MMOFPS'y / shootery internetowe

Obrazek
Awatar użytkownika
Revel
ŚM - Świadomy
ŚM - Świadomy
Imię Postaci: Revel
Xfire: revel91
GaduGadu: 11786066

MMOFPS'y / shootery internetowe

Post autor: Revel »

Jeśli znacie jakieś fajne gry typu FPS przez internet, to piszcie tutaj o nich :)

Również, po prostu po rozmawiajmy o tym gatunku :D

Hmm, ja preferuje gry tego typu ze względu że poświęciłem im z 4.5 roku mojego życia. Grałem przez 3 lata w ET *Wolfenstein - Enemy Territory*, 1.1 roku w War Rock, 3 miesiące w Combat Arms i nie cały miesiąc w CrossFire *niestety, mam problem z antycheatem i nie mogę grać ;/* :*

A tak ogólnie o tych grach, to lubię je z kilku względów:
-Na swój sposób, odpręża - nie tak jak mmorpg'i, ale zawsze coś :)
-Dobry sposób na zabicie czasu.
-Z czasem, stają się łatwe do opanowania i miecenia przeciwników ^^

Niestety, przez te gry.. a raczej gre *czyt. War Rock*, straciłem szacunek dla swoich rodaków grających w mmofps'y. 70% cheaterów to Polacy, większość laggerów - Rosjanie? Nie, Polacy.. Oczywiście, same wyzwiska podczas gry. Poza tym, często te gry mają taki skutek że niszczą nerwy..

:O
Infanymous
OPJ - Padawan
OPJ - Padawan

Re: MMOFPS'y / shootery internetowe

Post autor: Infanymous »

Skoro rozwinął się wątek o Warrocku, grałem całkiem sporo czasu. Co do Polaków - masz całkowitą rację, niestety, w tej grze już krąży ogólna opinia o Polakach, na polskim servie się grac tak naprawdę nie da, pomijając laggerów i cheaterów. Te wyzwiska dobijają, przykład :

Campisz sobie sniperem, koleś wychodzi na środek mapki (lagger, żeby nie było) stoi w miejscu, bo wiadomo, lagga złapał, ty mu spokojnie head-shota, po czym owa ofiara zaczyna cię wyzywać od deb**** ciot ch*** i cheaterów, bo zabiłeś go, gdy był za ścianą, ręce opadają [oh] . Gdy się grało w przykładowym polskim pokoju, praktycznie pół ekranu zasłaniały wiązanki obrzucające kogoś mięsem. Łączny czas mojej gry to z 2 miechy, grałem TYLKO na angielskim servie. Na polskim nie było serva bez chociaż jednego laggera ani cheatera, mało tego, w polskim klanie ZAWSZE by się znaleźli przynajmniej 4 cheaterzy. W inne FPSy nie grałem, ale mam nadzieję, że tam Polacy się tak nie prezentują...
Człowiek mądry więcej uczy się od swoich wrogów, niż głupiec od przyjaciół.

— Benjamin Franklin

Odwaga jest to brak wyobraźni.

— Rudyard Kipling
Ragnar
Imię Postaci: Ragnar
Xfire: Rydholt
GaduGadu: 2124297

Post autor: Ragnar »

Hmmmmm...
Trochę się grało w:
-Americas army (Według mnie najlepsza gra z tej listy)
-War Rock (Do puki na ESL'u nie zbanowali klanu....:/ chciałem teraz zacząć ale jakieś błędy przy logowaniu wyskakują.)
-Combat arms (Fajnie się grało z Scarem:P ale kasy brakowało)
-Operation7(jakoś mi się nie podoba)
-Gunz
-Soldat
-COD2 (Od kilku dni)
-(Było jeszcze trochę tego)
Rycerz Jedi Ragnar
Uczeń Rycerza Cread'a
Awatar użytkownika
Revel
ŚM - Świadomy
ŚM - Świadomy

WarRock był przyjemną gierką, póki nie zmienili interfejsu i grafiki, a dla takiego wygi jak ja, to duży problem. Bardzo dużym plusem tej gry jest fakt że gra nie ogranicza się do samej "piechoty", możliwe są zabawy w hummerach, motocrossach, czołgach, łodziach, samolotach i kochanych helikopterach ^^ :D
Infanymous
OPJ - Padawan
OPJ - Padawan

Post autor: Infanymous »

Ej kurde, bo przez Ciebie jeszcze do tej gry wrócę xd. Pamietam, jak się w samolotach owniło, pamiętam staty 46/2 only samolot. Roiło się od SPAMu : n1 stats.
Człowiek mądry więcej uczy się od swoich wrogów, niż głupiec od przyjaciół.

— Benjamin Franklin

Odwaga jest to brak wyobraźni.

— Rudyard Kipling
Awatar użytkownika
Revel
ŚM - Świadomy
ŚM - Świadomy

Ja już tam nie wrócę xd Chyba że będzie stary interfejs xd Ja preferowałem m500 *heli* na Paragonie East i staty ok. 100/5 xd I spam: n1 stats, cheater, heli n00b
Dreydahh
Technik
Technik
Imię Postaci: Dreydahh
GaduGadu: 6108891
Kontakt:

Post autor: Dreydahh »

-ASG mod (ofkoz moja produkcja do JA XDD)
-CoD4
-Quake Live
-Rising Eagle: Futuristic Infantry Warfare(najlepszy darmowy shooter w jaki miałem okazje zagrać niestety mało popularny)

i czekam na Battlefield: Heroes
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek
(\../) This is Bunny. Copy and paste bunny into
(O.o) your signature to help him gain world domination.
(> <)
NIGDY nie bedziesz tak ociekał zaje*****cią jak ja...
Awatar użytkownika
Skulldron
NGI - Mroczny Lord Sith
NGI - Mroczny Lord Sith
Imię Postaci: Skulldron/Zoey
Xfire: raven570
GaduGadu: 8940709

Post autor: Skulldron »

Jeśli chodzi o mnie to:
Cała saga Call of Duty (od 1 do 5 pomijając oczywiście 3 która wyszła tylko na konsole i była totalnym niewypałem)
Medal of Honor: Airborne, Pacyfic Assault, Spearhead, Breakthrough (aktualnie już nie gram -.-)
Hidden & Dangerous 2 z dodatkiem Sabre Squadron. (jeśli to można do FPS zaliczyć... w prawdzie jest tam tryb pierwszoosobowy...)
Battlefield 2142
No i to by było na tyle...
PS. Czy ktoś z Was gra może w Dark Messiah? Jeśli tak to pisać czy macie możliwość gry przez neta ^^ moglibyśmy pograć kiedyś;p
"Lece bo chceee, lece bo psionik goniiii mnieeee, czy są apteczkiii czy nieee, lece bo wciąż zabiiiić go chcę..." By Drey & Kosa
CD-Action \/3rgIL
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Revel
ŚM - Świadomy
ŚM - Świadomy

Ja znów zacząłem 'wymiatać' w CrossFire, jeśli ktoś jest zaciekawiony internetowym shooterem z interfejsem gry podobnym do tego z WarRock'a i z fizyką gry z CS'a *poza tym, wreszcie gra w której można kupować bronie nas stałe :D (czasami tylko naprawić trza)* to piszcie na PW lub w tym temacie :)
Świetna gierka, póki co, to ponoć jeszcze Open Beta, ale większość broni i map jest. :D
Awatar użytkownika
Phoenix
NGI - Wielki Lord Sith
NGI - Wielki Lord Sith
Imię Postaci: Van Sin | Exarius
Xfire: vansin
GaduGadu: 10570044

Post autor: Phoenix »

Aktualnie szukam fajnego shootera internetowego darmowego... W CS'a bylem pro, zrobilem sobie przerwe i teraz lamie wiec nie wiem czy sens ma ciagniecie tego
Awatar użytkownika
Revel
ŚM - Świadomy
ŚM - Świadomy

W CF'ie skill z CS'a Ci się przyda. Rejestracja i download ---> http://crossfire.subagames.com/index.aspx?from=&subid= . Od CS'a różni się tym że się rejestrujesz, grasz na oficjalnych serwerach i kupujesz bronie na stałe *naprawiasz od czasu do czasu*.
Awatar użytkownika
Phoenix
NGI - Wielki Lord Sith
NGI - Wielki Lord Sith
Imię Postaci: Van Sin | Exarius
Xfire: vansin
GaduGadu: 10570044

Post autor: Phoenix »

brzmi ciekawie, spróbuje
Aven Zild
Imię Postaci: Aven Zild
Xfire: sonnydrak
GaduGadu: 109771

Post autor: Aven Zild »

a ja polecam z fpsów Americas Army Operations

www.americasarmy.com

oficjalna gra armii amerykańskiej do szerzenia propagandy wśród nastolatków ;)
Awatar użytkownika
Venril
OPJ - Padawan
OPJ - Padawan
Imię Postaci: Venril
Xfire: valudax
GaduGadu: 7100331
Kontakt:

Post autor: Venril »

CrossFire - ściągnąłem, zobaczyłem, pograłem. Fajna gierka, chód postaci podobny do CS'a, fizyka gry jest dość dobra, grafika troche lepsza niż w CSie. Menu podobne trochę do WarRocka czy Combat Arms. Ogólnie gierka fajna, polecam.

WarRock - dość długo zagrywałem się w tą gre, mimo iż hitem nie jest. Ostatnio zrezygnowałem, zdecydowanie za dużo cheaterów się pojawiło. Nie licząc cheaterów utrudniających grę jest dość ciekawa, szybkostrzelna snajpa + to mini uzi na drugą broń = staty 10/1 [boss]

Combat Arms - również ciekawa gra, lecz pełno w niej noobów i bardzo, ale to bardzo łatwo można nabić świetne staty, dlatego średnio polecam, choć pograć można.

CoD 4 - chyba tłumaczyć nie muszę, chyba każdy fan FPS MUSIAŁ w to zagrać. Grafika, przede wszystkim GRYWALNOŚĆ, świetna robota w wykonaniu twórców.

MoH:AA - 2 lata życia zmarnowane na tą grę. Nie jest zbyt dobra grafika czy fizyka, ale to właśnie mnie do tej gry przyciągło - prostota. Nawalanie się smg na ziemi na Stalingradzie, wypady do sh ze snajpą, skomplikowane taktyki podczas wojen... Ogółem jest to gra (według mnie) pod względem grywalności porównywalna do coda 4. Mimo, iż lata tej gry dawno minęły (zresztą, tak jak jk3) dalej można spotkać masę świetnych ludzi i bardzo dobrze się bawić. Gorąco polecam.

CS 1.6 - nie grałem zbyt długo, najśmieszniejsze wydawały mi się granaty, które wyglądają jak paczki :) Fizyka gry bardzo dobra, recoil przy strzelaniu ak 47 - bezcenne [exciting] Fajna gra, choć nie wciągnęła mnie na długo.
"Dopóki GoSW jest, ja jestem"

Nie klikaj w ten link!
Awatar użytkownika
Akodes
Imię Postaci: Akodes
Xfire: maro4123
GaduGadu: 5072107

Post autor: Akodes »

Może zajedzie nekrofilią, ale muszę wspomnieć o FPSie który wciągnął mnie całkowicie.

S.W.A.T 4 - Gierka cudo, taktyczny FPS. Tutaj nie ma żadnego strzelania paru serii do przeciwnika, aby go zabić. Każdy celny strzał może skończyć naszą karierę, więc trzeba myśleć, oj trzeba. Zwykle towarzyszy nam 3-4 panów w kominiarkach. Głównie chodzi o ratowanie zakładników i unieszkodliwianie podejrzanych (suspect). Czasem jest też dodatkowe zadanie w stylu : rozbrojenie 'bomby' itp. Oczywiście jest też multi ;]. Tutaj się nie zawiedziecie, czeka całkiem sporo trybów, jednak ja na chwilę obecną zająłem się jednym - Co-op. Są to misje z singla na najwyższym poziomie trudności, tyle że towarzyszą nam żywi gracze. Grafika prezentuje się świetnie, dopracowano najmniejsze detale, uzyskano piękny efekt poświaty. Do dźwięku również nie ma zastrzeżeń, gdy jesteśmy przed drzwiami, podglądamy je od spodu lusterkiem, chwila napięcia...BUM! Nic nie widać, do pokoju wpada grupa naszych i krzyczy : 'na ziemię!, na glebę! ale już! rzuć tą broń!'. Da się tutaj poczuć klimat, trzeba ufać ludziom i podejmować mądre decyzje (kiedy jest się liderem). Całość prezentuje się świetnie, polecam gorąco, zwykle nie lubiłem taktycznych FPS'ów, ale ten zmienił moje podejście diametralnie. POLECAM.

[Staraj się powstrzymywać od przekleństw - Venril]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Gry”