Podanie Vader(OPJ) - PRZYJĘTY

Obrazek

Czy chcesz żeby dołaczył do GoSW?

-Jestem na TAK
1
33%
-Jestem na NIE
2
67%
-Wsztrzymuje się
0
Brak głosów

Liczba głosów: 3

vader
Imię Postaci: Ramond Sin
Xfire: vader19925
GaduGadu: 10373346

Podanie Vader(OPJ) - PRZYJĘTY

Post autor: vader »

a. Imię / Nick -Adrian / Vader
b. Wiek - 15 lat
c. Kontakt
- gg:10373346
- xfire:vader19925
- email: vos6@go2.pl
d. Prędkość internetu - 1 mb/s
e. Coś o sobie - Więc tak mieszkam w Łodzi , mam 15 lat i jestem pokojowo nastawiony ;]
f. Zainteresowania - Sport , muzyka , gry .
g. Umiejętności? (Przydatne do rozwoju Zakonu) Kilka pomysłów ,dobrze gram tak mnie się wydaje .
h. Skąd dowiedziałeś się o GoSW? - Z forum WAR(wielka armia republiki)

SCENA JEDI ACADEMY:

a. Staż - Gram już około 5 miesięcy;
b. Broń - Miecz świetlny;
c. Co możesz zaoferować Zakonowi? -Różne pomysły .
d. Dlaczego chcesz dołączyć do Zakonu? -Ponieważ chce się uczyć uwas oraz lubie Role play.
e. Poprzednie Klany/Zakony/Bractwa -Antharas ,DS,Soldiers;
f. Link do www lub forum poprzedniego Klanu/Zakonu/Bractwa - http://soldiersteam.mojeforum.net/index.php , http://anth.mojeforum.net/index.php?sid ... 9a1c1e5dff , http://darkside.eev.pl/index.php?sid=60 ... 2041e0e9d0
g. Krótka historia - Wiec tak jk3 mialem juz oddawna , lecz był to pirat i myslalem , że niemożna grać w nią przez internet , ale pewnego dnia kolega mnie uświadomił , że mozna grac wiec odrazu zainstalowalem i zaczolem moja przygode . ;]

TWOJA POSTAĆ:
Ogólnie to jeszcze nie zdecydowałem jakiego będę miał skina dlatego wypełnie te punkty , które narazie moge:
a. Imię i Nazwisko: Ramond Sin
b. Wiek:19 lat
c. Pochodzenie:Tattoine
d. Rasa:Człowiek
e. Opis zewnętrzny:
f. Historia:
[Minimum 300 słów]Urodziłem się na Tattoine gdzie zamieszkuje tam pełno huttów. Moja rodzina była wielka i znana.W wieku 7 lat dowiedziałem się o moim potomku Van'nie Sin'o , który został wielkim Jedi.
Wtedy pierwszy raz dowiedziałem się kto to jest jedi.Gdy moji rodzice opowiadali mi różne historie o wojnach , które były za dawnych czasów o Rycerzach jedi , którzy walczyli za republikę to bardzo ciekawiło mnie to . Pewnego dnia mój ojciec rzekł : Synu nastąpił ten czas w którym musisz wypełnić swoje przeznaczenie.
Przeznaczenie?-spytałem.
Mój ojciec odrzekł : tak synu , przeznaczenie , twoja przygoda zaczyna się u boku twojego potomka o którym ci opowiadałem. Wiem , że w pewnym dniu spotkasz go i będziesz uczył się u jego boku u innych mistrzów Jedi.
Ojcze co ty mówisz ?
Synu kiedyś uzyłem się jak używać mocy , nawet umiałem władać mieczem dlatego teraz czas nastąpił bym zaczoł ciebie szkolić , lecz przyjdzie taki dzień w którym będziesz musiał opuścić bliskich.
Ty byłeś jedi?- zapytał ze ździwieniem.
Tak synu lecz już nie należe do zakonu bo jednak to nie było moje powołanie, ale ty będziesz kimś.
-Kimś?
- Tak synu będziesz wielkim jedi.
Po tej rozmowie wiele się zmieniło .Mianowicie nasze stosunki , rozmowa zmoim ojcem wyglądała inaczej niż wcześniej.Uczył mnie on jak używać mocy, jak władać mieczem .
Rok później gdy trenowałem dalej miałem 8 lat. Nadal mnie uczył był mi mentorem.

Kolejn trening , kolejny dzień , wyglądał on jak każdy.Wczesna pobutka , Skupienie się medytując oraz ćwiczenia fizyczne. Poprostu dzień jak każdy lecz, w pewnej chwili z daleka było widać nadciągającą grupke Huttów ,a przed nimi pewna tajemnicza osoba na śmigaczu.
Mój ojciec miał wspólne interesy z Huttami.Myślałem , że poprostu mieli rozmawiać o interesach . Ojciec rzekł domnie :
- Ramond idż do domu !
Więc poszłem do domu i odpoczywałem w śnie.
Nagle poczułem siarke.
Przebudziłem się i wyszedłem na zewnątrz , a tu nagle wokól mojego domu rozpętany pożar .
Niewiedziałem co się dzieje.
Krzyczałem:
- Ojcze! ojcze !
Nagle usłyszałem dźwięk śmigacza, który nadlatywał w moim kierunku .
Leciał w prost namnie i w pewnej chwili tajemnicza osoba zeskoczyła z śmigacza .
Patrze na niego , a on wyjmuje miecz świetlny. Nagle mój ojciec wyskoczył z domu wyjmując też miecz świetlny rzekł:
- Ramond uciekaj i udaj się do świątyni Jedi tam twój potomek będzie wiedział co robić dalej .
- ale ojcze...
- idź !!! uciekaj !!
W strachu wziołem śmigacz mojego ojca i poleciałem na zachód lecz zanim wsiadłem patrzyłem na mojego ojca przez chwile.Przez chwile na niego patrzyłem bo potem zginął.
Cały w strachu uciekłem jak najdalej od domu. Doleciałem do miasta gdzie były statki .
Postanowiłem wykupić statek i udać się do świątyni.
Zanim jednak to zrobiłem trafiłem na ponownie na tego tajemniczego osobnika.
On rzekł:
- Stój! nie lękaj się. Poczuj gniew, wyraź go ! Tu się zaczyna właśnie twoje przeznaczenie. Pójdź zemną !
W swoim gniewie wyjąłem miecz świetlny i zaczołem go atakować przy wszystkich obywatelach .
- Tak dobrze. Nie lękaj się ! Wykorzystaj gniew ! -rzekł tajemniczy osobnik.
- Zostaw mnie. Niewiem kim jesteś ale zemszcze się za wszystko obiecuje !!! odpowiedziałem
I po chwili odepchnołem go mocą , którą umiałem używać dzięki mojemu ojcu i wsiadłem szybko na pierwszy lepszy statek , który startował by lecieć w kosmos.W trakcie lotu ukazałem się pilotom i rozmawiałem znimi. Polecieliśmy do świątyni gdy ich o to poprosiłem , powiedziałem im , że jedi im to wynagrodzą i tak było.
Gdy dolecieliśmy właśnie znalazłem się tu uwas więc witam .

Autor: Vader/ Ramond Sin ;]
vader

Re: Podanie Vader

Widze , że błędy są więc to poprawie na wieczór przepraszam wszystkich ; d
vader

Re: Podanie Vader (OPJ)

a. Imię / Nick -Adrian / Vader
b. Wiek - 15 lat
c. Kontakt
- gg:10373346
- xfire:vader19925
- email: vos6@go2.pl
d. Prędkość internetu - 1 mb/s
e. Coś o sobie - Więc tak mieszkam w Łodzi , mam 15 lat i jestem pokojowo nastawiony ;]
f. Zainteresowania - Sport , muzyka , gry .
g. Umiejętności? (Przydatne do rozwoju Zakonu) Kilka pomysłów ,dobrze gram tak mnie się wydaje .
h. Skąd dowiedziałeś się o GoSW? - Z forum WAR(wielka armia republiki)

SCENA JEDI ACADEMY:

a. Staż - Gram już około 5 miesięcy;
b. Broń - Miecz świetlny;
c. Co możesz zaoferować Zakonowi? -Różne pomysły .
d. Dlaczego chcesz dołączyć do Zakonu? -Ponieważ chce się uczyć uwas oraz lubie Role play.
e. Poprzednie Klany/Zakony/Bractwa -Antharas ,DS,Soldiers;
f. Link do www lub forum poprzedniego Klanu/Zakonu/Bractwa - http://soldiersteam.mojeforum.net/index.php , http://anth.mojeforum.net/index.php?sid ... 9a1c1e5dff , http://darkside.eev.pl/index.php?sid=60 ... 2041e0e9d0
g. Krótka historia - Wiec tak jk3 mialem juz oddawna , lecz był to pirat i myslalem , że niemożna grać w nią przez internet , ale pewnego dnia kolega mnie uświadomił , że mozna grać więc odrazu zainstalowałem i zaczołem moją przygode . ;]

TWOJA POSTAĆ:
Ogólnie to jeszcze nie zdecydowałem się jakiego będę miał skina dlatego wypełnie te punkty , które narazie moge:
a. Imię i Nazwisko: Ramond Sin
c. Pochodzenie:Tattoine
d. Rasa:Człowiek
e. Opis zewnętrzny:
f. Historia:
Urodziłem się na Tattoine gdzie zamieszkuje tam pełno huttów. Moja rodzina była wielka i znana.W wieku 7 lat dowiedziałem się o moim potomku Van'nie Sin'o , który został wielkim Jedi.
Wtedy pierwszy raz dowiedziałem się kto to jest jedi.Gdy moji rodzice opowiadali mi różne historie o wojnach , które były za dawnych czasów o Rycerzach jedi , którzy walczyli za republikę to bardzo ciekawiło mnie to . Pewnego dnia mój ojciec powiedział mi , że był jedi lecz opuścił zakon .
Mówił , że będę kimś wielkim i że pewnego dnia będę musiał opuścić bliskich i szkolić się na rycerza jedi .Po tej rozmowie wiele się zmieniło .Mianowicie nasze stosunki , rozmowa zmoim ojcem wyglądała inaczej niż wcześniej.Uczył mnie on jak używać mocy, jak władać mieczem .
Rok później gdy trenowałem dalej miałem 8 lat. Nadal mnie uczył był mi mentorem.

Kolejn trening , kolejny dzień , wyglądał on jak każdy.Wczesna pobutka , Skupienie się medytując oraz ćwiczenia fizyczne. Poprostu dzień jak każdy lecz, w pewnej chwili z daleka było widać nadciągającą grupke Huttów ,a przed nimi pewna tajemnicza osoba na śmigaczu.
Mój ojciec miał wspólne interesy z Huttami.Myślałem , że poprostu mieli rozmawiać o interesach . Ojciec kazał mi iśc do domu , więc poszedłem. W domu położyłem się spać by odpocząć po ciężkich treningach.Po jakimś czasie przebudziłem się i wyszedłem na zewnątrz , a tu nagle wokól mojego domu rozpętany pożar .
Niewiedziałem co się dzieje.
Krzyczałem wołając ojca .Nagle usłyszałem dźwięk śmigacza, który nadlatywał w moim kierunku .
Leciał w prost namnie i w pewnej chwili tajemnicza osoba zeskoczyła ze śmigacza .
Patrze na niego , a on wyjmuje miecz świetlny. Nagle mój ojciec wyskoczył z domu wyjmując też miecz świetlny . Zaczoł znim walczyć , lecz po chwili poległ. Jego ostatnie słowa brzmiały udaj się to świątyni i wypełniaj swe przeznaczenie , więc tak zrobiłem.
W strachu wziołem śmigacz mojego ojca i poleciałem na zachód .
Cały w strachu uciekłem jak najdalej od domu. Doleciałem do miasta gdzie były statki .Postanowiłem wsiąść po kryjemu do jednego ze statków i udać się jak najdalej od rodzinnej planety..
Zanim jednak to zrobiłem trafiłem ponownie na tego tajemniczego osobnika.
Zaczoł domnie dziwnie mówić jakby wiedział omnie wcześniej i chciał żebym dołączył doniego no i tak było zaczoł mówić żebym wypełniał swe przeznaczenie u jego boku , lecz ja w swoim gniewie wyjąłem miecz świetlny i zaczołem go atakować przy wszystkich obywatelach .
I po chwili odepchnołem go mocą , którą umiałem używać dzięki mojemu ojcu i wsiadłem szybko na pierwszy lepszy statek , który startował by lecieć w kosmos.W trakcie lotu ukazałem się pilotom i rozmawiałem znimi. Poprosiłem ich żeby polecieli do zaknu Jedi gdzie miałem się udać . Piloci zgodzili się bowiem planeta gdzie leży zakon jedi była niedaleko. Gdy dolecieliśmy niewiedziałem co robić dlatego udałem się do budynku gdzie szkolą jedi i przedstawiłem swoją sytuacje.Zakon przyjął mnie i szkoli aż do dziś .

Awatar użytkownika
Liga/Darxul
ŚM - Fenker
ŚM - Fenker
Imię Postaci: Darxul
Xfire: liga997
GaduGadu: 10018175

Re: Podanie Vader (OPJ)

Post autor: Liga/Darxul »

vader pisze: Ramond Sin

W wieku 7 lat dowiedziałem się o moim potomku Van'nie Sin'o , który został wielkim Jedi.
Btw... jesteś mało kapujący albo źle się wypowiadasz. Wiesz co to znaczy potomek? To znaczy że Van Sin, to twój syn albo jeszcze dalej.
Może chodziło ci o to, że Van Sin to twój przodek, bo to już by mi bardziej przypadło do gustu, a może w ogóle tu nie o Van Sina chodzi?

Wytłumacz wszystko bo sam się pogubiłem, na tą chwilę NEUTRAL
Fenker Darxul
vader

Chodzi o Van Sina tylko poprostu źle słownictwo dobrałem.
Infanymous
OPJ - Padawan
OPJ - Padawan

Post autor: Infanymous »

Nie.

Historia mi się nie podoba, masa błędów typu "zaczoł", co bardzo zniechęca. Literówki, głównie braki spacji. Historia, że tak powiem, oklepana (nie wiem czy to słowo będzie odpowiednie). Ogólnie jakoś mi nie spasowało. Dużo "słowotoków" czy jak to się tam zwało, przecinków prawie w ogóle nie ma.
Człowiek mądry więcej uczy się od swoich wrogów, niż głupiec od przyjaciół.

— Benjamin Franklin

Odwaga jest to brak wyobraźni.

— Rudyard Kipling
Awatar użytkownika
Liga/Darxul
ŚM - Fenker
ŚM - Fenker
Imię Postaci: Darxul
Xfire: liga997
GaduGadu: 10018175

Post autor: Liga/Darxul »

Cóż, gdybym miał oceniać historia jeśli chodzi o błędy ortograficzne i przecinki... to by to źle wyglądało.
Ja tak nie oceniam czyjegoś podania,podanie jest ok, Ja Phoenix się zgodzi że jesteś jego potomkiem to na Tak ;P Jak się zgodzi, bo w końcu Van Sin musi decydować z kim dzieci robi ;p
Fenker Darxul
vader

Więc tak dzięki ci , że jesteś na Tak ,a jeżeli chodzi o ortografie to mam znią problem i to niemoja wina ;/
Jekk

Post autor: Jekk »

Ta, nie twoja wina. Zapewne dysleksja? Baaardzo popularne wytłumaczenie. Według mnie jak komuś zależy, to się postara, weźmie słownik, czy już tego marnego worda, który podkreśla błędy i tyle. Kiedyś to się nazywało lenistwo i niedbałość, teraz dysleksja ^^.

Popraw orty, pododawaj spacje w odpowiednich miejscach i dołącz przecinki.

Van. z kim ty potomków płodzisz?? xD
Awatar użytkownika
Phoenix
NGI - Wielki Lord Sith
NGI - Wielki Lord Sith
Imię Postaci: Van Sin | Exarius
Xfire: vansin
GaduGadu: 10570044

Post autor: Phoenix »

Ale to nie mój potomek. To musi byc daleeeka rodzina xD
Awatar użytkownika
Revel
ŚM - Świadomy
ŚM - Świadomy
Imię Postaci: Revel
Xfire: revel91
GaduGadu: 11786066

Post autor: Revel »

Dużo błędów, zła stylistyka, trochę "wazeliniarska" historyjka z potomkiem VS'a ;p Mimo wszystko w miarę ciekawa. Jestem NEUTRALNY co do tego podania.

_______
Dysleksja to tylko wymówka.. Sam się tak tłumaczyłem i po 1.5 roku "byłem normalny" ;p Dużo ćwiczeń pisania, czytania itp.. A jak ktoś się opierdala tłumacząc się że ma dysleksje to będzie się tak w przyszłości opieprzał pod moim hasiokiem. Dysgrafia i dysleksja to popularna wymówka wśród podstawówki i gimnazjum ^^ Akurat znam takich ;o

^edit
Jekk załóżmy organizację Anty-Dysleksja i palmy dyslektyków ! Szkoda że na pierwszy ogień poszła by połowa GoSW xD
Awatar użytkownika
Phoenix
NGI - Wielki Lord Sith
NGI - Wielki Lord Sith
Imię Postaci: Van Sin | Exarius
Xfire: vansin
GaduGadu: 10570044

Post autor: Phoenix »

Zostałeś PRZYJĘTY!!
- Pobierz potrzebne pliki
- Zapoznaj się z systemem RolePlay