OPJ - Girov Hunter [Odrzucony]

Obrazek
Girov

OPJ - Girov Hunter [Odrzucony]

Post autor: Girov »

Obrazek
Obrazek

Imię: Krzysztof Krupa
Coś o sobie: Witam , nazywam się Krzysztof mam 16 lat , chodzę do LO , mieszkam na Śląsku.Lubię często grać na kompie, bo głównie temu poświęcam swój cenny czas.

Zainteresowania: Głównie to komputer , w mojej okolicy niema specjalnie żadnych ciekawszych rozrywek dlatego poddałem się temu.

Skąd dowiedziałeś się o GoSW?: Od znajomego.
Dlaczego chcesz dołączyć do GoSW?: Można powiedzieć , że się zafascynowałem tym.Dużo grałem na RP w samp'ie, więc rozumiem w pewnym sensie co to roleplay. To będzie moja pierwsza przygoda z odgrywaniem postaci w świecie Gwiezdnych Wojen.

Dlaczego chcesz dołączyć do Ostatniego Prakseum Jedi?: Preferuję Ściezkę Jasnej strony mocy, ponieważ uważam że ciemna strona mocy jest szybka i łatwa i bardzo szybko można zginąć.

Preferowany przez Ciebie tryb rozgrywki Role-Play: Rozwijanie swojej postaci skupiając się głównie na jej odgrywaniu w jak najlepszym stopniu fabularnym.
Twoja aktywność podczas dni wolnych oraz dni roboczych: Weekend: 24/7
Dni robocze: 16-22 , wyjątkiem jest piątek 16-?
Twoja znajomość uniwersum Star Wars i świata GoSW: Star Wars ogarniam tyle ile grałem , czytałem , oglądałem , O GoSW usłyszałem dopiero teraz więc zainspirowało mnie do przeczytania wielu artykułów na forum. To tyle co mogę powiedzieć o znajomości z uniwersum gwiezdnych wojen. Mam szeroką nadzieję że tutaj ją powiększę.

Twoja znajomość historii jasnej ścieżki: W trakcie czytania ( ok. 1/2)
Twoja krótka historia rozgrywki w JK3: Star Wars ściągnąłem parę tygodni temu , grałem na serwerach , próbowałem się uczyć i ogarniać.

Kontakt: Skype:ladydarkwind16
Xfire:ladydarkwind
GG:6904012
Steam:LadyDarkWind

Obrazek

Imię i Nazwisko: Girov Hunter
Rodzima Planeta: 2
Rasa: 30
Opis Charakteru: Jest dosyć pomocny jeśli wymaga tego sytuacja. Kieruje się głównie w życiu czynieniem dobra oraz jest bardzo zachłanny na wiedzę. Szanuje wszystko co żywe w galaktyce, i zdaje sobie sprawę że Zakon Jedi podbuduje jeszcze bardziej u niego te cechy.

Opis zewnętrzny: Girov jest wysoki , ma ponad 180 cm wzrostu , przeciętnej masy nie za gruby nie za chudy.Jego skóra jest niebieskiego koloru a oczy czerwone niczym ogień.Ubrany w skromne szaty.Jego włosy są niezbyty długie.Dobrze zbudowany , jego nogi są wytrenowane do długich dystansów lądowych.Jego twarz wygląda na opanowaną i rozsądną

Historia:
Girov urodził się na planecie Vorgan, gdzie dorastał.Matka nie pracowała , ojciec był handlarzem w okolicznym mieście , który utrzymywał rodzinę. Brat Girova - Jorj starszy o parę lat, sprowadzał zawsze kłopoty na dom. Girov zamieszkiwał w ogromnym starym lodowcu z rodziną, w którym znajdowało się mieszkanie, było to na północ od miasta. Gdy Girov był w okresie dojrzewania lubił po zajęciach, wychodzić na długie spacery po lodowej planecie, dzięki temu jego nogi, były bardzo silnie zbudowane.Potrafił szybko biegać po lodowych terenach, a tym bardziej po płaskich, których było bardzo mało na planecie. Z każdym dniem odkrywał nowe tereny , o których pisał w swoim dzienniku.Każda jego przygoda była dla niego fascynacją na przeżycie kolejnej długiej podróży.Jako młody, Chiss posiadał wielu znajomych , lecz miał też wrogów , których przyprowadzał zawsze Jorj.Z czasem zaczął ćwiczyć i czytać coraz więcej książek w ogólnodostępnej bibliotece w centrum miasta.Podziwiał mądrość Jedi z opowiadań , a także doceniał Sithów , lecz był za młody by pojąć tą wiedzę.W wspomnianych książkach wyczytał na temat planety Goontil.Bardzo uważnie przeanalizował każde wydarzenie dotyczące Goontil.Wiele dowiedział się na temat potęgi obu stron. Kiedy Girov osiągnął Chiss'owską pełnoletność zaczął szukać pracy.Na początku pomagał bratu jako barman w klubie. Praca ta nie była spełnieniem jego marzeń, dlatego szybko ją opuścił . Nie chodziło mu zarobki, pragnął podróżować i poznawać nowych przedstawicieli ras. Wiele słyszał o Ludziach , którzy niewiele róznią się od Chiss'ów, dlatego za wszelką cenę chciał ich poznać. Z czasem zaczął podróżować z ojcem po nieznanych mu zakątkach galaktyki.Girov podjął trudną decyzję opuszczając Vorgan i zostawiając tam resztę rodziny , znajomych i odkryte przez niego tereny.Pierwszą planetą jaką odwiedził w sprawach handlowych, była planeta Ithor , tam po raz pierwszy spotkał Ithorian'ów. Ponownie zaczął prowadzić dziennik dotyczący postaw tej rasy.W dalszych zakątkach miasta, Girov spotkał również łowców nagród - Rodian , od razu wiedział , że będzie miał przez nich kłopoty.Od tamtej pory trzymał się zdala od uzbrojonych łowców.Po paru miesiącach tułaczki po innych planetach Girov z ojcem dotarli na Goontil.Była to planeta , o której tak wiele czytał , był tak zafascynowany , aż poprosił ojca o pieniądze na mieszkanie w ogromnym mieście.Ojciec obiecał mu skromne mieszkanie w biedniejszej dzielnicy miasta , ponieważ tylko na takie było go stać.Girov bez wahania przyjął tą propozycję, chciał powiększać swoją wiedzę dotyczącą tego miasta.Pomógł ojcu dokończyć biznesy na planecie dzięki temu zarobił trochę pieniędzy na utrzymanie.Po kilkunastu tygodniach ojciec wrócił na rodzimą planetę Vorgan , a Girov postanowił rozpocząć samotne życie na Goontil.Po dokładnym zapoznaniu się z miastem, Girov zaczął szukać pracy , jego spełnieniem marzeń było zaczerpnąć wiedzy z "Goontilskiej Biblioteki".Biblioteka ta miała wiele zakazanych działów tylko dostępnych dla Jedi i pracowników.Girov rozpoczął rozmowę kwalifikacyjną z starym już właścicielem .Po paru dniach dostał szansę i został przyjęty na stanowisko strażnika na okres próbny.Po paru miesiącach zmagań w bibliotece Girov dostał awans na młodszego bibliotekarza.Był pomocnikiem doświadczonego Anor'a , który przekazywał mu wiedzę dotyczącą Zakonu Jedi.Opowiadał mu o Rycerzach , którzy raz na jakis czas odwiedzają bibliotekę i powiększają swoją wiedzę na temat mocy , wojen , które dawniej występowały.Girov spędzał z Anor'em całe dnie , a czasami noce , gdy wiedza wychodziła poza materiał.Po dwóch latach Girov dostał możliwość korzystania z zakazanych działów dotyczących dokładnego życia Jedi i Sithów.Studiował zakazane księgi bardzo długo.Młody bibliotekarz miał wtedy 21 lat , Anor obiecał mu audiencję u Jedi, obiecując , gdy tylko przybędzie jakiś Rycerz lub Mistrz zaraz o tym się dowie.Anor znał Wielkiego Mistrza Jedi - Ravist'e , który raz na parę lat przybywał do goontil'skiej biblioteki przypomnieć sobie ważne wydarzenia z życia Zakonu Jedi.Tak też się stało , Wielki Mistrz Ravista pewnego dnia zadokował w porcie powietrznym na Goontil.Anor wywiązał się z obietnicy .Girov po raz pierwszy spotkał Jedi . Zadawał mu wiele pytań dotyczących wojen i Ostatniego Prakseum Jedi.Wielki Mistrz Ravist z chęcią odpowiadał zagadkowo na każde pytanie.Mistrz dostrzegł w Girov'ie coś dziwnego co nie dawało mu spokoju , zauważył w opanowaniu Girov'a moc , którą czerpie z wiedzy i spokoju.Po paru dniach Wielki Mistrz musiał wracać do swojej świątyni na Nine' Tar , gdzie oczekiwali go uczniowie , lecz obiecał on Girov'owi , że za dwa lata wróci po niego , a niech ten jeszcze bardziej powiększa swoją moc dzięki wiedzy i medytacji . To miała być jego próba w samotności , czy jest godzien coś więcej osiągnąć.Girov zrobił jak mu kazano - przez dwa lata podróżował po innych planetach w poszukiwaniu wiedzy i medytacji.Odwiedzał małe świątynie Ostatniego Prakseum Jedi , gdzie spotykał Rycerzy Jedi.Po dwóch latach powrócił na Goontil i oczekiwał w spokoju Wielkiego Mistrza Ravist'e.Po paru tygodniach Mistrz zabrał Girov'a na Nine' Tar , tam przechodził on trudne testy , nabywał wiedzę , której nie był wstanie znaleźć gdzie indziej.Nie poddawał się, testy zajęły mu trzy lata.Po ukończeniu 25 lat Girov został mianowany na Padawana.

Awatar użytkownika
Ravist
Wielki Mistrz Jedi
Wielki Mistrz Jedi

Re: OPJ - Girov Hunter

Post autor: Ravist »

Jeśli chodzi o historię to jest nawet ciekawa, problem jednak jest taki że zrobiłeś kilka stylistycznych błędów i literówki . Kiedy pisałeś podanie miałeś wyraźnie napisany komunikat aby przejrzeć swoje podanie dwa razy aby być pewnym że niema żadnych błędów. Kiedy piszesz podanie musisz być pewny tego co wysyłasz oraz mieć na uwadze że będą czytali to ludzie z administracji. Popraw błędy stylistyczne i podeślij mi poprawioną wersję podania na PW lub na skype i razem z administracją edytujemy twoją pracę i wkleimy poprawioną. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Vosurate
Imperator
Imperator

Post autor: Vosurate »

• - Awans ze strażnika (nie wiadomo nawet jakiego) na bibliotekarza?
    - "....dotyczących dokładnego życia Jedi i Sithów." - Dokładne życie? Zły dobór słów kolego.
    - "...Ravist'e..." - Wydaje mi się że odmieniać to imię powinieneś tak -> "Ravist'a"
    - "...a niech ten jeszcze bardziej powiększa swoją moc dzięki wiedzy i medytacji. To miała być jego próba w samotności , czy jest godzien coś więcej osiągnąć...." - Z tego co wyczytałem to Ravist nie rozmawiał z Girovem o jego wrażliwości na moc ani nie nauczył go sztuki medytacji, która notabene nie jest taka łatwa do opanowania.
    - "...w poszukiwaniu wiedzy i medytacji." - Jak można szukać medytacji? Znowu zły dobór słów.
    - Cholernie dużo kropek, przecinków i powtórzeń a zdania czasami nie trzymają się kupy.
    - Przez tą historię z trudem przebrnąłem zahaczając się na tych dziwnie ułożonych zdaniach, których momentami nie szło zrozumieć.
Przykro mi, nie widzę żadnych plusów, nie widzę w tej historii nic interesującego biorąc pod uwagę budowę zdań, stylistykę. Rozumiem że to Twój początek przygody z Gwiezdnymi Wojnami, ale przynajmniej mogłeś dać nacisk na wyżej wymienione elementy, dobór słów i tym podobne, nadrobiłbyś w ten sposób braki w wiedzy.

Jestem na Nie, jednak decyzję względem tego podania pozostawię Ravistowi. Jeżeli da Ci kolejną szansę na poprawę podania mimo iż regulamin jasno mówi że jest tylko jedna szansa to nie mam nic przeciwko, w przeciwnym razie będziesz zmuszony napisać nowe podanie.

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Ravist
Wielki Mistrz Jedi
Wielki Mistrz Jedi

Post autor: Ravist »

Ujmę to w ten sposób, aby dostać się do GoSW nie należy pisać historii na szybko bo takim czymś nic się nie osiągnie. Powiem tak, jeśli chcesz naprawdę dołączyć do GoSW, napisz historię jeszcze raz, przemyśl każdy wątek oraz wiele innych rzeczy. Świat Gwiezdnych wojen nie ogranicza się tylko do jakiejś biblioteki. Historia twoja jest ciekawa, jeśli bierzemy pod uwagę że "Piszesz ją pierwszy raz" no ale niestety musisz postarać się bardziej. Jako iż odpowiadam za Zakon Jedi daje ci jeszcze jedną szansę poprawy podania, tylko tym razem daj z siebie wszystko. Pozdrawiam.
Girov

Post autor: Girov »

Dałem z siebie wszystko , każdy ma jakiś próg.Nie jestem żadnym polonistą dlatego też nie jestem zaskoczony ilością błędów , ale żeby od razu odrzucać podanie przez zły dobór słów ... Co do tej medytacji , to jak zostało wyżej napisane "Rozpoczynam dopiero zabawę z SW".Wszystko to po to by grać w grę .Taka moja opinia , rozumiem iż istnieje regulamin i niego się trzymajmy . :(
Awatar użytkownika
Gallar
Lord Sith
Lord Sith

Post autor: Gallar »

A ja jestem na TAK, ponieważ póki co potrzebujemy jak najwięcej osób. (ps. ostrzegam że jestem łagodny względem podań tylko na początku, dlatego się nie czepiam tutaj o nic)
Vosurate: Czekaj, jeszcze się chwile nad nim poznęcam
GG 8940709 <- W razie czego, pisać ;) (ew. podawajcie mi wasze numery telefonu, bo w końcu jestem Centrum Łączności GoSW xd)
Awatar użytkownika
Vosurate
Imperator
Imperator

Post autor: Vosurate »

Z przykrością informujemy
Twoje podanie do frakcji Ostatniego Prakseum Jedi zostało odrzucone, wykorzystałeś również swoją szansę na jego poprawę.

Możesz ponownie ubiegać się o członkostwo w Galaxy of Star Wars pisząc nowe podanie, powodzenia.

Zablokowany

Wróć do „Rekrutacja”