Podanie Oggul T`qil (ŚM) - PRZYJĘTY

Obrazek

Ankieta

Jestem na TAK
2
67%
Wstrzymuje się
0
Brak głosów
Jestem NIE
1
33%

Liczba głosów: 3

Awatar użytkownika
flaber6
Imię Postaci: Kerv
Xfire: flaber6

Podanie Oggul T`qil (ŚM) - PRZYJĘTY

Post autor: flaber6 »

• ObrazekObrazek
Obrazek

Obrazek- Część Ogólna

1. Obrazekmię:Łukasz

2. Obrazekiek:13

3. Obrazekoś o sobie:Lubie rugby trenuje ten sport oraz często pogrywam sobie na kompie w ja na modzie OJP.

4.Obrazekwentualny kontakt z tobą:
Xfire:flaber6

5.Obrazekrędkość internetu:
1mb(radiówka)

Obrazek- RPG i JK3

1. Obrazekwoje doświadczenie w Role Play.
Wszelkiej maści serwery role play na gta sa(szczególnie ls-rp) i czasowe rp na OJP.

2. Obrazektaż w grze Jedi Knight 3: Jedi Academy.
2 lata.
3.Obrazeklaczego do Świadomych Mocy?
Dlatego, ponieważ to coś nowego i oryginalnego a znudziły mi się już gadki typu "Odepchnij ciemną(lub jasną) stronę mocy".

4. Obrazeklany, organizacje działające w JK3 w jakich byłeś. (Jeżeli nie ma - pomiń.)

Obrazek- Przedstawienie Twojej wirtualnej postaci

1. Imię postaci.
Oggul T`qil
2. Wiek postaci.
19
3. Rasa postaci.
Zabrak
4. Rodzima planeta postaci.
Iridonia

5. Wygląd postaci (opis zewnętrzny).
Jest identyczny jak wszyskie Zabraki, ale wyróżnia się tym, że na lewym barku ma dziurę od strzału z blastera.
6. Historia postaci (Minimum: 700 słów)

Wrażliwość Na Moc

Ostatnie co pamiętam to jak wuj wskoczył do mojego pokoju przerażony i powiedział, żebym szybko zasnął, ale nie podał powodu ani przyczyny.Gdy wyszedł poczułem, coś dziwnego... Jak by ktoś tracił życie.Od 10 roku życia ćwiczyłem z wujem umiejętność walki wibroostrzem, nauczył mnie podstawowych ruchów jednak zawsze robiłem jakiś błąd przez co broń wypadała mi z ręki.Nagle usłyszałem głos, który dochodził do mojej głowy, ale nie było go słychać z żadnych stron a brzmiał on "Oggul uciekaj...".Zamarłem na parę sekund w końcu wziąłem się w garść i uciekłem przez okno ale było zbyt późno zostałem otoczony zanim zdałem sobie sprawę co się dzieje leżałem nie przytomny...

Lochy

Obudziłem się w klatce, którą chroniła jakaś wiązka energii. Ale nie byłem w niej sam - obok mnie był chłopiec w moim wieku. Obudziłem go, spytał się mnie gdzie jest, odpowiedziałem że sam nie wiem, ale musimy się stąd wydostać. Jakiś Twi'lek podszedł do nas i powiedział, że te jaszczury to Trandoshańscy łowcy głów, oraz że może nam pomóc. Zgodziliśmy się a on powiedział, że na chwile wiązka energii zostanie przerwana a my będziemy mogli uciec. Udało się! Zdążyliśmy uciec z klatki, po czym zaczęliśmy biec w stronę drzwi ale zaczęli nas gonić 4 strażnicy. Nagle mój towarzysz potknął się o kamień. Strażnik który był za nim trzymał wielki blaster którym celował mu w głowę.Zamknąłem oczy, gdy je otworzyłem, strażnik leżał martwy a mój kolega nie miał lewej ręki.Wziąłem go na barki, zacząłem bic przed siebie myślałem, że to już koniec. Przed nami stał t'wielk powiedział biegnij przed siebie i nie zatrzymuj sie nie wiedziałem wtedy, że to nasza ostatnia rozmowa.

Farma Wilgoci

Niosłem Entu na barkach przez 4 godziny wydarłem rękaw z mojej koszulki i opatrzyłam mu ranę tak jak uczył mnie wujek w końcu doszliśmy do Farmy musiałem go zagadywać żeby znowu nie zemdlał, powiedziałem mu że farma pozyskuje wilgoć stąd nazwa farma wilgoci. W każdym razie gdy doszliśmy do farmy już czekał na nas właściciel był on człowiekiem
wysokim ogolonym na łyso i miał nietypową brodę zaprosił nas do środka zabandażował mojemu przyjacielowi ranę powiedział, że możemy tu zostać jeżeli będziemy pracować na farmie zgodziliśmy się po chwili zwrócił się do mnie „Możesz nas zostawić samych ?” zrobiłem co kazał wyszedłem z pokoju i wtedy ją zobaczyłem. Na imię miała Xana pomimo tego że była człowiekiem zakochałem się w niej mężczyzna wyszedł z pokoju przedstawił się jako Jamie Bindo powiedział że nic nam tu nie grozi powiedział też że zabierze mojego przyjaciela do centrum medycznego poprosił mnie żebym został i popilnował z jego dziećmi farmy zgodziłem się.Podszedłem do Xany chciałem jej zaimponować
-Cześć jestem Oggul T’qil a ty- zapytałem ?
-Mam na imię Xana- Odpowiedziała.
I w tamtym momencie ktoś zaczął dzwonić do drzwi podszedł jej starszy brat Viras
-To znowu oni !- Krzyknął.
-Jacy oni- Spytałem ? Odpowiedział że to ludzie Hutta którzy chcą wykupić te farmę. Ojciec zawsze jakoś ich odsyła ale teraz go nie ma...W tamtej chwili stało się coś okropnego strzał rozwalił drzwi przewróciłem się na ziemię Viras leżał obok mnie a Xana leżała przygnieciona gruzami
do domu wszedł zamaskowany człowiek w jednej ręce miał wibroostrze a w drugiej blaster zaczął celować nim w Xanę -Skoro my nie możemy mieć tej farmy nikt nie będzie jej miał.
Zadałem sobie pytanie czemu wokół nas zawsze musi dziać się coś złego, blaster wystrzelił
Xana leżała martwa dopiero co ją poznałem a już odeszła w tedy coś we mnie pękło wstałem wściekły podchodziłem do przeciwnika wolnym krokiem tamten wybuchł śmiechem zaczął na mnie biec wymachując wibroostrzem wyjąłem rękę do przodu jego własna broń znalazła się w mojej dłoni wściekły nie zdawałem sobie sprawy co się stało wydałem głośny okrzyk mężczyzna przeraził się widziałem to w jego oczach wykonałem potężny zamach jak uczył mnie Wuj. Ostrze przeszło przez tchawicę i ramię padł ledwo żywy podniosłem broń w górę i powiedziałem „Myślałeś że dzisiaj nie zginiesz ? Niespodzianka” po tych słowach dobiłem przeciwnika godzinę później do domu przyszedł Jamie...Zapytał co się stało nic nie odpowiedziałem nie wierzyłem w to co zrobiłem nie byłem świadom mocy...jeszcze

W Drodze Do Zemsty

Jamie traktował nas jak synów, ale już na nas była pora mieliśmy po 19 lat. Chcieliśmy coś osiągnąć w życiu a dokładniej wyruszyć na Naboo jest to jedna z największych politycznych planet Środkowych Rubieży. Jamie dał nam trochę kredytów, uściskał nas i pojechaliśmy jego ścigaczem do miasta, jeszcze nie zapomniałem o ludzi Hutta, chciałem się na nich zemścić ale nie było okazji .W końcu wyjechaliśmy do miasta gdy już byliśmy przed Hangarami, powiedziałem mu że mam inne plany na przyszłość i nie chce zostać politykiem.On powiedział, że też nie zamierza polecieć na Naboo tylko chciał stać po jasnej stronie mocy, popytać po ludziach czy wiedzą coś o Akademi Jedi.Uścisnęliśmy sobie dłonie po przyjacielsku przed kantyną i poszliśmy w swoją stronę.Wszedłem do kantyny zobaczyłem tam człowieka Hutta przypomniałem sobie co stało się z Xaną opanował mnie gniew.Podbiegłem do niego przewróciłem go i zacząłem bić powiedziałem mu żeby dał mi namiary na pałac Hutta ,wyjąłem wibroostrze i przyłożyłem mu je do gardła zaczął krzyczeć że zaznaczy mi pałac w cyfronotesie prosił, żebym go nie zabijał podałem mu cyfronotes gdy zaznaczył pałac, podniosłem broń do góry w tym momencie pewien mężczyzna złapał mnie za rękę i zaczął mówić.
-Nie trać sił na te zwierzęta- Powiedział
Schowałem wibroostrze zaproponował mi układ, że jak z nim pojadę stanę się silniejszy.Wyglądał mi na łowce nagród, powiedziałem, że pójdę z nim jak wyświadczy mi przysługę i pomoże zabić Yui Hutta, zgodził się więc wyjąłem cyfrotones i pojechaliśmy w miejsce pałacu.Przy bramie było 2 strażników Gammorean łowca nagród machnął ręka i otworzyli bramę szliśmy dalej, aż w końcu doszliśmy do salonu Hutta Yui, łowca nagród znowu machnął ręką i wszyscy strażnicy Gammorean wyszli.Wtedy łowca powiedział do mnie, że teraz mam okazje zabić Yui, który stał za wszystkimi atakami. nie wahałem się wyjąłem wibroostrze podszedłem od tyłu i przeciąłem jego szyje, wibroostrze przeszło na wylot a jego głowa leżała na podłodze wtedy łowca nagród zdjął zbroje i okazał się być człowiekiem, miał przy pasie miecz świetlny spytałem się kim jest.Mówił, że szuka takich jak ja "Wrażliwych na Moc".Zabił chyba z 20 Gammorean póki nie wyszliśmy z pałacu.Więc zgodziłem się i poleciałem uczyć się o mocy...

Szczególne podziękowania dla Entu za współprace(mam jakby wspólną historię).Mam nadzieję, że ta jest lepsza od poprzedniczki.
Ostatnio zmieniony 10 lip 2009, o 13:10 przez flaber6, łącznie zmieniany 7 razy.
Obrazek
Awatar użytkownika
Kranek
ŚM - Nowo Przybyły
ŚM - Nowo Przybyły
Imię Postaci: Lanz
Xfire: darthkranek
GaduGadu: 10099658

Re: Podanie Oggul T`qil (ŚM)

Post autor: Kranek »

Pytam z czystej ciekawości - czy przypadkiem rekrutacja jest/powinna być zamknięta z powodu przekroczenia terminu, bodajże 1 lipca?
Awatar użytkownika
Rezo
OPJ - Adept
OPJ - Adept
Imię Postaci: Aaron
Xfire: rezo95
GaduGadu: 2460273

Post autor: Rezo »

Wiesz, ogólnie dałbym na TAK, ale jest już nas za dużo więc polecam Ci złożyć podanie do OPJ bądź NGI.
Obrazek Obrazek
Wagner
ŚM - Wielki Mistrz
ŚM - Wielki Mistrz
Imię Postaci: Arhael
Xfire: wagnerthenecromancer
GaduGadu: 4549862

Post autor: Wagner »

Roth Kalar pisze:Wiesz, ogólnie dałbym na TAK, ale jest już nas za dużo więc polecam Ci złożyć podanie do OPJ bądź NGI.
Wcale nie jest nas za dużo. Gdybym tak stwierdził, rekrutacja byłaby dawno zamknięta. W gwoli ścisłości, teraz podam powody, dlaczego tak nie jest.
Istotnie - wiele osób ostatnio jest nieaktywnych, rozumiem, że są wakacje - wyjazdy i inne tego typu sprawy, ale POWINNO SIĘ mnie poinformować o czymś takim. Pod koniec sierpnia wyrzucę prawdopodobnie jeszcze kilka osób, mam na myśli tych, którzy są nieobecni i nie poinformowali mnie, tym bardziej, że kończąc II Kampanię oraz zmieniając Akademię było nas 4 osoby na serwerze (Jak dla mnie to wstyd.) Więc, reasumując:

Rekrutacja będzie zamknięta, kiedy nadejdzie stabilna grupa z odpowiednią chęcią do gry i frekwencją na serwerze.

Co do delikwenta. Swój głos oddam dopiero pod koniec, jak to zawsze bywa.
Obrazek
Mistrz Wagner
ClanLeader frakcji "Świadomi Mocy".
... i od niedawna WGM (Wielki GameMaster)
Awatar użytkownika
Faveks
NGI - Imperator
NGI - Imperator

Post autor: Faveks »

Cóż, dla mnie bardzo słabo. Historia złożona praktycznie z samych dialogów, mało opisów, niczego nie dowiedzieliśmy się o twojej postaci. Druga sprawa to widzę, że (jak każdy nowy :|) nie czytałeś historii GoSW. Mandolrianie w GoSW nie istnieli, więc historia, w której się znajdują nie może być przyjęta. Jestem na NIE. Poziom jest coraz wyższy, więc muszą być wyższe wymagania.
''Dyplomata to ktoś, kto potrafi powiedzieć ci, abyś poszedł do diabła w ten sposób, że poczujesz narastające podniecenie na myśl o zbliżającej się podróży.''

''Dopóki nie skorzystałem z Internetu nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów''

Mam jedną ważną ceche. Jeśli nie umiem czegoś zrobić, potrafię znaleźć ludzi, którzy zrobią to za mnie.

Faveks
Mythh

Post autor: Mythh »

Pierwsza część podania jest wporządku, no ale historia... To zupełnie inna sprawa.
Praktycznie same dialogi, z których nawet nie można dowiedzieć się nic na temat Twojej postaci, poza tym ta nieścisłość dotycząca Mandalorian, o której wspomniał Faveks.

Ogólnie rzecz biorąc... Uważam że historia jest kiepska ( o ile można nazwać to historią ), nie wysiliłeś się zbytnio, ukazałeś jedynie pewne wydarzenia a nie samą postać, która jest najważniejsza.

Czytając tą historię nie dowiedziałem się o Twojej postaci praktycznie nic...

Jestem na
NIE.
Awatar użytkownika
flaber6
Imię Postaci: Kerv
Xfire: flaber6

Post autor: flaber6 »

W sumie macie racje same dialogi i zero o mojej postaci oprócz tego, że jestem pilotem.Zabieram się za nową :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Revel
ŚM - Świadomy
ŚM - Świadomy
Imię Postaci: Revel
Xfire: revel91
GaduGadu: 11786066

Post autor: Revel »

Na NIE. Historia słaba... Jeśli przekroczy 1000 znaków i nie będą to same dialogi, oraz uwzględnisz swoją wrażliwość na moc - + będzie to ładnie wyglądało to zasłużysz na moją przychylność.
Reseken
ŚM - Astrid
ŚM - Astrid
Imię Postaci: Reseken
Xfire: reseken
GaduGadu: 10609349

Post autor: Reseken »

Jestem na NIE. Błędy wymienili moi poprzednicy. Popraw je, to będę na tak.
Awatar użytkownika
Faveks
NGI - Imperator
NGI - Imperator

Post autor: Faveks »

Niech stracę..Jestem na TAK
''Dyplomata to ktoś, kto potrafi powiedzieć ci, abyś poszedł do diabła w ten sposób, że poczujesz narastające podniecenie na myśl o zbliżającej się podróży.''

''Dopóki nie skorzystałem z Internetu nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów''

Mam jedną ważną ceche. Jeśli nie umiem czegoś zrobić, potrafię znaleźć ludzi, którzy zrobią to za mnie.

Faveks
Awatar użytkownika
Rezo
OPJ - Adept
OPJ - Adept
Imię Postaci: Aaron
Xfire: rezo95
GaduGadu: 2460273

Post autor: Rezo »

Ja też - TAK.
Obrazek Obrazek
Reseken
ŚM - Astrid
ŚM - Astrid
Imię Postaci: Reseken
Xfire: reseken
GaduGadu: 10609349

Post autor: Reseken »

No dobra, jestem na TAK (nie aktualne)

Ps. Po dłuższym zastanowieniu i przeczytaniu kolejny raz historii jestem na NIE.
Ostatnio zmieniony 11 lip 2009, o 14:19 przez Reseken, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Zattara
ŚM - Nowo Przybyły
ŚM - Nowo Przybyły
Imię Postaci: Zattara
Xfire: vampirekenshin
GaduGadu: 912421

Post autor: Zattara »

Historia fatalna, wydaje się pisana jakby odręcznie w 20-25 minut... Zero szczegółów a momentami jest wręcz śmiesznie.
Np moment w lochach a konkretniej akcja z Twi'lekiem który podchodzi do klatki i od tak po prostu chce was uwolnić (no co? miał chłopak kaprys to po diabła się będzie zastanawiał)

2. Moment z farmą kiedy to facet przyjmuje was od tak też trochę nieprawdopodobny ale wyszło śmiesznie raczej tylko przez brak szczegółów... Lecz co potem? BUM AKCJA! wparowuje człowiek strzela, szaleje, drzwi latają, okna lewitują, kwiatki pozdychały... Dobra ok jakoś tam przełknę...

Next: wchodzisz do knajpy widzisz człowieka który niby pracuje dla Hutta (a skąd o tym wiesz to nie mam pojęcia ale cóż, szczególik) rzucasz się na niego jak szaleniec zbiegły z domu wariatów (też szczegół hmm?) grozisz mu mieczem a do tego chcesz go zabić (no tak przecież można sobie legalnie wejść do kantyny grozić mieczem, a nawet zabić... Potem wyjść i ruszyć na gorące kluski do domku) no i powstrzymuje cię człowiek który to niewinną ofiarę nazywa zwierzęciem a nie pijanego wściekłością szaleńca który bezmyślnie i do tego publicznie rzuca się na innych zaraz po wejściu do kantyny. (Ok ten gość mógł znać ofiarę, wiedzieć że to pracownik Hutta i pomyśleć iż zrobił ci coś strasznego więc w sumie nie jest najgorzej ale wyszło komicznie ;p)

Dobra dalej: wychodzicie sobie idziecie do siedziby gangu jeden macha ręka drugi uderza raz i no wychodzicie... Przecież to jest normalne no nie? Kim była ta osoba? Kimś ze Świadomych Mocy? Więc którego mistrza znasz? Bo niemożliwe jest żeby zwykły wojownik posiadał moc manipulowania umysłami aż tylu gangsterów... A jeśli nie był to żaden mistrz to kto to był i co się z nim stało hmm? Wyparował sobie for fun? Od tak pomógł ci w historii i sobie poszedł? Dobry chłopak z niego nie ma co...

Dobra historię mamy omówioną... Byłbym zdecydowanie na NIE gdyby nie fakt iż masz jakieś tam (nawet spore) doświadczenie w erpieniu czego nie można zbytnio powiedzieć o mnie a poza tym jestem tu nowy więc ze zwykłej kultury wiem iż rządzić się nie mogę... Daje więc NEUTRAL i życzę powodzenia.
"Nigdy nie zwyciężysz wroga, którego twoja wyobraźnia uczyniła niepokonanym."
"Tak to już bowiem jest, że właśnie z cienia najlepiej dostrzec mrok, a blask tylko oślepia źrenice"
"Niebezpieczeństwem zadawania pytań jest to, iż możecie otrzymać odpowiedź"
"Kiedy patrzysz w otchłań, otchłań może zacząć patrzeć w Ciebie"
"Odważni nie żyją wiecznie, lecz tchórze nie żyją wcale"
Mordimer Madderin
Awatar użytkownika
Liga/Darxul
ŚM - Fenker
ŚM - Fenker
Imię Postaci: Darxul
Xfire: liga997
GaduGadu: 10018175

Post autor: Liga/Darxul »

Jestem ZA
Fenker Darxul
Mythh

Post autor: Mythh »

No widzę poprawę, jakoś ta historia teraz wygląda i w miare się klei...
Coprawda do paru rzeczy, takich jak wymienił Zattara można by się przyczepić no ale po co.

Tym razem jestem na Tak.
Zablokowany

Wróć do „Rekrutacja”