Tannar

Awatar użytkownika
Faveks
NGI - Imperator
NGI - Imperator

Tannar

Post autor: Faveks »

TANNAR

Powierzchnia:
19 789 000 km2

Opis: 35% powierzchni nie zalanej woda jest praktycznie w całości pokryta lasem. Planeta ta została by
już dawno zniszczona gdyby nie wielki zloza surowców znajdujacych sie pod woda(65%).
Powstały tam wiec wielkie platformy mające na celu jak najszybsze wydobywanie surowców
i wysyłanie ich na inne planety.

Ludność: 10% to niewolnicy sprowadzeni z Lotrein (pracujacy na platformach), pozostałe 90%
stanowią rdzenni mieszkańcy planety - Wookie prowadzący "wojne podjazdowa" z siłami Imperium
(którym zaczyna brakować już najemników do ochrony tej planety). Gdyby nie najemnicy i tajemniczy
Lord Sith mozna by uznac tą planete jako cześć Republiki.

Przemysł: Kompletny zastój gospodarcz, brak jakichkolwiek korporacji, procz tej wydobywajacej surowce,
te przewozone sa na Lotrein, a z tamtad dalej..

Plotki: Lasy w których kryja sie Wookie, zostały by zapewne spalone lecz zostala rozpuszczona
plotka o tym ze wlochaci przyjaciele Republiki zaminowali cała wyspe, dlatego tez w obawie przed utrata
wielkich zloz zasobow Sith boja sie "rozpalic" ogniska.
''Dyplomata to ktoś, kto potrafi powiedzieć ci, abyś poszedł do diabła w ten sposób, że poczujesz narastające podniecenie na myśl o zbliżającej się podróży.''

''Dopóki nie skorzystałem z Internetu nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów''

Mam jedną ważną ceche. Jeśli nie umiem czegoś zrobić, potrafię znaleźć ludzi, którzy zrobią to za mnie.

Faveks
ODPOWIEDZ

Wróć do „Galaktyka”