Planetarna Apokalipsa [ankieta]
-
gligorax
- Imię Postaci: Sitrian Vo'
- Xfire: gligorax
- GaduGadu: 9948516
Planetarna Apokalipsa [ankieta]
Witam wszystkich w to upalne popołudnie.
Już od początków GoSW,kładnem wyraźny nacisk na oryginalność naszej organizacji. Jeszcze za czasów gdy byliśmy na ja+, trening SKilla był mniej ważny niż RP. Z czasem, RP całkowicie zawładnęło naszym dzieckiem. Z czasem, stworzyliśmy nawet historie całego uniwersum, w którym sami ją piszemy naszymi decyzjami.
W trakcie gry jednak, pojawił się problem. Zdecydowanie naciskałem, by każdy pisząc własną historię /misję, nie korzystał z planet z uniwersum SW, gdyż nasze historie wogle sie nie pokrywają.
Niestety, ostatecznie wyszło na to , że planety SW na stałe zagościły w naszej goswianskiej galaktyce.
No i nie pełnią przecierz małej roli!
Na Coruscant, znajduje się senat republiki, na Yavin 4 istnieje kompleks Gro'an gdzie zresztą stoczono ostatni bój z Kuobelaghiem, z Hoth pochodzi Faveks, ( xd) etc.
Jako, że kampania 09 w znacznym stopniu opierać się będzie na odległej histori, jako też, że powstaje mapa GoSW - musimy ostatecznie rozwiązać problem planet.
Albo wszystkie z uniwersum SW, staną się częścią naszej galaktyki ( Bo skoro istnieje Tattoine, Hoth , czy Yavin 4 - to czemu ma nie istnieć tysiąc innych obecnych w komiksach, książkach, filmach o SW?), albo usuniemy każdą. ( co będzie stanowić dość spory problem, bo nazwy tych planet pojawiają się w wielu raportach).
Oto możliwe rozwiązania:
1. Usuwamy wszystkie planety SW, a ich nazwy zastępujemy nowymi nazwami. Rozwiązanie strasznie niefabularne i dziwne, lecz nie mamy wiele alternatyw.
2. Przyjmujemy, że akcja GoSW dzieje się miliardy lat po wydarzeniach z Uniwersum Star Wars. Stare cywilizacje zostaly zniszczone na wskutek wszechobecnych wojen, razem z wieloma planetami. Nikt też z obecnie żyjących nie pamieta tamtych czasów, z naturalnych powodów.
3. Przyjmujemy , że akcja GoSW dzieje się miliardy lat PRZED wydarzeniami z Uniwersum Star Wars.
W samej histori SW, jest mowa o tajemniczych " Architektach" którzy przynieśli życie do galaktyki. Którzy prawdopodobnie stowrzyli pierwszą cywilizację, byli też prawdopodobnie pierwszymi ludźmi.
Jak wszyscy widzą - niemal charakterystyka naszych GoSWiańskich Gro'an. Moglibyśmny też przyjąć, że czasy GOSWiańskie, to właśnie czasy "Architektów".
4. Inne rozwiązanie ( czekam na propozycję).
Sprawa jest ważna. Liczę na zaangażowanie.
Już od początków GoSW,kładnem wyraźny nacisk na oryginalność naszej organizacji. Jeszcze za czasów gdy byliśmy na ja+, trening SKilla był mniej ważny niż RP. Z czasem, RP całkowicie zawładnęło naszym dzieckiem. Z czasem, stworzyliśmy nawet historie całego uniwersum, w którym sami ją piszemy naszymi decyzjami.
W trakcie gry jednak, pojawił się problem. Zdecydowanie naciskałem, by każdy pisząc własną historię /misję, nie korzystał z planet z uniwersum SW, gdyż nasze historie wogle sie nie pokrywają.
Niestety, ostatecznie wyszło na to , że planety SW na stałe zagościły w naszej goswianskiej galaktyce.
No i nie pełnią przecierz małej roli!
Na Coruscant, znajduje się senat republiki, na Yavin 4 istnieje kompleks Gro'an gdzie zresztą stoczono ostatni bój z Kuobelaghiem, z Hoth pochodzi Faveks, ( xd) etc.
Jako, że kampania 09 w znacznym stopniu opierać się będzie na odległej histori, jako też, że powstaje mapa GoSW - musimy ostatecznie rozwiązać problem planet.
Albo wszystkie z uniwersum SW, staną się częścią naszej galaktyki ( Bo skoro istnieje Tattoine, Hoth , czy Yavin 4 - to czemu ma nie istnieć tysiąc innych obecnych w komiksach, książkach, filmach o SW?), albo usuniemy każdą. ( co będzie stanowić dość spory problem, bo nazwy tych planet pojawiają się w wielu raportach).
Oto możliwe rozwiązania:
1. Usuwamy wszystkie planety SW, a ich nazwy zastępujemy nowymi nazwami. Rozwiązanie strasznie niefabularne i dziwne, lecz nie mamy wiele alternatyw.
2. Przyjmujemy, że akcja GoSW dzieje się miliardy lat po wydarzeniach z Uniwersum Star Wars. Stare cywilizacje zostaly zniszczone na wskutek wszechobecnych wojen, razem z wieloma planetami. Nikt też z obecnie żyjących nie pamieta tamtych czasów, z naturalnych powodów.
3. Przyjmujemy , że akcja GoSW dzieje się miliardy lat PRZED wydarzeniami z Uniwersum Star Wars.
W samej histori SW, jest mowa o tajemniczych " Architektach" którzy przynieśli życie do galaktyki. Którzy prawdopodobnie stowrzyli pierwszą cywilizację, byli też prawdopodobnie pierwszymi ludźmi.
Jak wszyscy widzą - niemal charakterystyka naszych GoSWiańskich Gro'an. Moglibyśmny też przyjąć, że czasy GOSWiańskie, to właśnie czasy "Architektów".
4. Inne rozwiązanie ( czekam na propozycję).
Sprawa jest ważna. Liczę na zaangażowanie.
Nieodżałowanej pamięci Favcia. [*]
Favciu, czekamy.[*]
Favciu, czekamy.[*]
Re: Planetarna Apokalipsa [ankieta]
Dobra Glig przekonałeś mnie. Jestem za opcją nr. 3
''Dyplomata to ktoś, kto potrafi powiedzieć ci, abyś poszedł do diabła w ten sposób, że poczujesz narastające podniecenie na myśl o zbliżającej się podróży.''
''Dopóki nie skorzystałem z Internetu nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów''
Mam jedną ważną ceche. Jeśli nie umiem czegoś zrobić, potrafię znaleźć ludzi, którzy zrobią to za mnie.
Faveks
''Dopóki nie skorzystałem z Internetu nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów''
Mam jedną ważną ceche. Jeśli nie umiem czegoś zrobić, potrafię znaleźć ludzi, którzy zrobią to za mnie.
Faveks
- Venril
- OPJ - Padawan

- Imię Postaci: Venril
- Xfire: valudax
- GaduGadu: 7100331
- Kontakt:
Od zawsze GoSW miało być inne, wyjątkowe i jedyne w swoim rodzaju, dlatego jestem za pierwszą alternatywą.
- Xardas348
- Technik

- Imię Postaci: Reyzer
- Xfire: tfesek1
- GaduGadu: 7298141
Ja powiem tak pieprzyć SW bo nie ma z czego problemu robić porostu zerżnęliśmy kilka nazw i problemu być nie powinno i część będzie z SW część wymyślili sami a część zerżniemy z innych gier i zawsze tak było i będzie nikt nie ma za pretensji. Sami twórcy książek filmów itd ściągają od siebie nazwy szczerze zostawmy to tak jak jest i nadal odcinajmy się mniej więcej od SW ale bez zmian nazw i to tyle bo edytować całości i wtłaczać SW albo usuwać je z GoSW to szczerze ale według mnie kretynizm
To tyle mojego biadolenia, thX for AlL![Matrix. [matrix]](./images/smilies/matrix.png)
To tyle mojego biadolenia, thX for AlL

Internet [Odetnij]
I co teraz?! ^.^
- Skulldron
- NGI - Mroczny Lord Sith

- Imię Postaci: Skulldron/Zoey
- Xfire: raven570
- GaduGadu: 8940709
NR 3 poproszę... (i wszystko jasne)
Ostatnio zmieniony 22 cze 2009, o 18:04 przez Skulldron, łącznie zmieniany 1 raz.
"Lece bo chceee, lece bo psionik goniiii mnieeee, czy są apteczkiii czy nieee, lece bo wciąż zabiiiić go chcę..." By Drey & Kosa
CD-Action \/3rgIL

CD-Action \/3rgIL

Witam, nie jestem coprawda członkiem GoSW ale mam pewną uwagę, bo jeśli dobrze zrozumiałem to GoSW jest odcięte od kanonu SW tak?
W związku z tym sprawa wygląda następująco...
Zauważyłem przeglądając informacje właśnie o planetach że są to nie tylko same nazwy skopiowane z SW ale również charakterystyka i historia, charakterystyka to jeszcze pół biedy, ale jeśli GoSW ma być odcięte od kanonu to po kiego ktoś kopiował nawet historie planet skoro te są ściśle powiązane z kanonem SW? Ja radziłbym najpierw zastanowić się nad tym a nazwy planet zostawić skoro już wiele postaci GoSWiańskich jest z nimi związanych.
To tylko takie moje spostrzeżenie i opinia tak więc proszę się na mnie nie rzucać...
Pozdrawiam.
W związku z tym sprawa wygląda następująco...
Zauważyłem przeglądając informacje właśnie o planetach że są to nie tylko same nazwy skopiowane z SW ale również charakterystyka i historia, charakterystyka to jeszcze pół biedy, ale jeśli GoSW ma być odcięte od kanonu to po kiego ktoś kopiował nawet historie planet skoro te są ściśle powiązane z kanonem SW? Ja radziłbym najpierw zastanowić się nad tym a nazwy planet zostawić skoro już wiele postaci GoSWiańskich jest z nimi związanych.
To tylko takie moje spostrzeżenie i opinia tak więc proszę się na mnie nie rzucać...
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 22 cze 2009, o 18:30 przez Mythh, łącznie zmieniany 1 raz.
- Pete_Be(a)st
- OPJ - Mistrz Jedi

- Imię Postaci: Azagoth'
- Xfire: petebeast997
- GaduGadu: 10062089
Jeżeli opcja nr. 3 to ciezko mi powiedzieć... Jezeli ejszcze przed uniwersum SW. Wtedy jeszcze wogóle Jedi nie było, nic..zadnych(chyba) wzmiankach o mocy. Jezlei juz to jest za opcją nr. 2... Czyli po uniwersum SW
-
gligorax
Pete, po twoim poscie zaczynam mieć wątpliwości czy przeczytałeś historię GoSW.
W naszej histori jest pokazana w dość rzeczowy sposób droga do Jedi czy Sith i zdecydowanie różni się całkowicie od tej z uniwersum SW.
Co do uwag Ephemerel'a - absolutnie tak. Nie wiem charakterystyka których planet jest "zerżnięta" , ale to niedopuszczalne. Jeśli możesz, podaj nazwy tych planet.
W naszej histori jest pokazana w dość rzeczowy sposób droga do Jedi czy Sith i zdecydowanie różni się całkowicie od tej z uniwersum SW.
Co do uwag Ephemerel'a - absolutnie tak. Nie wiem charakterystyka których planet jest "zerżnięta" , ale to niedopuszczalne. Jeśli możesz, podaj nazwy tych planet.
Favciu, czekamy.[*]
Favciu, czekamy.[*]
Właściwie to wszystkie, które mają Star Wars'owe nazwy czyli:
- Hoth
- Tatooine
- Naboo
- Kashyyk
- Coruscant
- Korriban
Reszta najwyraźniej jest 100% GoSW
- Pete_Be(a)st
- OPJ - Mistrz Jedi

- Imię Postaci: Azagoth'
- Xfire: petebeast997
- GaduGadu: 10062089
No tak.. ja wiem. Ale jednak wspomniałeś o jakimś umiejscowieniu czasowym. "...że akcja GoSW dzieje się miliardy lat PRZED wydarzeniami z Uniwersum Star Wars." Tym się własnie kierowałem. Jednak teraz zrozumiałem oco ci Gligus dokładnie chodzi 
-
Ragnar
- Imię Postaci: Ragnar
- Xfire: Rydholt
- GaduGadu: 2124297
A ja jestem za 3.
W końcu nastąpił wielki Bum i nikt nie pamiętał że Imperium rządził wielki Gligorax , a Ragnar miał stożek.
Nie przesadzajmy z tą Oryginalnością... może zmieńmy nazwy ras , nazwy statków, nazwy broni?
W końcu nastąpił wielki Bum i nikt nie pamiętał że Imperium rządził wielki Gligorax , a Ragnar miał stożek.
Nie przesadzajmy z tą Oryginalnością... może zmieńmy nazwy ras , nazwy statków, nazwy broni?
Rycerz Jedi Ragnar
Uczeń Rycerza Cread'a
Uczeń Rycerza Cread'a
- seicel koss
- NGI - Imperator

- Imię Postaci: Seicel Koss
- Xfire: seicel
- GaduGadu: 766115
- Kontakt:
A ja jestem za 1 opcją. Nadało by to duuużo oryginalności GoSW.
Strasznie mi z tego powodu wszystko jedno.
Są na to trzy sposoby: dobry zły i… i mój.
Imperator Seicel Koss
Są na to trzy sposoby: dobry zły i… i mój.
Imperator Seicel Koss
-
gligorax
DOdałem opcję zmiany swojego głosu.
Favciu, czekamy.[*]
Favciu, czekamy.[*]
- Kranek
- ŚM - Nowo Przybyły

- Imię Postaci: Lanz
- Xfire: darthkranek
- GaduGadu: 10099658
Opcja nr.4 => Zostawić jak jest.
Jest dobrze i nie widzę specialnie sensu zmieniania czegokolwiek.
Jest dobrze i nie widzę specialnie sensu zmieniania czegokolwiek.
-
Scar Beal
- OPJ - Mistrz Jedi

- Imię Postaci: Scar Beal
- Xfire: Dahu07
- GaduGadu: 11118742
hmmm.. Jest dobrze, czyli nic nie ma?

"Nie chce patrzeć jak GoSW się odradza, Chce patrzeć jak żyje."
Scar Beal
"Gdyby Bóg nie istniał, koniecznością stałoby się wynalezienie go. " Voltaire