Podpisz Petycję!

Obrazek
Scar Beal
OPJ - Mistrz Jedi
OPJ - Mistrz Jedi
Imię Postaci: Scar Beal
Xfire: Dahu07
GaduGadu: 11118742

Re: Podpisz Petycję!

Post autor: Scar Beal »

Ekhm, moi rodzice są uzależnieni od papierosów (które kosztują 8zł za paczkę). W domu mieszka mama(jedna paczka dziennie), tata(Jedna paczka dziennie), i dziadek(trzy paczki dziennie). Dziennie na to leci 32 zł. Papierosy, gdyby jeszcze dawały jakiś konkretny "plus" w ich używaniu, może były by dobre, lecz dla mnie to same wady. Wolę aby ludzi raz na tydzień (albo na miesiąc) spalili ten gram marihuany (pół grama marihuany na 4 dni to dawka lecznicza). Nawet "kupowanie" marihuany okazuję się zdrowsze i tańsze! (oczywiście najlepiej w ogóle nie brać ani jednego, ani drugiego). Znam osoby które straciły życie na nałogach, i tych którzy jak nie spalą pewnej ilości tego, nie mogą usiedzieć na miejscu. Ale znam też tych dla których jest to jednorazowa (na na przykład pewien okres) rozrywka, lub relaks. Narkotyki są złe, ale to ludzie źle z nich korzystają. Promując tą akcję, "Legalizacja Narkotyków", dodał bym "Spożytkowanie Z Umiarem". Do wszystkiego trzeba mieć umiar, bo jak rozmawiam z kolegą, który nie umie się przedstawić, sam nie chciał bym tak skończyć. Ale mam też kolegów którzy przepadają za marihuaną, a zdają studia, otrzymują pracę, żyją normalnie, do tego pisząc świetne wersy :P. I to chyba nie przypadek. Więc jeszcze raz proszę. Bawmy się, ale z umiarem.

Pozdrawiam, tych którzy wiedzą jak się bawić!
Obrazek

"Nie chce patrzeć jak GoSW się odradza, Chce patrzeć jak żyje."

Scar Beal

"Gdyby Bóg nie istniał, koniecznością stałoby się wynalezienie go. " Voltaire
Awatar użytkownika
Liga/Darxul
ŚM - Fenker
ŚM - Fenker
Imię Postaci: Darxul
Xfire: liga997
GaduGadu: 10018175

Post autor: Liga/Darxul »

Ta... jasne, oczywiście niech wszyscy jarają i ćpają. Gdbyśmy ich teraz nie powstrzymywali, społeczeństwo takby się pogorszyło, że tragedia.
Zioło, jest prawie nieszkodliwe, nie to co biało.
Jak raz, na ruski rok sę zapalę to nic się nie stanie, ale jak palicie co tydzien jak mój kolega będziecie mieli dziure w mózgu czyli zostaniecie tzw: pustakami ;)
Oczywiście, żadnych wielkich uszkodzeń wątroby jak przy alkoholu czy płuc nie ma.
Ale kłopoty z koncetracją, czasami łapiesz doła... wiem coś o tym.
Jak spaliłem prawie grama(się nie chwalę tylko żale ;P) To złapałem doła, a jak leżałem w łóżku to się czegoś bałem xd
Dajcie sobie spokój, ale jak juz zapalicie, to z 5 buchów :d Wtedy tylko uśmiech na twarzy będzie hehe.
Ja już, z tym skończyłęm, parę razy tylko paliłem
Moja rada- "Lepiej iść się napierdolić" :)
Fenker Darxul
Awatar użytkownika
KameLeon
Maskotka
Maskotka
Imię Postaci: Khan
Xfire: siwylisek
GaduGadu: 6945259

Post autor: KameLeon »

Są nawet leki z marihuany ;p, na brodawki czy coś ;d.
Obrazek
Awatar użytkownika
Liga/Darxul
ŚM - Fenker
ŚM - Fenker
Imię Postaci: Darxul
Xfire: liga997
GaduGadu: 10018175

Post autor: Liga/Darxul »

Pewne składniki, różnych narkotyków są używane w medycynie, np: na polu walki, żołnierze ranny podają morfinę by uśmierzyć ból :d
Fenker Darxul
Awatar użytkownika
Zattara
ŚM - Nowo Przybyły
ŚM - Nowo Przybyły
Imię Postaci: Zattara
Xfire: vampirekenshin
GaduGadu: 912421

Post autor: Zattara »

Liga/Darxul pisze:Gdybyśmy ich teraz nie powstrzymywali, społeczeństwo takby się pogorszyło, że tragedia.
Tak samo wszyscy by gdakali gdyby papierosy i alkohol były nielegalne a ktoś chciałby je zalegalizować.
"Nigdy nie zwyciężysz wroga, którego twoja wyobraźnia uczyniła niepokonanym."
"Tak to już bowiem jest, że właśnie z cienia najlepiej dostrzec mrok, a blask tylko oślepia źrenice"
"Niebezpieczeństwem zadawania pytań jest to, iż możecie otrzymać odpowiedź"
"Kiedy patrzysz w otchłań, otchłań może zacząć patrzeć w Ciebie"
"Odważni nie żyją wiecznie, lecz tchórze nie żyją wcale"
Mordimer Madderin
Awatar użytkownika
Xardas348
Technik
Technik
Imię Postaci: Reyzer
Xfire: tfesek1
GaduGadu: 7298141

Post autor: Xardas348 »

Ta... Ogólnie narkotyki, dopalacze, papierosy i alkohol. Z tą różnicą że ten ostatni używany mądrze i w rozsądnych ilościach jest dopuszczalny. Niby teraz powiecie że to co napisałem to tyczy się wszystkiego, ale to nie prawda po narkotykach można od razu się przekręcić, dopalacze ostatecznie to samo co narkotyki (marihuana też zabija za pierwszym razem ludzi nie przystosowanych do jej użytku dlatego została uznana za narkotyk, a nie rodzaj artykułów tytoniowo podbnych), papierochy dla mnie też syf jak cholera drogie, powodują powolną śmierć, po zapaleniu jednego już się dusisz, a euforia trwa tylko chwilkę. A alkohol no to można napić się często rozwiązuje problemy, albo zbliża ludzi jak choćby mecz przy zimnym piwie, ale i tu zagrożenie uzależnienia. No to moje zdanie alkohol może być reszta to syf...
Obrazek
Internet [Odetnij]
I co teraz?! ^.^
Awatar użytkownika
Zattara
ŚM - Nowo Przybyły
ŚM - Nowo Przybyły

Każdy lubi co lubi... Ja tam palić będę nawet jeśli się zatruwam i efektów ni ma... Lubie i tyle
"Tak to już bowiem jest, że właśnie z cienia najlepiej dostrzec mrok, a blask tylko oślepia źrenice"
Mordimer Madderin
Rebis
Imię Postaci: Rebis
Xfire: rebis202

Post autor: Rebis »

Narkotykom mówię NIE , wyobrażacie sobie kierującego pojazd po takim "jaraniu"? Poza tym stało by się to, co się dzieje z alkocholem np anonimowi ćpuni itp, alkochol też jest zły, ale bądź co bądź skła narkotyków jest taki, by uzależniać, nawet jesśli mówimy o tych słabych "miksturkach"
Bo źródło wciąż bije..
Awatar użytkownika
Zattara
ŚM - Nowo Przybyły
ŚM - Nowo Przybyły

Pies ogrodnika? Słuchaj kolego używki są dla ludzi z rozumem to że jakiś tępy łysy skur... się nawali/najara i jeździ albo zaczyna obijać mordy to nie znaczy iż masz innym zabraniać się bawić... Sam nie lubisz? Nie pal/nie pij twoja sprawa ale z powodu pojedynczych przypadków nie zabraniaj do cholery innym... Jeśli by patrzeć twoją logiką to nawet papierosa nie można by zapalić. "aa bo to zatruwa środowisko!' "aaaa bo to przeszkadza!!" "aaa bo to młody się pierwszy raz napali pieprznie mu w łeb i wpadnie na ulice!" i miliony powodów... Tak samo prawa jazdy nikomu byś nie dał bo nie każdy jest normalny... Mało tego! nawet noża nie mógłbyś sprzedać bo kto wie co on z nim zrobi?!

edit: a widelec albo łyżka? NO CHOLERA PRZECIEŻ GŁUPI DRES MOŻE KOMUŚ WYJĄC TYM OKO!!!! hmm a co z kapslami od tymbarka? można tym komuś pociąć żyły... ja pieprze wszystko jest szkodliwe i niebezpieczne aaaa

edit 2 po latach: "mamo mój telefon ma ostre krawędzie a damian chciał mi go włożyć do oka... czemu telefony są dozwolone?"
Mordimer Madderin
Awatar użytkownika
Revel
ŚM - Świadomy
ŚM - Świadomy
Imię Postaci: Revel
Xfire: revel91
GaduGadu: 11786066

Post autor: Revel »

Daj psu garść, a wpie#doli całą rękę. Znam za dużo osób które są uzależnione, lub już skończyły z tym nałogiem na dobre... Moi starsi walą 24 zeta dziennie na fajki, mój dziadek przekręcił się przez nie. Kumpel (świeć panie nad jego duszą) przez maryś ro#jebał się w wypadku drogowym, na rondzie... Kolejny kolega zaczynał od fajek, przez maryś. Teraz bierze twarde narkotyki, od morfiny po metaamfetaminę - po-prostu żal na niego patrzeć, to jest tylko skorupa człowieka którym był dawniej...

Gdyby nie to, że fabryki fajek, przynoszą dochody i zapewniają miejsce pracy... To już bym został terrorystą.

4 gramy = garść, ale przeciętny młodziak weźmie całą torebkę...
Awatar użytkownika
Zattara
ŚM - Nowo Przybyły
ŚM - Nowo Przybyły

Jak ktoś nie potrafi korzystać z rozumem to jego sprawa, niech zdycha i się przekręca... Ja osobiście potrafię się wstrzymać w piciu znam swoje ograniczenia... Palę mało bo lubię i jeśli ktoś ośmieli się mi zabronić to chyba nazwę go kretynem... Zjarać sobie też mogę raz na jakiś czas a do twardych narkotyków nie ciągnęło mnie, nie ciągnie i ogólnie nigdy świadomy tego gówna nie wezmę... Więc wierze iż każdy myślący człowiek wie czym co grozi i potrafi korzystać z używek z umiarem (skoro taki głupek Zattara potrafi to potrafi każdy)... Nawet jeśli jesteście przeciwni i bla bla bla bla to po prostu nie bierzcie ale nie zabraniajcie innym bo to już jest jakiś cholerny faszyzm...

"Żaden człowiek nie ma prawa decydować za mnie
Nawet jeśli mu się wydaje
Że tak będzie dla mnie lepiej"

Żyj i daj żyć innym, nawet jeśli ćpają, piją i palą...
Mordimer Madderin
ODPOWIEDZ

Wróć do „Kantyna”