Czego słuchacie?

Obrazek
gligorax
Imię Postaci: Sitrian Vo'
Xfire: gligorax
GaduGadu: 9948516

Re: Czego słuchacie?

Post autor: gligorax »

Niewiem czy wspominałem. Oprócz gatunków muzycznych które żyją we mnie przedewszystkim ( strona 1 tego tematu xd), kocham słuchać chińskiej muzyki orientalnej. Ma niesamowitą moc i energie.

Posłuchajcie sobie czegoś przyjemnego na początek. Polecam cały soundtrack chociażby do filmu Hero.
Niektóre kawałki są niesamowite.
Nieodżałowanej pamięci Favcia. [*]
Favciu, czekamy.[*]
Awatar użytkownika
Pete_Be(a)st
OPJ - Mistrz Jedi
OPJ - Mistrz Jedi
Imię Postaci: Azagoth'
Xfire: petebeast997
GaduGadu: 10062089

Post autor: Pete_Be(a)st »

M.in. tutaj:

http://www.lastfm.pl/user/PeteBest997

Muzyka rozrywkowa to muzyka rozrywkowa, nie ma nic wspólnego z religią...
Jekk

Post autor: Jekk »

Głównie rock i podobne, a z zespołów to mniej więcej tak (po kolei, czego teraz najczęściej słucham):

-Red Hot Chili Peppers - Ogólnie paręnaście naprawdę świetnych utworów, można słuchać bez końca ;D Na ten moment mój ulubiony zespół.
-The Offspring - Dynamiczne utwory, ogólnie nieźle się tego słucha jeżdżąc autem w gta IV xd
-The Hives - Nie wiem dokładnie co, ale coś mi się w tym zespole podoba. Tylko parę naprawdę niezłych kawałków, reszta już nie taka sama.
- Queen - Zaraza przywleczona do mnie od Barta (^^) Cała twórczość jest świetna, nie potrafię wymienić najlepszego utworu, bo jest ich masa :) Ostatnio jednak przestałem słuchać z powodu zadurzenia się w RHCP ^^
- John Williams -Ach, soundtracki z star wars mają niezwykły klimat, słucham głównie grając RP w jk3.

A tak w gruntownym skrócie, z tabelkami i numerkami to tu: http://www.lastfm.pl/user/s1awek
Awatar użytkownika
Zattara
ŚM - Nowo Przybyły
ŚM - Nowo Przybyły
Imię Postaci: Zattara
Xfire: vampirekenshin
GaduGadu: 912421

Post autor: Zattara »

Raczej prawie wszystko prócz rapu (wyjątki k44, abradab, gdybym słyszał kiedyś to pewnie paktofonika) i techno (niektóre lekkie kawałki są do posłuchania po prostu nienawidzę głośnych bum bum bum bum basów)
Czyli głównie: ballady Kaczmarskiego i innych bardów, punk rock, metal wszelkiego rodzaju chociaż chyba najbardziej pijackie i skandynawskie klimaty (korpiklaani, amon amarth, ensiferum, turisas itp itd), różny lekki rock, szczypte reggae i podobnych... Prawie nie ma muzyki której nie lubię a przy piwie da się słuchać wszystkiego chyba że puści ktoś czyste bum bum bum...
"Nigdy nie zwyciężysz wroga, którego twoja wyobraźnia uczyniła niepokonanym."
"Tak to już bowiem jest, że właśnie z cienia najlepiej dostrzec mrok, a blask tylko oślepia źrenice"
"Niebezpieczeństwem zadawania pytań jest to, iż możecie otrzymać odpowiedź"
"Kiedy patrzysz w otchłań, otchłań może zacząć patrzeć w Ciebie"
"Odważni nie żyją wiecznie, lecz tchórze nie żyją wcale"
Mordimer Madderin
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka i Filmy”