Czego słuchacie?

Obrazek
Awatar użytkownika
Revel
ŚM - Świadomy
ŚM - Świadomy
Imię Postaci: Revel
Xfire: revel91
GaduGadu: 11786066

Czego słuchacie?

Post autor: Revel »

Jak w temacie. Jakiego typu muzyki słuchacie, itp.

Ja jestem człowiekiem, którego gusta można określić "wyrafinowanym bezguściem" :) Zmieniam typ muzyki w zależności od nastroju, który może się zmienić w ciągu 2 miesięcy a nawet 5 minut.

Hip-Hop/Rap:
-WWO
-52 Dębiec
-O.S.T.R.
-Trzeci Wymiar
-Bezimienni
-Kaliber 44 *no, psycho rap ;o*
-Paktofonika
-Fokus
-L.U.C
-AbradAb
-Eldo

Reggae:
-Natural Dread Killaz
-Vavamuffins
-AbradAb&Gutek
-Bob Marley
-Jamal

#Rock:
-COMA
-Analogs
-KSU
-The OffSpring
-Green Day
Awatar użytkownika
Xaro
GaduGadu: 7826102

Re: Czego słuchacie?

Post autor: Xaro »

Hmm..... ja bardzo lubię Marley'a.
Niech Moc będzie z wami.
Awatar użytkownika
Faveks
NGI - Imperator
NGI - Imperator

Post autor: Faveks »

Tylko i wyłącznie Rap. Sam nagrywam, freestyluje, więc to jakby część mojego życia. Ogólnie to słucham bardzo dużo różnych raperów. Od spokojnego Eldo aż do ciężkiego PTP. Po kolei:
-Abradap
-Bez Cenzury( sentyment^^ pierwsza płyta, którą usłyszałem ''Klasyk'')
-Cisza i Spokój (Duże Pe mistrz)
-donGuralesko (lepszego flow nie ma nikt w Polsce)
-DwaZera (mało znane podziemie z Trójmiasta; Rak i Tomasina)
-Eldo (słucham go ze względu na mądre słowa)
-Flint (jeden z lepszych freestylowców ''kici kici skurwysynu'')
-Hi-Fi Banda ( od niedawna w głośnikach..kozacki mixtape Fakty Ludzie Pieniądze)
-Jimson (szkoda, że tacy ludzie siedzą w podziemiu)
-PCP (wszystkie ekipy: Intoksynator, Deluks, JWP, ogólnie Ero kozak xD)
-3WKasta (chyba żadne zaskoczenie)
-Macca Squad (Wielkie Joł byle czego nie wydaje)
-Massey (może wielu fanów nie ma ale ja szanuje go za płyty w podziemiu i za ''Nową Jakość'' ostatnio regres, jak dla mnie przegrany beef z Młodziakiem)
-Młodziak aka Młody M (Kronika wymiata)
-Miuosh
-Molesta (ah ten oldschool)
-Mor W.A (j.w)
-O.S.T.R (jakieś pytania?)
-Pezet (niesamowita Muzyka Rozrywkowa i Płomień 81)
-Pih (Kwiaty Zła płyta roku, zajebiste też wszystkie składy: JedenSiedem, SNS ; choć pewnie jestem w mniejszości to w moim odczuciu przegrał beef z Pe)
-PTP (świeży powiew na scenie, Polski Crunk też może być dobry)
-Ramona 23 (król polskiego podziemia)
-Tede (ostatnio troche zbyt dużo lansu ale respekt za Bitwe Płocką, beef z Onarem i Warszafski Deszcz)
-Ten Typ Mes (''JAK TO?'' xD ogólnie on 2cztery7 kozaczą)
-Wieszocochodzi (też pewnie ekipa znana głównie fanom freestylu, TeTris, Pogo, EsDwa)
-Wdowa (pierwsza dama polskiego rapu)
-Zip Skład ( oldschool)

I oczywiście moi ulubieni freestylowcy:
-Muflon (bezapelacyjny Mistrz)
-Tetris (szkoda że już nie startuje, chociaż ostatnio brał udział w Bitwie o Cynk, ''Załóż ze mną duet, po co ci Mezo'')
-Duże Pe (''A mezo, prosiłeś żebym przyjechał z jego autografem'')
-Dolar (od zawsze na zawsze na bitwach)
-Białas
-NieMaBata (Solar i Trzy Sześć, polecam walke tego drugiego z Ensonem na Bitwie o Mokotów)

Dużo ludzi musiałbym wymienić, ale ogólnie całe Freestyle Palace i reszta freestylowców zasługują na szacunek.Chętnie na temat Hip Hopu podyskutuje.Zapraszam xD
''Dyplomata to ktoś, kto potrafi powiedzieć ci, abyś poszedł do diabła w ten sposób, że poczujesz narastające podniecenie na myśl o zbliżającej się podróży.''

''Dopóki nie skorzystałem z Internetu nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów''

Mam jedną ważną ceche. Jeśli nie umiem czegoś zrobić, potrafię znaleźć ludzi, którzy zrobią to za mnie.

Faveks
Awatar użytkownika
Venril
OPJ - Padawan
OPJ - Padawan
Imię Postaci: Venril
Xfire: valudax
GaduGadu: 7100331
Kontakt:

Post autor: Venril »

Faveks pisze: -donGuralesko (lepszego flow nie ma nikt w Polsce)
-Eldo (słucham go ze względu na mądre słowa)
-Molesta (ah ten oldschool)
-O.S.T.R
-Pezet
"Dopóki GoSW jest, ja jestem"

Nie klikaj w ten link!
Awatar użytkownika
Liga/Darxul
ŚM - Fenker
ŚM - Fenker
Imię Postaci: Darxul
Xfire: liga997
GaduGadu: 10018175

Post autor: Liga/Darxul »

Xaro pisze:Hmm..... ja bardzo lubię Marley'a.
Wiesz, że to Satanista :D Ty też?xD

Ja ogólnie techno i metal :)
Techno sam tworzę...
Fenker Darxul
Awatar użytkownika
seicel koss
NGI - Imperator
NGI - Imperator
Imię Postaci: Seicel Koss
Xfire: seicel
GaduGadu: 766115
Kontakt:

Post autor: seicel koss »

Chłopaki no to tak:
Przede wszystkim moja trójca: Kazik, Grabaż, Muniek. Odpowiednikiem Maryi jest Nosowska a M. Magdaleny Chylińska. Co dalej? Hmm, dużo tego. Oczywiście Kaczmarski (wiecznie będę żałował, że poznałem jego twórczość dopiero po tym jak umarł), Akurat, LONT, Maska, Tosteer, Believe, Lipali, Republika, Tilt, Raz Dwa Trzy, Myslovitz, B.E.T.H., Farben Lehre, Bohema, Coma, Blendersi, Maleńczuk (we wszelkiej postaci, Pudelsi, Homo Twist itd.), Muchy, Muzyka Końca Lata, mogę jeszcze długo, ale nie mam aż tyle czasu. To jest w jakimś stopniu związane z rockiem. Poza tym oczywiście coś z reggae: Habakuk, Indios Bravos, Vavamuffin, Maleo Reggae Rockers, Natural Dread Killaz i tu też mógłbym w nieskończoność wymieniać. Jak widać głównie polskie zespoły, z zagranicznych to: Placebo, Green Day i to chyba tyle. Jakiej muzy nie lubię? Disco polo i techno, w reszcie znajdę zawsze coś dla siebie, w bluesie (chociaż potwornie nie lubię Dżemu), w jazzie (chociaż mnie nudzi), w rapie czy tam hip-hopie (chociaż dobija mnie nuta) ogólnie to zależy od wykonawcy, bo równie dobrze i z rocka czy reggae nie lubię dużo zespołów (pierdolić happysad i ich teksty...). No właśnie ku uciesze tych co siedzą w rapie, ostatnio słuchałem:
Kalibra - nie zachwycił mnie, w sumie to się nawet nie podobał, ale niedługo mam zamiar odświeżyć sobie, może zmienię zdanie.
Fisza - wszystkie płytki chyba mam, też jakoś nie zachwyca mnie, chociaż jest spoko, ubaw miałem kiedy w lato puszczałem na full i czułem się jak niedorób z blokowiska. Ma jeden zajebisty song - czerwona sukienka. Mówcie co chcecie, ale i tak lubię ten kawałek.
Niedługo będę miał dyskografię WWO i zobaczymy. Na starcie mają u mnie plus, sam nie wiem za co :).

Jak ktoś dokładniej chce się dowiedzieć czego słucham to polecam mój profil na last.fm - http://www.lastfm.pl/user/seicel

Edit: Marley nie był satanistą. Był rastafarianinem - religia nawet podobna do chrześcijaństwa, poza tym z tego co pamiętam to przed śmiercią przyjął chrzest.
Strasznie mi z tego powodu wszystko jedno.
Są na to trzy sposoby: dobry zły i… i mój.

Imperator Seicel Koss
Awatar użytkownika
Liga/Darxul
ŚM - Fenker
ŚM - Fenker

Ja wyczytałem kiedyś, że był Satanistą :) Mianowicie interesował mnie Satanizm zakupiłem nawet czarną biblie xD
I tam czytałem o tym Czarnym Kościele w San Francisco i był wątek, znani ludzie Sataniści "Bob Marley"
W ogóle to jego muzyka mi się nie podoba, ale każdy ma swój gust.
Fenker Darxul
Dreydahh
Technik
Technik
Imię Postaci: Dreydahh
GaduGadu: 6108891
Kontakt:

Post autor: Dreydahh »

Ja jestem satanistą i nigdy by mi nie przyszło do głowy aby klasyfikować do mojej religii Bob'a Marley'a
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek
(\../) This is Bunny. Copy and paste bunny into
(O.o) your signature to help him gain world domination.
(> <)
NIGDY nie bedziesz tak ociekał zaje*****cią jak ja...
Awatar użytkownika
Liga/Darxul
ŚM - Fenker
ŚM - Fenker

Dreydahh pisze:Ja jestem satanistą i nigdy by mi nie przyszło do głowy aby klasyfikować do mojej religii Bob'a Marley'a
Ta? To masz szczęście, że nie wiem gdzie mieszkasz....
Fenker Darxul
Dreydahh
Technik
Technik
Imię Postaci: Dreydahh
GaduGadu: 6108891
Kontakt:

Post autor: Dreydahh »

Grozisz MI? to chyba cie coś boli, masz coś do Satanizmu LaVeY'ańskiego? (ale nie róbmy offtopa, pisz jak chcesz sie kłócić na gg)
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek
(\../) This is Bunny. Copy and paste bunny into
(O.o) your signature to help him gain world domination.
(> <)
NIGDY nie bedziesz tak ociekał zaje*****cią jak ja...
Awatar użytkownika
Faveks
NGI - Imperator
NGI - Imperator

Post autor: Faveks »

A ja jestem buddystą i co mi zrobisz? Każdy ma prawo do własnej wiary, jakakolwiek by ona nie była, i choćbyś się z nią w 100% nie zgadzał, nie masz prawa komuś za to grozić czy co tam jeszcze. W sprawach wiary można się rozpisywać godzinami, ale to jest temat o muzyce, więc jak chcecie o tym porozmawiać to róbcie to gdzie indziej. Wracając do tematu: Czerwona Sukienka Fisza to chyba jedna z legendarnych kawałków w rapie. Rymowana poza bitem, bez jakiegokolwiek flow, na prostych rymach, a jednak zajebiście się tego słucha. I jeszcze jedno:
ubaw miałem kiedy w lato puszczałem na full i czułem się jak niedorób z blokowiska
Nie wiem czy wszyscy mają takie uprzedzenia. Rap to nie tylko ''Hwdp, jaram zioło i mi ciężko na ulicy''. Słuchają go nie tylko ''niedoroby z blokowiska''. Słucham rapu bo wpada w ucho. Oczywiście prawdziwy rap, a nie taka farsa jak Hemp Gru, Firma i inne uliczne syfy rymujące tylko o jednym. Wiadomo jednym się to podoba innym nie, ale krew mnie zalewa jak ktoś mówi że słuchacze rapu to tylko dzieci ulicy, których rodzice to alkoholicy itp.
''Dyplomata to ktoś, kto potrafi powiedzieć ci, abyś poszedł do diabła w ten sposób, że poczujesz narastające podniecenie na myśl o zbliżającej się podróży.''

''Dopóki nie skorzystałem z Internetu nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów''

Mam jedną ważną ceche. Jeśli nie umiem czegoś zrobić, potrafię znaleźć ludzi, którzy zrobią to za mnie.

Faveks
Awatar użytkownika
Revel
ŚM - Świadomy
ŚM - Świadomy
Imię Postaci: Revel
Xfire: revel91
GaduGadu: 11786066

Post autor: Revel »

Faveks pisze:to tylko dzieci ulicy, których rodzice to alkoholicy

A ten rym to zamierzony, nie? ;p Ideologia raperów odnośnie tego cytatu, wzięła się z stolicy rapu, USA, ale oni się tak za przeproszeniem sku*rwili i zaczęli rapować w 100% dla pieniędzy. Lecz Francja uszlachetniła formę rapu ;o

Ja słucham rapu po prostu bo mi się podoba, tak jak uwzględniłeś ty Faveks. Ja też nie toleruje hemp gru i firmy.. A zwłaszcza, niesławnych - Skorpiona i Waszki G xD Rap powinien mieć chociażby "nutkę" przesłania w tekście, jeśli podkład jest na tyle słaby aby za pierwszym słuchaniem wsłuchiwać się w słowa. Ale czasami można posłuchać rapu o niczym, np. WWO - Halabardy ^^

Najgorszy rap jest w USA, tam rap opiera się tylko na KASIE, KASIE, KASIE.. Muszę przyznać że zazdroszczę im przybytku, lecz żeby śpiewać o pieniądzach aby zdobyć jeszcze więcej banknotów?!

Lecz przypominam... gust to gust..
Awatar użytkownika
seicel koss
NGI - Imperator
NGI - Imperator
Imię Postaci: Seicel Koss
Xfire: seicel
GaduGadu: 766115
Kontakt:

Post autor: seicel koss »

Co do tego odczucia, po prostu takie miałem, jak jakiś 'ziomal spod trzepaka'. Na serio nic nie mam do (dobrego!) rapu.
Strasznie mi z tego powodu wszystko jedno.
Są na to trzy sposoby: dobry zły i… i mój.

Imperator Seicel Koss
gligorax
Imię Postaci: Sitrian Vo'
Xfire: gligorax
GaduGadu: 9948516

Post autor: gligorax »

Zanim cokolwiek powiem , chciałbym powiedzieć, że co jak co - ale Bob Marley satanistą nie był napewno. Mogłbym to jakoś udowadniać, przytaczać najwazniejsze prawdy jego wyznania - ale to mija sie z celem.

Przytoczę najpiękniejszy argument.

"Don't Worry be happy"

Osoba, która nawołuje do szczęścia wszystkich istot napewno nie jest satanistą, gdyż o ile się nie myle nawet ten Lavey'anski jest bardzo egoistyczny.
Co do samej religii i katolickiego oburzenia Darxula na innowierce - wszystkie religie , wyznania itp. są wporządku - jeśli tylko nie wiążą się z sprawianiem zła innym ludziom.

A już tak na serio wracając do tematu ;)

Kocham każdy styl muzyczny,uwielbam słuchać amerykańskiego rapu ( Eminem, 50 cent, Snoopy Dog, TPain,Missy Elliot, Ciara), lajtowych piosenek Timberlake'a ( Świetny bit mają, idealne do tańca new style), po nawet Abbę xd, kończywszy na orientalnej azjatyckiej muzyce.

Potrafię słuchać wszystkiego, jeśli czuję w tym pasję.
Jedyny gatuenk, do którego nie mam absolutnego szacunku i podśmiewuje się po cichu z ich subkultury to Techno.
Nie powiem, czasem słucham jeśli chce szybko porąbać drewno w garażu - ale na ogół nie słucham.
Nieodżałowanej pamięci Favcia. [*]
Favciu, czekamy.[*]
Awatar użytkownika
Pete_Be(a)st
OPJ - Mistrz Jedi
OPJ - Mistrz Jedi
Imię Postaci: Azagoth'
Xfire: petebeast997
GaduGadu: 10062089

Post autor: Pete_Be(a)st »

ODPOWIEDZ