast997
- GaduGadu: 10062089
Prócz aktywności na serverach Open Jedi Project, znikome umiejętności
Popraw historię, wtedy zobaczymy na co cię stać
Narazie Wstrzymuje się
-
Scar Beal
- OPJ - Mistrz Jedi

Świetny pomysł z połączeniem historii dla obu rekrutów. Jeżeli chodzi o ochotnika OPJ, podoba mi się, w porównaniu z poprzednią historią jest o niebo lepiej (nie wiem jak z ochotnikiem ŚM), tak czy siak, porozmawiałem z Entu. Uważam że jest to rekrut który doskonale udowodnił że mu zależy. W pełni na TAK.
Pozdrawiam, oraz proszę członków OPJ o szybkie zgłoszenie swojej opinii na temat historii Entu.
Pozdrawiam, oraz proszę członków OPJ o szybkie zgłoszenie swojej opinii na temat historii Entu.

Scar Beal
"Gdyby Bóg nie istniał, koniecznością stałoby się wynalezienie go. " Voltaire- Cread
- OPJ - Adept

- Imię Postaci: Xantos Het'tir
- Xfire: deco103
Lepiej niż poprzednio, ale i tak nie jestem zachwycony. Tak więc... Neutral.
Adept Xantos Het'tir
-
Nightmare
- Imię Postaci: Sac'artos
- Xfire: nightmareq666
- GaduGadu: 8859464
Ehh Entu Entu xd już miałem głosować na tak, ale kiedy zobaczyłem, że nie ma mnie w "Specjalnych podziękowaniach", zmieniłem zdanie - Neutral xd
Stary na śmierć o tobie zapomniałem xD sorki :p przecież wiesz że cie kocham xD
PS: Już dopisałem
PS: Już dopisałem

-
Nightmare
- Imię Postaci: Sac'artos
- Xfire: nightmareq666
- GaduGadu: 8859464
Widzisz? I można było ? xD Za
- Pete_Be(a)st
- OPJ - Mistrz Jedi

- Imię Postaci: Azagoth'
- Xfire: petebeast997
- GaduGadu: 10062089
Mój uczeń ci pomagał?! :O no nieładnie...
Ostatecznie mogę powiedzieć że czas na to aby sprawdzić jak sobie poradzisz na swoim pierwszym eRP'e, na TAK, jednak nie jest do końca rewelacyjnie i zadowalająco...
Najlepiej jakbyś sam się zainspirował i napisał coś całkowicie samemu.
Ostatecznie mogę powiedzieć że czas na to aby sprawdzić jak sobie poradzisz na swoim pierwszym eRP'e, na TAK, jednak nie jest do końca rewelacyjnie i zadowalająco...
Najlepiej jakbyś sam się zainspirował i napisał coś całkowicie samemu.
-
Scar Beal
- OPJ - Mistrz Jedi

Na razie większość głosów jest na nie, daje czas do środy, inaczej odrzucam podanie.

Scar Beal
"Gdyby Bóg nie istniał, koniecznością stałoby się wynalezienie go. " Voltaire