GoSW News

Obrazek
Wagner
ŚM - Wielki Mistrz
ŚM - Wielki Mistrz
Imię Postaci: Arhael
Xfire: wagnerthenecromancer
GaduGadu: 4549862

Re: GoSW News

Post autor: Wagner »

Rozmawiałem z Sultem i napisał, że aktualnie NIE MA CZASU na żadną grę. Powodem tego jest praca maturalna. Dopowiedział o powrocie najwcześniej w czerwcu.
Obrazek
Mistrz Wagner
ClanLeader frakcji "Świadomi Mocy".
... i od niedawna WGM (Wielki GameMaster)
Awatar użytkownika
Liga/Darxul
ŚM - Fenker
ŚM - Fenker
Imię Postaci: Darxul
Xfire: liga997
GaduGadu: 10018175

Post autor: Liga/Darxul »

seicel koss pisze:Odwalcie się ode mnie wysłałem w piątek o 1.00, ale wysłałem -.-. Ludzie są różne sprawy, o których nie będę pisał na forum, nie wysłałem czyli nie mogłem, a to, że np. siedzę na gg to może być równoznaczne, że robię jakiś felieton czy szukam czegoś w necie na inne lekcje. Nie mam jak wy w gim, technikum czy czymś tam. Nie wiem jak u was, ale u mnie w LO I kl. już mają rozszerzenia.
Dobra Dobra, wystarczy napisać jedno zdanie na forum, mam dużo roboty w szkole, ja tak napisałem :P
Travis pisze:Darxul może ja się zastanowię nad poważnymi krokami w twoją stronę? Tylko że tego byś nie chciał
Tak? Ty do mnie? No czekam, z nie cierpliwością.
A tak w ogóle co ty sobie kurwa myślisz? Uważaj na słowa lepiej, przyjdziesz na forum walniesz posta raz na ruski rok i kurwa wielki bohater.
Nie wkurwiaj mnie

@Faveks
Jak się chcecie kłócić i nawzajem wyzywać to na xfire albo GG. I bez przekleństw na forum.
Fenker Darxul
gligorax
Imię Postaci: Sitrian Vo'
Xfire: gligorax
GaduGadu: 9948516

Post autor: gligorax »

ako, że końca dobiegła kolejna kampania - wszyscy CL frakcji proszeni są o rozpisanie mi, jakie wydarzenia chcieli by utrwalić w WIelkiej Historii GOSW.
Zamierzam ją uaktualnić o kolejne czasy, w związku z tym wybierzcie naprawdę niezbędne fakty.
Nieodżałowanej pamięci Favcia. [*]
Favciu, czekamy.[*]
Awatar użytkownika
Korth
Imię Postaci: Korth/~
GaduGadu: 3323212

Post autor: Korth »

Witam wszystkich po długiej przerwie. Przewertowałem temat i dostrzegłem swoją postać jako zagrożoną banem. Nie będę się rozpisywał dlaczego nie grałem. Po prostu życie prywatne > gra. Gra w gosw jest jednak zajęciem czasochłonnym, a ja czasu póki co miałem niewiele. Fakt faktem chciałbym wrócić. Czy pod wcieleniem Kortha, czy innej postaci. Nie zależy mi na randze, tylko na grze. Fakt, mogłem napisać to wcześniej i uchronić się od ewentualnych pretensji. Wyszło jak wyszło.
Wolny czas powinienem mieć po wystawieniu ocen, wtedy powrócę na dobre jeśli się zgodzicie.
Pozdrawiam ;P
gligorax

Letnie porządki w Galaxy of Star Wars czas zacząć. Wakacje są czasem, gdy frakcje urządzają zdecydowanie mniej RP niż zazwyczaj, wielu członków wyjeżdża czy spotyka się ze znajomymi.
Wakcje też, są czasem gdy nasz zakon/organizacja/sekta xd werbuje wiele nowych dusz. Jednak , gdybyśmy chcieli ruszyć na głębsze wody, musimy zająć się naszym bałaganikiem.

Tym razem, poruszę wątek naszej GoSWiańskiej Wikipedii.
Oczywistym jest, że nie pozwolimy aby nasz kronikarz Faveks "Favciu" opisywał setki goswiańskich pojęć.
Postanowiłem więc, rozdzielić te blisko 200 zagadnien, na cały zakon.
Niżej, umieszczę paczkę. W każdej z paczek jest kilkanascie plików txt. z imionami konkretnych graczy. Każdy z graczy, ma średnio 7 pojęć, które MUSI opisać do 31 lipca.
Pojęcia zostały w większości rozlosowane, wielu nowym członkom moga trafić więc pojęcia o których nigdy wcześniej nie słyszeli.

W takim wypadku, zgłaszajcie się po pomoc do:

Faveksa , Wagnera, Gligoraxa, bądź Seicela.

31 lipiec jest terminem ostatecznym, każdy może przez te ponad 30 dni, znaleźć jakiś czas na opisanie paru pojęć.

http://odsiebie.com/plik/3693083---705e.html - ostatnie praxeum Jedi

http://odsiebie.com/plik/3693241---b7f7.html - Świadomi Mocy

http://odsiebie.com/pokaz/3693256---8f4e.html - Nowe Galaktyczne Imperium

Pojęć nie opisują wszyscy, niektórych członków ominąłem z przeoczenia, niektórych ze względu na nieaktywnosc, a nie których z dobrego serca [redhearty]

Pozdrawiam, i życzę owocnej pracy.

Edit Favcio:

Gligorax nie wspomniał, więc przypominam, że każdy musi na wiki umieścić opis wszystkich postaci, którymi kiedykolwiek grał w GoSW.
Favciu, czekamy.[*]
Shilion
Imię Postaci: Shilion
Xfire: shilion112
GaduGadu: 10962663

Post autor: Shilion »

Aule'us
Basevan

Niestety te postacie są mi obce... Nie mam o nich zielonego pojęcia, a nawet jeśli się kogoś zapytam to te informacje zbytnio mi nie wystraczą... :(
Uczeń Jedi Shilion
Rafael
Imię Postaci: Rendar Krat
Xfire: masterrafael17
GaduGadu: 8115282

Post autor: Rafael »

Zerg
Ruos'tar
Hurlaq'ti
Terell Cryusha

Co to za typki, nie znam ich i jak mam o nich napisać
Infanymous
OPJ - Padawan
OPJ - Padawan

Post autor: Infanymous »

Faveks = Skarbnica Wiedzy GoSW
Po co Wiki skoro jest Favcio?

Kłania się podpis Favcia [lookdown]
Człowiek mądry więcej uczy się od swoich wrogów, niż głupiec od przyjaciół.

— Benjamin Franklin

Odwaga jest to brak wyobraźni.

— Rudyard Kipling
gligorax

A zatem pokolei.

Aule'us - Historia GoSW się kłania. Tam podpisano pierwszy pakt o nieagresji. Nazwą "Aule'us" - oznacza się skupisko gwiazd, którym nadano nazwę " układu środka". Wiadomo, że może istnieć tam wiele planet na których mogło by rozwinąć się życie. Jak narazie jedyną poznaną, jest "Edipse".

Basevan - Jedna z pierwszych planet odkrytych przez Goontilczyków. Polecam przeczytac HISTORIE GOSW. Jako, że w samym uniwersum nie ma o niej zbyt wiele, możesz popuścić wodzę fantazji i trochę o niej powymyślać. ( czyt. stworzyc jakies wazne wydarzenia na tej planecie, rasę, etc.)

Zerg - Jeden z Darth, w czasie wojen z Kuobelaghiem. O jego losy pytaj Favcia, on jest skarbnicą wiedzy.
Ruos'tar - odsyłam do tematu
http://www.forum.gosw.pq.pl/viewtopic.p ... e4260e#p22

Hurlaq'ti - jedna z planet, na której Kuobelagh stworzył swoją "fabrykę sług", nazwanych przez nas jako "shivie". Faveks był na misji związanych z Hurlaq'ti, więc o szczeguly pytaj jego.

Terell Cryusha - co do niego, odsyłam do tematu. : http://www.forum.gosw.pq.pl/viewtopic.p ... cdf7fb#p29

Ponadto, odsyłam do Seicela.
Favciu, czekamy.[*]
Ragnar
Imię Postaci: Ragnar
Xfire: Rydholt
GaduGadu: 2124297

Post autor: Ragnar »

Co do Zerga on chyba później do Jedi przeszedł, chyba zwariował i uciekł na pustynie Yavin i raczej nie żyję z tego co pamiętam ale czy to był Zerg na 100 % :P
Rycerz Jedi Ragnar
Uczeń Rycerza Cread'a
Rafael
Imię Postaci: Rendar Krat
Xfire: masterrafael17
GaduGadu: 8115282

Post autor: Rafael »

Ok dzięki, to teraz będzie łatwiej ;)
Shilion

Dzięki za pomoc. A i z tą rasą wymyśloną ciekawy pomysł... Wykorzystam na pewno. :D

[Tylko nie przesadź - Venril]
Uczeń Jedi Shilion
Awatar użytkownika
Faveks
NGI - Imperator
NGI - Imperator

Post autor: Faveks »

Widze, że macie pare problemów.

W GoSW jest multum postaci, planet, nazw własnych, o których mówiono bardzo mało. Jeśli wiadomości z forum wam niewystarczają sami możecie je wykreować. Wymyślić jakieś ciekawe wydarzenia na planecie, opisać nieznaną wam postać wg własnych wyobrażeń byleby nie kłóciło się to z późniejszymi wydarzeniami. Jeśli nadal macie kłopoty to piszcie do żywej Wiki GoSW.

Jeszcze jedno, bo Gliguś troche spieprzył rozsyłanie pojęć:

KAŻDY Z WAS MA OPISAĆ WSZYSTKIE POSTACIE, KTÓRYMI GRAŁ, BO WIDZE, ŻE ZDARZA SIĘ ŻE, NIEKTÓRZY MAJĄ DO OPISANIA NP. Lokusa, KTÓRY TERAZ GRA W GOSW JAKO VENRIL I ON SAM POWINIEN OPISAĆ TĄ POSTAĆ!
''Dyplomata to ktoś, kto potrafi powiedzieć ci, abyś poszedł do diabła w ten sposób, że poczujesz narastające podniecenie na myśl o zbliżającej się podróży.''

''Dopóki nie skorzystałem z Internetu nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów''

Mam jedną ważną ceche. Jeśli nie umiem czegoś zrobić, potrafię znaleźć ludzi, którzy zrobią to za mnie.

Faveks
Shilion

Powiem też, że Gligo porozdawał niektóre pojęcia 2 osobom... xD Ja np. miłem W.W.M i chyba bodajże Sac'Artos miał to samo... W ŚM też był taki przypadek :P
Uczeń Jedi Shilion
Ragnar
Imię Postaci: Ragnar
Xfire: Rydholt
GaduGadu: 2124297

Post autor: Ragnar »

Rycerz Jedi Ragnar
Uczeń Rycerza Cread'a
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kodeks Sith”