Planetarna Apokalipsa [ankieta]

Obrazek

Za jakim jesteś rozwiązaniem?

Alternatywa 1
3
18%
Alternatywa 2
3
18%
Alternatywa 3
6
35%
Alternatywa 4
5
29%

Liczba głosów: 17

gligorax
Imię Postaci: Sitrian Vo'
Xfire: gligorax
GaduGadu: 9948516

Planetarna Apokalipsa [ankieta]

Post autor: gligorax »

Witam wszystkich w to upalne popołudnie.
Już od początków GoSW,kładnem wyraźny nacisk na oryginalność naszej organizacji. Jeszcze za czasów gdy byliśmy na ja+, trening SKilla był mniej ważny niż RP. Z czasem, RP całkowicie zawładnęło naszym dzieckiem. Z czasem, stworzyliśmy nawet historie całego uniwersum, w którym sami ją piszemy naszymi decyzjami.
W trakcie gry jednak, pojawił się problem. Zdecydowanie naciskałem, by każdy pisząc własną historię /misję, nie korzystał z planet z uniwersum SW, gdyż nasze historie wogle sie nie pokrywają.
Niestety, ostatecznie wyszło na to , że planety SW na stałe zagościły w naszej goswianskiej galaktyce.
No i nie pełnią przecierz małej roli!
Na Coruscant, znajduje się senat republiki, na Yavin 4 istnieje kompleks Gro'an gdzie zresztą stoczono ostatni bój z Kuobelaghiem, z Hoth pochodzi Faveks, ( xd) etc.
Jako, że kampania 09 w znacznym stopniu opierać się będzie na odległej histori, jako też, że powstaje mapa GoSW - musimy ostatecznie rozwiązać problem planet.
Albo wszystkie z uniwersum SW, staną się częścią naszej galaktyki ( Bo skoro istnieje Tattoine, Hoth , czy Yavin 4 - to czemu ma nie istnieć tysiąc innych obecnych w komiksach, książkach, filmach o SW?), albo usuniemy każdą. ( co będzie stanowić dość spory problem, bo nazwy tych planet pojawiają się w wielu raportach).

Oto możliwe rozwiązania:

1. Usuwamy wszystkie planety SW, a ich nazwy zastępujemy nowymi nazwami. Rozwiązanie strasznie niefabularne i dziwne, lecz nie mamy wiele alternatyw.
2. Przyjmujemy, że akcja GoSW dzieje się miliardy lat po wydarzeniach z Uniwersum Star Wars. Stare cywilizacje zostaly zniszczone na wskutek wszechobecnych wojen, razem z wieloma planetami. Nikt też z obecnie żyjących nie pamieta tamtych czasów, z naturalnych powodów.
3. Przyjmujemy , że akcja GoSW dzieje się miliardy lat PRZED wydarzeniami z Uniwersum Star Wars.
W samej histori SW, jest mowa o tajemniczych " Architektach" którzy przynieśli życie do galaktyki. Którzy prawdopodobnie stowrzyli pierwszą cywilizację, byli też prawdopodobnie pierwszymi ludźmi.
Jak wszyscy widzą - niemal charakterystyka naszych GoSWiańskich Gro'an. Moglibyśmny też przyjąć, że czasy GOSWiańskie, to właśnie czasy "Architektów".
4. Inne rozwiązanie ( czekam na propozycję).

Sprawa jest ważna. Liczę na zaangażowanie.
Nieodżałowanej pamięci Favcia. [*]
Favciu, czekamy.[*]
Awatar użytkownika
Faveks
NGI - Imperator
NGI - Imperator

Re: Planetarna Apokalipsa [ankieta]

Post autor: Faveks »

Dobra Glig przekonałeś mnie. Jestem za opcją nr. 3
''Dyplomata to ktoś, kto potrafi powiedzieć ci, abyś poszedł do diabła w ten sposób, że poczujesz narastające podniecenie na myśl o zbliżającej się podróży.''

''Dopóki nie skorzystałem z Internetu nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów''

Mam jedną ważną ceche. Jeśli nie umiem czegoś zrobić, potrafię znaleźć ludzi, którzy zrobią to za mnie.

Faveks
Awatar użytkownika
Venril
OPJ - Padawan
OPJ - Padawan
Imię Postaci: Venril
Xfire: valudax
GaduGadu: 7100331
Kontakt:

Post autor: Venril »

Od zawsze GoSW miało być inne, wyjątkowe i jedyne w swoim rodzaju, dlatego jestem za pierwszą alternatywą.
"Dopóki GoSW jest, ja jestem"

Nie klikaj w ten link!
Awatar użytkownika
Xardas348
Technik
Technik
Imię Postaci: Reyzer
Xfire: tfesek1
GaduGadu: 7298141

Post autor: Xardas348 »

Ja powiem tak pieprzyć SW bo nie ma z czego problemu robić porostu zerżnęliśmy kilka nazw i problemu być nie powinno i część będzie z SW część wymyślili sami a część zerżniemy z innych gier i zawsze tak było i będzie nikt nie ma za pretensji. Sami twórcy książek filmów itd ściągają od siebie nazwy szczerze zostawmy to tak jak jest i nadal odcinajmy się mniej więcej od SW ale bez zmian nazw i to tyle bo edytować całości i wtłaczać SW albo usuwać je z GoSW to szczerze ale według mnie kretynizm [embarrassed]

To tyle mojego biadolenia, thX for AlL [matrix]
Obrazek
Internet [Odetnij]
I co teraz?! ^.^
Awatar użytkownika
Skulldron
NGI - Mroczny Lord Sith
NGI - Mroczny Lord Sith
Imię Postaci: Skulldron/Zoey
Xfire: raven570
GaduGadu: 8940709

Post autor: Skulldron »

NR 3 poproszę... (i wszystko jasne)
Ostatnio zmieniony 22 cze 2009, o 18:04 przez Skulldron, łącznie zmieniany 1 raz.
"Lece bo chceee, lece bo psionik goniiii mnieeee, czy są apteczkiii czy nieee, lece bo wciąż zabiiiić go chcę..." By Drey & Kosa
CD-Action \/3rgIL
Obrazek
Obrazek
Mythh

Post autor: Mythh »

Witam, nie jestem coprawda członkiem GoSW ale mam pewną uwagę, bo jeśli dobrze zrozumiałem to GoSW jest odcięte od kanonu SW tak?
W związku z tym sprawa wygląda następująco...
Zauważyłem przeglądając informacje właśnie o planetach że
są to nie tylko same nazwy skopiowane z SW ale również charakterystyka i historia, charakterystyka to jeszcze pół biedy, ale jeśli GoSW ma być odcięte od kanonu to po kiego ktoś kopiował nawet historie planet skoro te są ściśle powiązane z kanonem SW? Ja radziłbym najpierw zastanowić się nad tym a nazwy planet zostawić skoro już wiele postaci GoSWiańskich jest z nimi związanych.

To tylko takie moje spostrzeżenie i opinia tak więc proszę się na mnie nie rzucać...

Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 22 cze 2009, o 18:30 przez Mythh, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Pete_Be(a)st
OPJ - Mistrz Jedi
OPJ - Mistrz Jedi
Imię Postaci: Azagoth'
Xfire: petebeast997
GaduGadu: 10062089

Post autor: Pete_Be(a)st »

Jeżeli opcja nr. 3 to ciezko mi powiedzieć... Jezeli ejszcze przed uniwersum SW. Wtedy jeszcze wogóle Jedi nie było, nic..zadnych(chyba) wzmiankach o mocy. Jezlei juz to jest za opcją nr. 2... Czyli po uniwersum SW
gligorax

Pete, po twoim poscie zaczynam mieć wątpliwości czy przeczytałeś historię GoSW.
W naszej histori jest pokazana w dość rzeczowy sposób droga do Jedi czy Sith i zdecydowanie różni się całkowicie od tej z uniwersum SW.

Co do uwag Ephemerel'a - absolutnie tak. Nie wiem charakterystyka których planet jest "zerżnięta" , ale to niedopuszczalne. Jeśli możesz, podaj nazwy tych planet.
Favciu, czekamy.[*]
Mythh

Post autor: Mythh »

Właściwie to wszystkie, które mają Star Wars'owe nazwy czyli:
- Hoth
- Tatooine
- Naboo
- Kashyyk
- Coruscant
- Korriban

Reszta najwyraźniej jest 100% GoSW
Awatar użytkownika
Pete_Be(a)st
OPJ - Mistrz Jedi
OPJ - Mistrz Jedi
Imię Postaci: Azagoth'
Xfire: petebeast997
GaduGadu: 10062089

Post autor: Pete_Be(a)st »

No tak.. ja wiem. Ale jednak wspomniałeś o jakimś umiejscowieniu czasowym. "...że akcja GoSW dzieje się miliardy lat PRZED wydarzeniami z Uniwersum Star Wars." Tym się własnie kierowałem. Jednak teraz zrozumiałem oco ci Gligus dokładnie chodzi ;)
Ragnar
Imię Postaci: Ragnar
Xfire: Rydholt
GaduGadu: 2124297

Post autor: Ragnar »

A ja jestem za 3.
W końcu nastąpił wielki Bum i nikt nie pamiętał że Imperium rządził wielki Gligorax , a Ragnar miał stożek.

Nie przesadzajmy z tą Oryginalnością... może zmieńmy nazwy ras , nazwy statków, nazwy broni?
Rycerz Jedi Ragnar
Uczeń Rycerza Cread'a
Awatar użytkownika
seicel koss
NGI - Imperator
NGI - Imperator
Imię Postaci: Seicel Koss
Xfire: seicel
GaduGadu: 766115
Kontakt:

Post autor: seicel koss »

A ja jestem za 1 opcją. Nadało by to duuużo oryginalności GoSW.
Strasznie mi z tego powodu wszystko jedno.
Są na to trzy sposoby: dobry zły i… i mój.

Imperator Seicel Koss
gligorax

DOdałem opcję zmiany swojego głosu.
Favciu, czekamy.[*]
Awatar użytkownika
Kranek
ŚM - Nowo Przybyły
ŚM - Nowo Przybyły
Imię Postaci: Lanz
Xfire: darthkranek
GaduGadu: 10099658

Post autor: Kranek »

Opcja nr.4 => Zostawić jak jest.

Jest dobrze i nie widzę specialnie sensu zmieniania czegokolwiek.
Scar Beal
OPJ - Mistrz Jedi
OPJ - Mistrz Jedi
Imię Postaci: Scar Beal
Xfire: Dahu07
GaduGadu: 11118742

Post autor: Scar Beal »

hmmm.. Jest dobrze, czyli nic nie ma?
Obrazek

"Nie chce patrzeć jak GoSW się odradza, Chce patrzeć jak żyje."

Scar Beal